Panningen, Netherlands

Speciaal bankje op Heldense school: "Iedereen hoort erbij''

Een bankje waar je op kunt zitten als je met iemand wil spelen of tot rust wil komen. Het bankje met de tekst 'iedereen hoort erbij' werd vrijdag onthuld op KC NatuurTalent in Helden.
De redactie | 29 september 2023 18:57 | Aangepast op 29 september 2023 18:57
"Sommige kinderen hebben in de pauze niets te doen of willen met iemand spelen. Je kunt op het bankje gaan zitten. Als andere kinderen dat zien, kunnen ze het kind vragen om mee te spelen", zo vertelt Vinny, hij is een van de leerlingen van de school. De kinderraad van de school nam het initiatief. Evi is een van de leden van de raad, die vorig jaar over het onderwerp vergaderde. "Sommige kinderen hebben niemand om te spelen en dat is niet fijn."

Pesten
Op de Heldense school werd er deze week aandacht besteed aan het thema pesten tijdens de Week Tegen Pesten. Het bankje moet het pesten tegengaan. Directeur Vivian Wijnen vertelt dat de school een positieve benadering zoekt. "We zien dat er minder gepest wordt. We besteden vanaf groep 1 aandacht aan het thema 'hoe gaan we met elkaar om'. Dat zorgt ervoor dat we er van jongs af aan mee bezig zijn."

Wafels
De kinderen zamelden geld in door wafels te verkopen. Met het opgehaalde bedrag werd het bankje aangeschaft. Ook werd het beschilderd. Vinny en Evi zijn ervan overtuigd dat veel kinderen op het bankje gaan zitten. "Je hoeft ook niet elke dag iemand aan te spreken. Er zitten meer dan 100 kinderen op de school. Er zal vast iemand zijn die met die persoon wil spelen."

Lees ook

KC Natuurtalent start crowdfunding voor speelplek

Een crowdfunding moet ervoor zorgen dat de buitenomgeving van KC Natuurtalent in Helden kan worden a...

Opening van educatieve project ‘De Museum Juwelier’

Kinderen van KC Natuurtalent gaan zelfgemaakte sieraden van herbestemd erfgoed verkopen. De sieraden...