Panningen, Netherlands

Worden zij straks onze nieuwe Statenleden?

Ze hebben ambitie en willen graag nieuw gekozen de Provinciale Staten in gaan komen. Beiden nog onbekend voor het publiek: Anne Wesseling (D66) en Nicki Kappel (ChristenUnie). Krijgen ze woensdag het vertrouwen van de kiezer om hun idealen waar te gaan maken?
De redactie | 13 maart 2023 18:25 | Aangepast op 13 maart 2023 18:25
Anne Wesseling (22) is een onbekende voor het grote publiek. Op de achtergrond draaide ze mee bij D66 Venlo en de opstart van de fractie in Peel en Maas. Nu doet ze zelf een gooi voor een zetel. Dit keer in de Provinciale Staten. "D66 is een partij die vooruit kijkt, een partij die niet bang is om lastige keuzes te maken en een partij die bereid is om de touwtjes in handen te nemen om te besturen."

Carrière
Wesseling heeft ze tijdens haar stageperiode in de Tweede Kamer samen met Rens Raemakers gewerkt aan de verbetering van onderwijs in de gesloten jeugdzorg en is ze momenteel beleidsmedewerker op het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. De Baarlose heeft haar hart verloren aan Limburg. Ze wil zich vooral gaan inzetten op het gebied van onderwijs en natuur.

Nummer 2
Het is wellicht een verrassing dat Wesseling op nummer twee staat, achter Marlou Jenneskens. Toch komt ze zeker over bij de debatten en staat ze ''haar mannetje''. Ook Nicki Kappel uit Maasbree doet dat. Eveneens een onbekend gezicht op het politieke speelveld en ook op nummer twee op de kieslijst. Hij vertegenwoordigt de ChristenUnie.

Over Nicki Kappel
Kappel is 48 jaar oud, getrouwd met Minke en vader van Floor en Juul. In het dagelijks leven runt hij samen met zijn vrouw een juwelierszaak in Venlo. Ook is hij in de kerk actief als vrijwilliger en is hij lid van de Diocesane Pastorale Raad van het bisdom Roermond.

Minder ik
"De ChristenUnie wordt in Limburg soms nog steeds gezien als “die degelijke protestantse partij”. Niets blijkt echter minder waar te zijn; de ChristenUnie is een partij ván christenen die er voor iedereen wil zijn", zo zegt Kappel. De Maasbreese politicus wil zich hard maken voor 'minder ik' en 'meer wij'. "Een provincie waar iedereen mee mag doen en waar we armoede en sociale uitsluiting bestrijden. Hij wil zich inzetten om de boeren te ondersteunen met de transitie naar een toekomstbestendige en rendabele landbouw. Dat is een behoorlijke uitdaging voor de komende jaren.

Lees meer over:

Politiek|Statenverkiezingen|

Meest gelezen

Hoveniersbedrijf uit Maasbree gaat uitbreiden

Jari Janssen | 13 mei 2024 13:45

Marc Demandt wordt nieuwe rector van Het Bouwens

De redactie | 15 mei 2024 14:23

Lees ook

VVD en GroenLinks/PvdA verbaast over reactie coalitiepartijen

De VVD en GroenLinks/PvdA reageren verbaasd op het bericht van de coalitiepartijen dat er onvoldoend...

Oud-wethouder Beesel overleden

Ton Verlijsdonk, een voormalig politicus uit Reuver, is op 73-jarige leeftijd overleden na een perio...

Teun Heldens wordt wethouder in Nederweert

Teun Heldens uit Meijel verlaat de gemeentelijke politiek van Peel en Maas om wethouder te worden in...

CDA Limburg: ‘vertrouwen in Den Haag verloren’

Het was onrustig zaterdag tijdens de Algemene Ledenvergadering van het CDA. Er waren regelmatig fell...

Eerste hulp bij... je stem laten horen in de politiek

De verkiezingen van de Provinciale Staten en de Waterschappen zijn achter de rug en de balans is opg...

CDA-fracties roepen gemeenten op vaart te maken met NLW-koers

De CDA-fracties in Peel en Maas, Venray en Horst aan de Maas hebben in een gezamenlijke noodoproep d...