Panningen, Netherlands

Finale Breetse Beugelkampioenschappen ‘De Treffers’ Maasbree

In het clublokaal van ‘De Treffers’ aan de Breetse Peelweg in Maasbree vonden onlangs de finalerondes van het jaarlijkse tweetal toernooi plaats. Op de mooi geharkte banen werd gestreden om de felbegeerde wisseltrofee.
De redactie | 18 januari 2023 19:02 | Aangepast op 18 januari 2023 19:02
Na zes voorronden waren 12 van de 44 tweetallen overgebleven. In de finaleronde werd in 4 poules van 3 stel gespeeld. Na twee spannende halve finales drong het stel Laura Niens-Wijnen/Tim Wijnen en Joep Wijnen/Pascal Leenders door tot de grote finale.

De finale werd op topniveau gespeeld en ging gelijk op tot 26-26. Doordat Tim in een bijna gewonnen positie jammerlijk op de ring mistte, konden Joep en Pascal met 30-28 toch de overwinning opeisen. Laura en Tim eindigden op de tweede plaats.

Erik Nijssen, wethouder van sportzaken van de gemeente Peel en Maas, was bij de prijsuitreiking. Hij was onder de indruk van het geboden spel en had veel geleerd tijdens de finale. Bij het beugelen komt meer kijken dan alleen de bol door de ring spelen. Het is ook een tactisch spel en de wedstrijd kan snel draaien.

De winnaars kregen de wisseltrofee overhandigd en ook een ‘schlaeger’ met inscriptie en een jaar lidmaatschap van ‘De Treffers”. Iedereen die de finaleronde had bereikt kreeg een bos bloemen en een ‘Treffersmok’ met inhoud overhandigd. Na de prijsuitreiking zorgde Joekskapel Toemarop voor een muzikale bijdrage.

Het was een zeer geslaagd toernooi met een ongekend groot aantal deelnemers (88) die eens wilden proeven aan de beugelsport.
De volgende editie is in december 2023.

Lees meer over:

Beugelen|

Meest gelezen

Politie zoekt naar vermiste 18-jarige

De redactie | 3 feb 2023 16:09

Politie deelt camerabeelden cashtrapper

De redactie | 1 feb 2023 18:23

Vermiste Beringse gevonden

De redactie | 7 feb 2023 17:09

Opening Straotzitting dit jaar extra bijzonder

De redactie | 2 feb 2023 18:33

Lees ook

Neer weer kampioen

Neer is door een 4-1 zege op naaste concurrent de Kuiters uit Tegelen weer kampioen geworden in de L...

HBC Helden wint beker

HBC Helden heeft in een zinderende bekerfinale tegen de Kuiters uit Tegelen met 3-2 gewonnen.

Kampioenen BeugelClub De Treffers

Treffers 4 van BeugelClub De Treffers Maasbree is kampioen geworden in de 3de klasse van de NBB.