Panningen, Netherlands

Judoclub Helden wint opnieuw de Teamcup Deventer

Het herenteam van Judoclub Helden heeft voor het tweede jaar op rij de Teamcup Deventer gewonnen. Ook de dames deden het aardig, maar voor hen zat goud er niet in. In totaal deden er vier teams uit Helden mee aan het toernooi.
Youri Buis | 6 november 2023 15:05 | Aangepast op 6 november 2023 15:05
Heren
Het herenteam bestond uit Aron Theunissen, Artoer Mkrtchyan, Rick Manders, Cas Janssen, Guus Manders, Bart Cuppens, Tom van Dijk, Mark van Dijk en Guido Roumen. Na een relatief eenvoudige 6-1 winst op Tomoda/Fudoshin moest er in de poule nog tegen Budoclub Oud Geleen 1 en Judoteam Haaglanden worden gespeeld. Tegen deze twee teams deden de jongens er nog een schepje bovenop. Met spectaculaire punten tegen sterke tegenstanders werd ook hier met 5-2 en 6-1 gewonnen.

Dankzij de drie overwinningen mocht het team als poulewinnaar door naar de halve finale tegen Top Judo Nijmegen, die uiteindelijk met 5-2 werd gewonnen. In de finale was Hercules de tegenstander. Met doorzettingsvermogen en de aanwezige achterban, maar vooral ook weer met technisch goed judo en schitterende worpen, werd ook deze wedstrijd met 5-2 gewonnen. Goud was daarmee een feit.

Meiden -12 jaar
De meiden tot 12 jaar deden het ook goed, maar net niet goed genoeg. Dit team bestond uit Silke Coopmans, Nina Donkers, Guusje van Sundert, Ziva Horio, Sanne van Sundert, Andra Pestisor en Lia Moskal. Tegen Judoteam Haaglanden werd direct goed gestart met een 4-1 overwinning. Met aanvallend judo werd vervolgens Budovereniging Deventer (5-0) en Judosport Oost (3-2) verslagen. Hierdoor werd ook dit team eerste in de poule en kwam het in de halve finale tegen Bushi Arnhem. Iedereen stond superscherp te judoën en dankzij een overtuigende 4-1-zege werd de finale bereikt. Net als het herenteam kwamen ook de meiden onder de 12 jaar uit tegen Hercules. Helaas bleek dit team nog een maatje te groot.

Meiden -18 jaar
De dames tot 18 jaar kwamen uit tegen een aantal topclubs uit Nederland. Dit team bestond uit Vian van Dril, Marlouk Colbers, Daisy van Os, Demi Zegers, Bo van den Brand en Isis van Dril. Tegen Talentbase NL en Kenamju werd met 4-1 verloren, maar vooral in de pot tegen Kenamju was het team dicht bij een overwinning. In de strijd om de derde plek stond Hercules klaar. Met goed judo en een mooie afsluiter werd er met 4-1 gewonnen, waardoor een mooie bronzen medaille werd gepakt.

Jongens -15 jaar
Het team van de jongens tot 15 jaar bestond uit Dennis Nowakowski, Frits Hermans, Luuk van den Berg, Guus Donkers, Thyke Versteegen, Alex Hanssen, Kep Verkoeijen en Justin Thijssen. Dit team nam het direct op tegen het sterke team van Judoschool Theunissen. Hierin kwamen de meeste judoka's nog wat tekort waardoor er met 6-1 werd verloren. In de herkansing werd gejudood tegen Top Judo Nijmegen. Uiteindelijk werd met 5-2 verloren.

Meest gelezen

Woonboerderij in lichterlaaie: bewoners in veiligheid

Eric Reijnders | 27 apr 2024 09:22

Consendo breidt uit met zorgtak

De redactie | 24 apr 2024 10:44

Lees ook

Judoclub Helden organiseert ‘Helden Tournament’

Op zondag 3 maart organiseerde de Judoclub Helden voor het eerst het ‘Lenssen Advies Helden Tourname...

Judoclub Helden ontvangt keurmerk van judobond

Judoclub Helden is nu officieel in het bezit van een JBN-keurmerk. Namens Judo Bond Nederland reikte...

Bevo boekt belangrijke overwinning in Houten

De handballers van Bevo Hc hebben zaterdag een belangrijke overwinning geboekt in en tegen Houten. D...

Succesvol weekend voor Judoclub Helden

Judoclub Helden kan terugkijken op een succesvol weekend. Er stonden drie toernooien op het programm...

Aftrap nieuw aikido-seizoen bij Judoclub Helden

Voor het zevende jaar op rij kunnen liefhebbers van de Japanse aikidosport hun passie beoefenen in P...

Glorieuze overwinning voor BBB in provincie

De BoerBurgerBeweging is de grote winnaar geworden van de Provinciale Statenverkiezingen in Limburg....