Panningen, Netherlands

Twee Maasbreese ruiters op longlist Olympische spelen

De KNHS heeft de longlist bekend gemaakt voor ruiters die mogelijk mee mogen naar de Olympische spelen in Parijs deze zomer. Jillian Giessen en Loewie Joppen staan op die longlist en gaan dus mogelijk naar de Spelen.
Jari Janssen | 29 maart 2024 11:16 | Aangepast op 29 maart 2024 11:16
Loewie Joppen
Loewie Joppen komt in aanmerking voor het onderdeel springen. De 59-jarige ruiter zou mee gaan doen met zijn paard Havel vd Wolfsakker Z. Bondscoach Jos Lansink is blij met de lijst waar Joppen onderdeel van is. “Het is heel positief dat we voldoende combinaties hebben om mee naar Parijs te kunnen werken. De ervaring leert dat er altijd iets kan gebeuren, deze groep met kampioenschapsruiters en -paarden is een mooi uitgangspunt”, laat hij weten.

Jillian Giessen
Jillian Giessen zou mee gaan doen op het eventing onderdeel. De 24-jarige Maasbreese hoopt naar Parijs te gaan met haar paard Gold Nugget. Bondscoach Andrew Heffernan heeft in zijn longlist een combinatie gemaakt tussen ervaring en opkomend talent. In mijn selectie zitten de combinaties die al voldaan hebben de aan de belangrijkste kwalificatie-eisen. Daarnaast ook een paar combinaties waarvan ik denk dat het realistisch is om te verwachten dat ze dit jaar hun doel om zich te kwalificeren kunnen waarmaken. En natuurlijk is het zo dat er gedurende het seizoen nog aanpassingen gedaan kunnen worden binnen de selectie. Ik kijk met vertrouwen vooruit met deze groep.”

De Olympische spelen zullen plaatsvinden op 26 juli tot en met 11 augustus.

Lees meer over:

Paardrijden|Olympische Spelen|

Meest gelezen

Consendo breidt uit met zorgtak

De redactie | 24 apr 2024 10:44

Woonboerderij in lichterlaaie: bewoners in veiligheid

Eric Reijnders | 27 apr 2024 09:22

Lees ook

Kers(ten) op de taart na overwinning World Cup

Lars Kersten wist zo’n twee weken geleden een overwinning te boeken tijdens de World Cup in het Zwee...

Ruiter Judith van Neer Limburgs kampioen springen

Judith van Neer van HSV De Paardenvriend uit Reuver is Limburgs kampioen geworden met haar paard Jel...