Panningen, Netherlands

Senioren staan centraal tijdens Bonte Ontmoeting

De vastelaovend is er voor iedereen en zeker ook voor senioren. In ‘t Kerkeböske in Helden werd donderdag voor de derde keer de Bonte Ontmoeting georganiseerd, speciaal voor ouderen.
Youri Buis | 9 februari 2024 17:25 | Aangepast op 9 februari 2024 17:25
An & Greet
De ontmoetingsruimte van ’t Kerkeböske zat afgeladen vol en buiten waren er bijna geen parkeerplekken meer vrij. Ouderen en hun naasten wisten de Bonte Ontmoeting donderdag goed te vinden. Het is het ultieme bewijs dat de vastelaovend echt voor alle leeftijden en doelgroepen is. De feestelijke middag vol entertainment werd aan elkaar gepraat door het komische duo An & Greet. “Als er een feestje is, zijn we er!”

Lekkere herrie
Muziek was er van joekskapel Rebellerie, Golde Liesjes, Ger Frenken en Coen Janssen. De Dansmarietjes lieten hun danskunsten zien en De Beauty’s voerden een korte voorstelling op. De bezoekers genoten zichtbaar van het vrolijke programma. “Het is heel gezellig”, zo klinkt het. “Ze kunnen het goed organiseren. Echt een leuke middag”, zegt een andere bezoeker terwijl ze met haar handen zwaait op de maat van de muziek. Een man, in het rood gekleed met op zijn hoofd een hoedje met drie kleine ballonnen eraan, noemt de muzikale klanken “lekkere herrie.”

‘Supertof’
Ook de prins van Helden, Guus Jacobs, en de prins van Egchel, Guus Maessen, waren van de partij. Dat was niet zonder reden, want traditiegetrouw werd er een ‘prinses’ uitgeroepen en beide prinsen mochten bekendmaken wie deze keer de gelukkige is. Maessen vindt het belangrijk dat ook ouderen vastelaovend kunnen vieren. “Het is lastig om voor hen iets te organiseren, maar dit is een supertof initiatief”, aldus de Egchelse prins.

Prinses Lies
Deze keer is Lies de ‘prinses’ van de Bonte Ontmoeting. Ze is geboren in Helden, woont in Panningen en gaat vaak naar de Dorpsontmoeting in Egchel. “Alle drie de dorpen zijn dus vertegenwoordigd door Lies”, zegt haar gezelschap, die voor Lies het woord neemt. Het gehoor van de kersvers ‘prinses’ laat haar een beetje in de steek. Wellicht dat vermoeidheid ook een kleine rol speelde, want Lies was een van de bezoekers die haar heupen bepaald niet stilhield bij de Bonte Ontmoeting. Vooral toen ze werd gehuldigd op het podium, deelde ze volop mee in de feestvreugde.

Lees ook

Relatief weinig valongelukken met ouderen in Peel en Maas

De gemeente Peel en Maas heeft relatief gezien weinig valongelukken met ouderen. Dat blijkt uit een ...

Minder vastelaovesafval in Peel en Maas door statiegeld op blikjes

Vastelaovend is inmiddels voorbij en dat is op verschillende plekken in Peel en Maas te zien. Er is ...

Koen en Julia trouwen in het onecht tijdens boorebroelof in Maasbree

Tijdens de vastelaovend wordt er volop getrouwd, maar wel in het onecht. Zo ook in Maasbree. Daar or...

Dit zie je vandaag op Omroep P&M

De laatste vastelaovesdag volg je bij Omroep P&M met optochten, muziek en veel sfeer.

Terugkijken: Optocht Reuver

Bij Vastelaovesvereiniging De Windjbuujels in Reuver trekt op maandag altijd de optocht. Ook dit jaa...

Terugkijken: Optocht Panningen

Met ruim 30 deelnemers vond maandag de optocht van de Kuus Oeht Kepèl plaats. Vele toeschouwers zage...