Panningen, Netherlands

Medailleregen bij jaarlijkse clubkampioenschappen van Pareja

Voor alle turnsters van SC Pareja was het een belangrijk weekend. De jaarlijkse clubkampioenschappen stonden namelijk gepland en dat betekent dat ook de turnsters uit de onderbouw deelnamen. Er werden veel bekers en medailles uitgereikt.
Youri Buis | 22 april 2024 10:16 | Aangepast op 22 april 2024 10:16
Medailles
Binnen SC Pareja zijn er afspraken gemaakt over de verdeling van medailles. Zo krijgen bij de onderbouw de nummers één, twee en drie een gouden medaille. Voor de rest van de onderbouw is een zilveren of bronzen medaille weggelegd. Bij de bovenbouw kunnen alleen de beste drie turnsters een medaille winnen (goud, zilver of brons), terwijl bij de middenbouw iedereen een medaille krijgt. Daarnaast wordt er bij de middenbouw en bovenbouw ook een clubkampioen uitgeroepen. Dat levert een beker op.

Middenbouw
De clubkampioenschappen gingen van start met turnsters uit de middenbouw. Bij niveau 4 haalde Anne van Mullekom de eerste plek, gevolgd door Evi Engels en Maud Smits (beiden tweede). Demi Krekels werd eerste bij het niveau 5-team en was van alle meiden in de middenbouw de beste. Zij mocht de beker mee naar huis nemen. Jill Adriaans en Maud Stammen werden gedeeld tweede bij niveau 5. De beste turnsters van niveau 6 waren Sofie Vaessen (eerste plaats), Suus Verbong en Felin Kahveci (allebei tweede).

Bovenbouw
Vervolgens was het de beurt aan de bovenbouw. Veel meiden kampen met blessures en moesten de clubkampioenschappen daardoor aan zich voorbij laten gaan. Eerst mochten de turnsters van supplement F en supplement G aan de bak. Sophie van Lier werd daar eerste, Meike Thijssen behaalde de tweede plek en Lara Courbois werd derde. Bij supplement E was Sanne Minten de beste, maar dat was ze ook van de hele bovenbouw. Zij mocht daarom de beker in ontvangst nemen. Mirthe Ebisch werd tweede bij supplement E, Renske Timmermans eindigde als derde. Supplement D deed ook nog mee namens de bovenbouw. Joeske van Lent (eerste), Lincy Smeets (tweede) en Linda Arts (derde) vulden het podium.

Onderbouw
Tot slot was het aan de turnsters van de jongste groep meiden uit de onderbouw. Voor sommigen was het pas de allereerste wedstrijd, dus voor hen was het extra spannend. Lotte van Roij, Liv Kurvers en Saar Janssen mochten het podium op. Bij de tweede lichting van de onderbouw zitten meiden die volgend seizoen al aan officiële wedstrijden gaan deelnemen, dus daar lag de lat ook meteen iets hoger. Uiteindelijk mochten Sofie Teeuwen, Romy Kranen en Roos Geboers het podium betreden.

Jury
“De meiden deden het allemaal super goed. Het publiek heeft enorm genoten”, schrijft SC Pareja in een reactie. Een speciaal dankwoord heeft de sportvereniging over voor de jury van dienst. “We kijken terug op zeer geslaagde clubkampioenschappen. En niet te vergeten een bedankje voor onze juryleden, want zonder jury geen wedstrijd.”

Meest gelezen

Vriendengroep valt 'met de deur in huis'

Eric Reijnders | 18 mei 2024 19:41

Uitgever van de Hallo failliet

De redactie | 18 mei 2024 19:58

Bus vat vlam op Noorderbaan

De redactie | 23 mei 2024 08:13

Lees ook

SC Pareja zet ereleden in het zonnetje

Tijdens haar Algemene Ledenvergadering heeft sportclub Pareja uit Panningen vier ereleden gehuldigd....

Opnieuw kampioenen bij Pareja na finaleweekend

In Voerendaal vonden afgelopen weekend de meerkampfinales, toestelfinales en teamfinale turnen plaat...

Turnsters Pareja zijn Limburgs kampioen

De turnsters van Sportclub Pareja uit Panningen reisden afgelopen weekend af naar Oirsbeek voor de m...

Lincy Smeets niet naar finale NK turnen

Lincy Smeets is er niet in geslaagd om de finale van het Nederlands kampioenschap turnen bij de juni...

Meiden van SC Pareja ongeslagen kampioen

De meiden van SC Pareja die uitkomen op niveau 4, zijn zaterdag ongeslagen kampioen geworden. Na twe...

SC Pareja succesvol in voorwedstrijden

Turnsters van de Heldense turnvereniging SC Pareja werkten afgelopen weekend hun voorwedstrijden af ...