Panningen, Netherlands

Zondag open dag bij P&M

Dit voorjaar bestond Omroep P&M 30 jaar. Zondag wordt het gevierd met een open dag. In Studio P&M blikten Theo Fonteyn, Bart Nelissen en Pascal Meyer alvast vooruit.
De redactie | 14 oktober 2023 18:43 | Aangepast op 14 oktober 2023 18:43
Wat begon met radio-uitzendingen op de Schoolstraat in Panningen is uitgegroeid tot een volwaardig mediabedrijf. Theo Fonteyn zag als vrijwilliger de ontwikkeling. Nog altijd is hij verbonden bij de omroep en is hij betrokken bij producties voor radio en tv. “Het leukste vind ik om mee te werken met uitzendingen zoals het P&M Liedjesfestival. Ondanks dat je de hele dag bezig bent, geeft het zoveel voldoening.”

Corona Update
Theo begon toen hij midden twintig was bij de omroep. Hij ontwikkelde de radio-automatisering, bouwde de studio’s en leverde een bijdrage bij verschillende uitzendingen. Zoals bijvoorbeeld ook de Corona Updates. Hoofdredacteur Bart Nelissen beschrijft de coronaperiode als een bijzondere periode. “Het was de tijd dat alles dicht was en de regio zwaar werd getroffen door het virus. Door de inwoners elke week op de hoogte te houden van de ontwikkelingen, kwam de kracht van de lokale omroep goed naar voren.” Gasten zoals Marion Koopmans, Ernst Kuijpers en Marc Bonten waren te gast in het programma. Ook huisarts Frank van Kemenade en burgemeester Delissen waren vaste gasten. “Een bijzondere tijd.”

Andere hoogtepunten zijn de 1000 uitzendingen van het programma De Onbekende Gast, het langstlopende radioprogramma Blues Traffic en de vele locatie uitzendingen.

Deuren open
Om het jubileum te vieren zet de omroep op zondag 15 oktober de deuren van de studio's open voor het publiek tijdens een opendag. Van 10.00 uur tot 17.00 uur worden er rondleidingen gegeven en kunnen geïnteresseerden zien hoe er radio- en televisie-uitzendingen worden gemaakt.

Open dag
Tijdens de open dag kunnen inwoners binnenlopen en een kijkje nemen in de studio's. Lijkt het je leuk om camerawerk te doen of in de regiekamer te werken? Werk dan mee met een uitzending. De regiewagen voor locatie-uitzendingen is te bekijken en ook het omroepmuseum is geopend. Daarnaast wordt er uitleg gegeven over de historie van het pand. De radiostudio's van de omroep zijn namelijk gevestigd in de voormalige schuilkelder van de gemeente Helden. De studio's zijn gevestigd aan de Schout van Merwijckstraat 2 in Panningen. De open dag is voor iedereen toegankelijk vanaf 10.00 uur.

Lees meer over:

Omroep P&M|Open dag|

Meest gelezen

Snuffelshop sluit volgend jaar april de deuren

De redactie | 23 jul 2024 10:14

Hoosbui trekt over Peel en Maas

De redactie | 23 jul 2024 11:59

Lees ook

Herberg Papilio viert jubileum met open dag en activiteiten

Herberg Papilio in Maasbree bestaat binnenkort elf jaar en dat gaat worden gevierd met een open dag ...

Terugkijken: Gerry Scheres over haar schuttersleven in Neer

Gerry Scheres is al bijna vijftig jaar betrokken bij de Bussenschutten in Neer. Als Soetelaarster zo...

Terugkijken: Jack Beurskens over zijn schuttersleven in Baarlo

Jack Beurskens uit Baarlo ademt het schuttersleven. In de derde aflevering van het programma ‘Sjutte...

Hit Top 10 van juni 2024

In de Hit Top 10 hoor je de beste nieuwe muziek uit de regio. Deze podcast is een productie van Omro...

Eerste hulp bij… rouwverwerking

In aflevering 3 van het derde seizoen van de podcast ‘Eerste hulp bij…’ gaat het over rouwverwerking...

Zonnepark in Reuver wordt geopend met open dag

Het zonnepark in Reuver, De Baendj, zal feestelijk worden geopend met een open dag. Het park werd in...