Panningen, Netherlands

Worden zij straks onze nieuwe Statenleden?

Ze hebben ambitie en willen graag nieuw gekozen de Provinciale Staten in gaan komen. Beiden nog onbekend voor het publiek: Anne Wesseling (D66) en Nicki Kappel (ChristenUnie). Krijgen ze woensdag het vertrouwen van de kiezer om hun idealen waar te gaan maken?
De redactie | 13 maart 2023 18:25 | Aangepast op 13 maart 2023 18:25
Anne Wesseling (22) is een onbekende voor het grote publiek. Op de achtergrond draaide ze mee bij D66 Venlo en de opstart van de fractie in Peel en Maas. Nu doet ze zelf een gooi voor een zetel. Dit keer in de Provinciale Staten. "D66 is een partij die vooruit kijkt, een partij die niet bang is om lastige keuzes te maken en een partij die bereid is om de touwtjes in handen te nemen om te besturen."

Carrière
Wesseling heeft ze tijdens haar stageperiode in de Tweede Kamer samen met Rens Raemakers gewerkt aan de verbetering van onderwijs in de gesloten jeugdzorg en is ze momenteel beleidsmedewerker op het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. De Baarlose heeft haar hart verloren aan Limburg. Ze wil zich vooral gaan inzetten op het gebied van onderwijs en natuur.

Nummer 2
Het is wellicht een verrassing dat Wesseling op nummer twee staat, achter Marlou Jenneskens. Toch komt ze zeker over bij de debatten en staat ze ''haar mannetje''. Ook Nicki Kappel uit Maasbree doet dat. Eveneens een onbekend gezicht op het politieke speelveld en ook op nummer twee op de kieslijst. Hij vertegenwoordigt de ChristenUnie.

Over Nicki Kappel
Kappel is 48 jaar oud, getrouwd met Minke en vader van Floor en Juul. In het dagelijks leven runt hij samen met zijn vrouw een juwelierszaak in Venlo. Ook is hij in de kerk actief als vrijwilliger en is hij lid van de Diocesane Pastorale Raad van het bisdom Roermond.

Minder ik
"De ChristenUnie wordt in Limburg soms nog steeds gezien als “die degelijke protestantse partij”. Niets blijkt echter minder waar te zijn; de ChristenUnie is een partij ván christenen die er voor iedereen wil zijn", zo zegt Kappel. De Maasbreese politicus wil zich hard maken voor 'minder ik' en 'meer wij'. "Een provincie waar iedereen mee mag doen en waar we armoede en sociale uitsluiting bestrijden. Hij wil zich inzetten om de boeren te ondersteunen met de transitie naar een toekomstbestendige en rendabele landbouw. Dat is een behoorlijke uitdaging voor de komende jaren.

Lees meer over:

Politiek|Statenverkiezingen|

Lees ook

Politiek Actief: ontdek op 19 mei hoe u invloed kunt uitoefenen in Peel en Maas

Op 18 maart 2026 kiest Peel en Maas een nieuwe gemeenteraad. Wilt u weten hoe de lokale politiek wer...

Column Het Bouwens: Hoe kunnen jongeren het beste worden betrokken bij de politiek?

Het betrekken van jongeren in de lokale politiek is cruciaal voor het verbeteren van onze gemeente. ...

Column Het Bouwens: ‘Goed dat project door leerlingen wordt opgepakt’

Worden jongeren wel genoeg betrokken bij de politiek? Met het vak maatschappijleer zijn we de laatst...

Column Het Bouwens: Jongeren moeten meer worden betrokken in de politiek

De toekomst van onze samenleving bestaat uit jongeren. Daarnaast hebben alle politieke beslissingen ...

Column Het Bouwens: Zijn jongeren wel geschikt?

Jongeren zijn de juiste doelgroep om op te richten als het gaat over het betrekken in de politiek. D...

Column Het Bouwens: Hoe krijgen we jongeren meer betrokken bij de politiek?

Jongeren bij de politiek betrekken heeft een positief effect op de samenleving in Peel en Maas, omda...