Panningen, Netherlands

Teun Heldens wordt wethouder in Nederweert

Teun Heldens uit Meijel verlaat de gemeentelijke politiek van Peel en Maas om wethouder te worden in de gemeente Nederweert. De Meijelnaar wordt voorgedragen als waarnemend wethouder. Hij vervangt Jorik Franssen die in juni zijn werk als wethouder voorlopig neer heeft gelegd. Bij de 27-jarige politicus werd acute leukemie vastgesteld.
De redactie | 23 augustus 2023 12:06 | Aangepast op 23 augustus 2023 12:06
Heldens heeft altijd gezegd dat hij niet de ambitie heeft om wethouder te worden, maar toen Franssen hem persoonlijk vroeg, veranderde dat. "Hier zeg je niet zomaar 'nee' op" aldus Heldens. ‘’Hoewel de aanleiding minder is, voel ik me vereerd dat ik gevraagd ben voor deze functie. Ik was overdonderd door de vraag en heb er goed over na moeten denken. Toch zeg je tegen dit soort telefoontjes om hulp geen ‘nee’. Met veel enthousiasme zal ik deze functie gaan vervullen om straks het stokje weer over te kunnen dragen.’’

Meeste voorkeursstemmen
Met het vertrek uit de gemeentelijke politiek van Peel en Maas verlaat een gedreven en bevlogen raadslid de politieke arena. Heldens is bijna 12,5 jaar politiek actief geweest in Peel en Maas. Eerst als commissielid en later in de gemeenteraad. Dit is zijn derde termijn als raadslid. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van vorig jaar ontving de fractievoorzitter van de VVD nog de meeste voorkeurstemmen. Het bolletje voor zijn naam werd 1211 keer rood gekleurd. Tot dit jaar was de Meijelnaar ook lid van de Provinciale Staten. Na vier jaar nam hij dit voorjaar afscheid.

Kritisch
Heldens legde regelmatig het vuur aan de schenen van het college. Sinds vorig jaar zit de VVD in de oppositiebanken. Als grootste fractie in de oppositie was Heldens vaak kritisch op het beleid van het college, ook toen zijn eigen partij in het gemeentebestuur zat. Ook sprak hij zich regelmatig uit over het beleid van het kabinet. Heldens vindt het zijn opdracht om als volksvertegenwoordiger zijn stem te laten horen. Hij kijkt uit naar zijn nieuwe functie. "Het zijn zware portefeuilles, maar ik heb er heel veel zin in."

Interim
Op 19 september wordt Heldens beëdigd in Nederweert. Tot die tijd is hij actief in de gemeentelijke politiek van Peel en Maas. De kadernota in september behandelt hij nog. Het is de bedoeling dat Heldens vier tot acht maanden interim wethouder wordt in zijn buurgemeente. Karin Jacobs uit Panningen neemt de vrijgekomen zetel in de gemeenteraad van Peel en Maas in. Zij was al eerder raadslid. Paul Sanders zal het fractievoorzitterschap op zich gaan nemen.

Lees meer over:

Teun Heldens|VVD|Politiek|

Meest gelezen

Vrouw mishandeld in steegje; politie zoekt getuigen

De redactie | 29 feb 2024 08:51

Maasbree staat stil bij overleden Sam

De redactie | 29 feb 2024 12:05

Centrum Panningen vol rook door brandend schuurtje

Bregje Deckers | 24 feb 2024 09:24

Lees ook

Teun Heldens geïnstalleerd als burgemeester Heeze-Leende

Teun Heldens is geïnstalleerd als nieuwe burgemeester van de gemeente Heeze-Leende. De Meijelnaar kr...

Het jaar 2023 van Teun Heldens en Mustafa Amhaouch

In de talkshow ‘Met P&M het jaar uit’ schuiven hoofdrolspelers van het afgelopen jaar nog één keer a...

Heldens wordt jongste burgemeester van Nederland

Teun Heldens is naar alle waarschijnlijkheid op weg om de jongste burgemeester van Nederland te word...

Teun Heldens wordt burgemeester van gemeente Heeze-Leende

Teun Heldens uit Meijel is voorgedragen als nieuwe burgemeester van de gemeente Heeze-Leende. De gem...

Oud-wethouder Beesel overleden

Ton Verlijsdonk, een voormalig politicus uit Reuver, is op 73-jarige leeftijd overleden na een perio...

Teun Heldens geïnstalleerd als waarnemend wethouder in Nederweert

Teun Heldens is dinsdagavond geïnstalleerd als waarnemend wethouder in de gemeente Nederweert. Hij w...