Panningen, Netherlands

Zeven koninklijke onderscheidingen in Peel en Maas bij lintjesregen

Zeven personen in de gemeente Peel en Maas hebben vrijdag een lintje ontvangen. Burgemeester Wilma Delissen ging samen met de wethouders op bezoek bij deze mensen om het bijzondere nieuws te vertellen. Zes mensen werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Een inwoner werd zelfs onderscheiden tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.
De redactie | 26 april 2024 13:06 | Aangepast op 26 april 2024 13:06
Deze inwoners zijn in de gemeente Peel en Maas onderscheiden.

Jan Manders
Jan Manders uit Meijel werkte voor verschillende instanties als penningmeester. Zo was hij de afgelopen 23 jaar actief bij Stichting Katholiek Basisonderwijs Meijel, Stichting Misty Field, Stichting Begeleid Wonen Meijel en Katholieke Bond van Ouderen. Daarnaast leverde de 68-jarige een bijdrage aan Aspirantenwerk KPL-Limburg en voetbalvereniging RKMSV

Jan Manders Foto: Omroep P&M
Ger Beekman
De 67-jarige uit Baarlo is al lang vrijwilliger bij verschillende organisaties. Sinds 1982 bij de Fanfare Kapel Baarlo en carnavalsvereniging De Kook uit Baarlo. Hij helpt ook Sinterklaas in verschillende scholen en dorpsgemeenschappen. Ook is hij sinds 2005 secretaris van de oud-prinsen van Baarlo.

Ger Beekman Foto: Omroep P&M
Louis Dambacher
De 76-jarige Louis Dambacher uit Grashoek heeft verschillende functies bekleed voor basisschool de Horizon. In 2006 werd hij secretaris van Fanfare & Drumband Semper Avanti. Ook is hij ouderenadviseur voor inwoners van Grashoek en secretaris van Stichting Bevordering Welzijn in het dorp.

Louis Dambacher Foto: Omroep P&M
Iet Dings-Bovend’eerdt
Dings-Bovend’eerdt is al sinds 1975 voorzitter van De Zonnebloem. Met als hoogtepunt de tweejaarlijkse boottocht, die ook afgelopen week plaatsvond. Ze is daarnaast ook nog bestuurslid van het kerkbestuur en de Kesselse parochie Als  mantelzorger voert ze ook taken uit. Als collectant is ze actief voor onder andere het Reumafonds en het Diabetesfonds.

Iet Dings met haar man Foto: Omroep P&M
Cor Geurtjens
De 67-jarige Cor Geurtjens uit Meijel is onderscheiden voor zijn inzet voor. LTC Meijel, Woningcorporatie Meijel, Peel en Maas Schoon en OLS Meijel. Zo trok hij bij het OLS in 2022 de kar van de sponsoring. Ook is hij de kartrekker van de Meijelse afdeling van Peel en maas Schoon en leverde Geurtjens jarenlang een bijdrage aan Harmonie Eendracht Meijel, de Meijelse muziekmanifestatie, Muziekschool Kreato en BiZ Roerstreek.
Cor Geurtjens met zijn vrouw Foto: Omroep P&M
Peter Kersten
Peter Kersten uit Helden is al jaren begeleider van het eerste herenteam van Bevo Hc. Onder zijn begeleiding werden de handbalbeker en het landskampioenschap gewonnen. Ook is hij vanaf 1976 leider van Jong Nederland in Panningen geweest. Dat deed hij tot 1982. In 1998 pakte hij het vrijwilligerswerk weer op om bij de handbalclub aan de slag te gaan als jeugdleider en begeleider.

Peter Kersten Foto: Omroep P&M
Peter Schutte
Peter Schutte heeft zich de afgelopen jaren ingezet op het gebied van natuur. Zo was hij actief bij Jeugd en Natuur Maasbree, het Groenplatform in de gemeenten Maasbree en Peel en Maas, het IVN en IKL. Tot op de dag van vandaag is hij daar actief. Sinds 2008 is hij rayonhoofd bij het Routebureau Noord- en Midden Limburg.

Peter Schutte Foto: Omroep P&M

Meest gelezen

Afscheid Ann Philipsen druk bezocht

De redactie | 4 mei 2024 17:00

Lees ook

Terugkijken: lintjesregen in Beesel en Peel en Maas

In de gemeente Peel en Maas hebben dit jaar zeven mensen een koninklijke onderscheiding gekregen. In...

Negen koninklijke onderscheidingen in Beesel bij lintjesregen

Negen personen in de gemeente Beesel ontvingen vrijdag een lintje en zijn daarmee onderscheiden tot ...

Lintje voor afzwaaiende Amhaouch

Mustafa Amhaouch heeft dinsdag een koninklijke onderscheiding opgespeld gekregen. De CDA’er ontving ...

Twee Reuvernaren koninklijk onderscheiden

Niek de Wit en Pierre Houwers uit Reuver hebben zaterdag een koninklijke onderscheiding ontvangen. Z...

Terugkijken: Lintjesregen in Peel en Maas

Maar liefst elf koninklijke onderscheidingen reikte burgemeester Delissen woensdag uit. Dat betekend...

Elf Koninklijke onderscheidingen in Peel en Maas

Burgemeester Wilma Delissen heeft woensdag tijdens de jaarlijkse lintjesregen elf Koninklijke onders...