Panningen, Netherlands

Zondag open dag bij P&M

Dit voorjaar bestond Omroep P&M 30 jaar. Zondag wordt het gevierd met een open dag. In Studio P&M blikten Theo Fonteyn, Bart Nelissen en Pascal Meyer alvast vooruit.
De redactie | 14 oktober 2023 18:43 | Aangepast op 14 oktober 2023 18:43
Wat begon met radio-uitzendingen op de Schoolstraat in Panningen is uitgegroeid tot een volwaardig mediabedrijf. Theo Fonteyn zag als vrijwilliger de ontwikkeling. Nog altijd is hij verbonden bij de omroep en is hij betrokken bij producties voor radio en tv. “Het leukste vind ik om mee te werken met uitzendingen zoals het P&M Liedjesfestival. Ondanks dat je de hele dag bezig bent, geeft het zoveel voldoening.”

Corona Update
Theo begon toen hij midden twintig was bij de omroep. Hij ontwikkelde de radio-automatisering, bouwde de studio’s en leverde een bijdrage bij verschillende uitzendingen. Zoals bijvoorbeeld ook de Corona Updates. Hoofdredacteur Bart Nelissen beschrijft de coronaperiode als een bijzondere periode. “Het was de tijd dat alles dicht was en de regio zwaar werd getroffen door het virus. Door de inwoners elke week op de hoogte te houden van de ontwikkelingen, kwam de kracht van de lokale omroep goed naar voren.” Gasten zoals Marion Koopmans, Ernst Kuijpers en Marc Bonten waren te gast in het programma. Ook huisarts Frank van Kemenade en burgemeester Delissen waren vaste gasten. “Een bijzondere tijd.”

Andere hoogtepunten zijn de 1000 uitzendingen van het programma De Onbekende Gast, het langstlopende radioprogramma Blues Traffic en de vele locatie uitzendingen.

Deuren open
Om het jubileum te vieren zet de omroep op zondag 15 oktober de deuren van de studio's open voor het publiek tijdens een opendag. Van 10.00 uur tot 17.00 uur worden er rondleidingen gegeven en kunnen geïnteresseerden zien hoe er radio- en televisie-uitzendingen worden gemaakt.

Open dag
Tijdens de open dag kunnen inwoners binnenlopen en een kijkje nemen in de studio's. Lijkt het je leuk om camerawerk te doen of in de regiekamer te werken? Werk dan mee met een uitzending. De regiewagen voor locatie-uitzendingen is te bekijken en ook het omroepmuseum is geopend. Daarnaast wordt er uitleg gegeven over de historie van het pand. De radiostudio's van de omroep zijn namelijk gevestigd in de voormalige schuilkelder van de gemeente Helden. De studio's zijn gevestigd aan de Schout van Merwijckstraat 2 in Panningen. De open dag is voor iedereen toegankelijk vanaf 10.00 uur.

Lees meer over:

Omroep P&M|Open dag|

Meest gelezen

Maasbree staat stil bij overleden Sam

De redactie | 29 feb 2024 12:05

Vrouw mishandeld in steegje; politie zoekt getuigen

De redactie | 29 feb 2024 08:51

Panningse kapster stopt met zaak en gaat op reis

De redactie | 4 mrt 2024 14:56

Vrouw (20) vermist in Panningen

Youri Buis | 4 mrt 2024 21:48

Lees ook

Dit zie je vandaag op Omroep P&M

De laatste vastelaovesdag volg je bij Omroep P&M met optochten, muziek en veel sfeer.

Top 111: Van Lieshout & Arts op 1

Van Lieshout & Arts is op nummer één geëindigd in de Top 111, de vastelaoveshitlijst van Omroep P&M....

Bekijk hier de Top 111 van 2024

Vandaag zendt Omroep P&M de Top 111 uit op radio en tv. Dit is de vastelaoveshitlijst die door het p...

Sleuteloverdracht vanavond live op P&M

Omroep P&M zendt vanavond de Sleuteloverdracht van Peel en Maas live uit vanaf 18.20 uur. Tijdens de...

Nostalgie eenmalig terug bij P&M op de vrijdagmiddag

De populaire programma's 'Hay's Uurtje, 'blaosmuziek' en 'Onger Os' keren eenmalig terug bij Omroep ...

Vastelaovend bij Omroep P&M

Omroep P&M zendt de hele vastelaovend speciale uitzendingen uit op radio en tv. Van de Top111 tot al...