Panningen, Netherlands

Zorgen over kabels en privacy bij woningbouw Antoniushof in Kessel

De gemeenteraad wil meer duidelijkheid over de verplaatsing van de hoogspanningskabels boven Kessel en de privacy en mogelijke wateroverlast bij extreem weer, voordat er een beslissing kan worden genomen over de komst van woonwijk Antoniushof in Kessel.
De redactie | 10 april 2024 19:44 | Aangepast op 10 april 2024 19:44
Woningtekort 
Er is dringend behoefte aan nieuwe woningen in Kessel. Om daarin te voorzien, wil het college 27 woningen bouwen op de vrachtwagenparkeerplaats nabij de Anthoniusmolen. Nu duidelijk is dat de molen wordt verplaatst, kon het raadsvoorstel voor de woningbouw worden behandeld in de commissievergadering. Dat gebeurde dinsdagavond. 

Hoogspanningskabels 
De aanwezigheid van hoogspanningskabels in het gebied roept veel vragen op. Vijf woningen kunnen niet worden gerealiseerd als deze kabels daar blijven hangen. Wethouder en portefeuillehouder Rob Wanten kon tijdens de commissievergadering geen antwoord geven op de vraag of en wanneer de hoogspanningskabels weg kunnen uit het gebied. Hier zal hij de raad op een later moment over informeren. Wel is duidelijk dat de vijf woningen waarvan de realisatie onzeker is, niet op een andere locatie in Kessel kunnen worden gebouwd. 

Inkijk 
Een bewoonster van Aan de Hagendoorn sprak tijdens de vergadering namens een aantal medebewoners haar zorgen uit over het hoogteverschil tussen het te realiseren Antoniushof en de bestaande percelen. Zo zouden de potentiële bewoners van de nieuwe woonwijk makkelijk de huidige woningen in kunnen kijken, waarmee de privacy volgens de bewoners in het geding komt. Daarnaast zijn er zorgen gedeeld over de wadi’s die de gemeente in het gebied wil aanleggen. “Het klimaat verandert en we krijgen steeds meer te maken met hevige regenbuien. Wat als het water niet weg kan? Krijgen we dan water in onze tuinen?” 

Wadi’s 
“Nu is er de mogelijkheid om problemen voor de toekomst te voorkomen”, zo sloot de bewoonster van Aan de Hagendoorn haar toespraak af. Volgens portefeuillehouder Wanten zijn daar gesprekken over gevoerd en liggen er mogelijkheden om deze zorgen weg te nemen, bijvoorbeeld door het creëren van een specifieke infiltratie in de wadi. Wanten vertrouwt erop dat ook de zorgen omtrent privacy kunnen worden weggenomen. Er lopen daarvoor gesprekken met woningcorporatie Antares, die de herontwikkeling van de vrachtwagenparkeerplaats op zich neemt. 

Speelplek 
De vijf woningen die voorlopig niet kunnen worden gerealiseerd, zouden moeten komen op de plek waar nu een speelplek met kabelbaan en voetbalkooi is. Jan Smolders van het CDA pleit voor het behoud van deze speelplek, want er wordt veel gebruik van gemaakt. Volgens Wanten komt dit niet in gevaar zolang het onmogelijk wordt bevonden om de vijf woningen op die plek te bouwen. “We zijn met de initiatiefnemers van de speelplek in gesprek over hoe die er straks uit gaat zien. Een eventuele andere locatie zou een keuze zijn die we alleen in overleg met de buurt maken”, aldus de portefeuillehouder. 

Raadsvergadering 
Door de onzekerheden die er momenteel nog heersen, en de toezegging van Wanten om op een later moment nog enkele vragen te beantwoorden, heeft de gemeenteraad nog geen besluit genomen over het plan. In de raadsvergadering van 23 april wordt er verder gediscussieerd. 

Lees meer over:

Kessel|

Meest gelezen

Plannen voor woningbouw Helden in volgende fase

Youri Buis | 26 mei 2024 10:21

Sloophamer in voormalige bakkerij Werts

De redactie | 23 mei 2024 14:35

Bus vat vlam op Noorderbaan

De redactie | 23 mei 2024 08:13

Lees ook

Motorrijder valt in bos, ambulance blijft vastzitten in modder

Een motorrijder is donderdagmiddag gevallen in het bos ter hoogte van de Kesselseweg en Heldenseweg ...

Health & Sports Kessel opent 6 juni

Health & Sports Fitnessclub Kessel kan haar deuren officieel gaan openen. Op 6 juni wordt de sportsc...

Celstraf voor kungfu-sekteleider die school had in Kessel

René L., een sekteleider uit Roggel, is in hoger beroep veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf. D...

Kesselse muzikant wil met nummer mentale problemen bespreekbaar maken

De uit Kessel afkomstige Jerôme Lenders heeft een nummer uitgebracht. In 'Een jeugd zonder zorgen' z...

Na bezwaarprocedure is er een vergunning voor woon- en zorgcomplex Veersepad

Op het adres Veersepad 13 in Kessel mag een zorg- en woongebouw worden gebouwd. Er waren bezwaren te...

Politie vindt per toeval hennepkwekerij in Kessel

De politie heeft zaterdagavond per toeval een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen in een w...