Panningen, Netherlands

Saskia Borgers geïnstalleerd als dijkgraaf Waterschap Limburg

Saskia Borgers is op woensdag 21 februari geïnstalleerd als dijkgraaf van Waterschap Limburg. Dat gebeurde tijdens een bijzondere vergadering van het algemeen bestuur van het Waterschap Limburg in het waterschapshuis in Roermond.
Jari Janssen | 22 februari 2024 16:02 | Aangepast op 22 februari 2024 16:02
In haar eerste toespraak benadrukte Borgers dat samenwerking belangrijk gaat zijn en dat ze graag een verbindende rol wil vervullen. Daarnaast geeft de nieuwe dijkgraaf er een te willen zijn voor alle Limburgers. “We hebben elkaar nodig. Zowel in regionaal als in euregionaal verband. Niet alleen tijdens perioden met wateroverlast, maar ook als het gaat om het verbeteren van de waterkwaliteit”, vertelt Borgers.

Uitdagingen
Gouverneur Emile Roemer had dit in zijn toespraak ‘mooie uitdagingen’ genoemd op het gebied van water in Limburg, die de nieuwe dijkgraaf samen met bestuurders, medewerkers en partners op mag pakken. “Want water is een dynamisch onderwerp dat leeft en continu aandacht vraagt,” aldus de gouverneur.

Samenwerken
Om de ruimte her in te richten, is het nodig om ieders perspectief te kennen. Daarom trekt de nieuwe dijkgraaf de komende maanden door Limburg heen. “Met collega-overheden, agrariërs, het bedrijfsleven en terreinbeheerders. Ook de inwoners van Limburg kunnen hun steentje bijdragen door de dijkwacht te zijn of hun tuin anders in te richten”, zei ze na de installatie als dijkgraaf.

Eerdere ervaring
De 54-jarige Borgers werd in november door het algemeen bestuur voorgedragen als dijkgraaf van Waterschap Limburg. Ze was tot voor kort organisatie-adviseur bij bureau Roel & Jasper. Daarvoor vervulde zij diverse functies in het publieke domein.

Lees meer over:

Waterschap Limburg|

Meest gelezen

Ann Philipsen overleden

De redactie | 28 apr 2024 14:29

Lees ook

Renovaties ‘kunstwerken’ in Peelkanalen afgerond

De renovaties van dertien ‘kunstwerken’ in het Kanaal van Deurne, de Helenavaart en het Peelkanaal z...

Betere afspraken moeten criminaliteit beter bestrijden

De Provincie Limburg, gemeenten en het Waterschap willen ondermijnende criminaliteit beter bestrijde...

Waterstand snel te zien via nieuwe site en app

Waterschap Limburg heeft een site gelanceerd waarop inwoners geïnformeerd worden over de actuele wat...