Panningen, Netherlands

Wim Hermans nieuwe voorzitter Stichting PeelenMaasNet

Wim Hermans is de nieuwe voorzitter van Stichting PeelenMaasNet. Hij vervult die functie sinds 2 mei. De stichting nam in 2017 de exploitatie van het digitale erfgoedplatform PeelenMaasNet van de gemeente Peel en Maas over.
De redactie | 17 mei 2023 14:14 | Aangepast op 17 mei 2023 14:14
Voorzitter
Mede-oprichter van Stichting PeelenMaasNet, Peter Peeters, stelt zijn functie beschikbaar om “nieuwe en frisse impulsen aan het bestuur toe te voegen,” zo valt te lezen op de website van de stichting. Peeters maakte drie jaar lang onderdeel uit van de stuurgroep en zes jaar lang was hij voorzitter.

Persoonlijke omstandigheden
Het vertrek van Peeters en de komst van Hermans zijn niet de enige wijzigingen in het bestuur. Ook Henny Roosen-Leyten uit Kessel en Roel Peeters uit Meijel namen afscheid van Stichting PeelenMaasNet. Zij hebben hun eerste termijn vanwege persoonlijke omstandigheden vroegtijdig moeten beëindigen.

Derde termijn
Er zijn drie bestuursleden die hun functie hebben verlengd met een derde termijn. Jo Manders uit Meijel gaat langer door als penningmeester. Hetzelfde geldt voor Henk van Dijck uit Kessel, die belast is met educatieve projecten. Herman van Megen uit Baarlo is aan zijn derde termijn als secretaris begonnen.

Nog niet op volle sterkte
Het bestuur is nog niet op volle sterkte, staat op de website van Stichting PeelenMaasNet. Men die interesse heeft om als bestuurslid of vrijwilliger een bijdrage te leveren aan de werkgroepen van PeelenMaasNet, kan een e-mail sturen naar secretaris@peelenmaasnet.nl.

Meest gelezen

Ann Philipsen overleden

De redactie | 28 apr 2024 14:29

Woonboerderij in lichterlaaie: bewoners in veiligheid

Eric Reijnders | 27 apr 2024 09:22

Lees ook

Heldense beugelclub maakt fotoarchief digitaal toegankelijk

Honderden foto’s en diploma’s uit de geschiedenis van beugelclub HBC Helden zijn binnenkort voor ied...

Archiefportaal Peel en Maas doorzoekbaar op PeelenMaasNet

Zoektermen maken het mogelijk om op PeelenMaasNet het archiefportaal van de gemeente Peel en Maas te...

PeelenMaasNet in nieuw jasje

Het nieuwe erfgoedplatform van PeelenMaasNet staat sinds donderdag online. Op de site staan foto's, ...