Panningen, Netherlands

Panningen pakt kostbare punten in de thuiswedstrijd tegen Hegelsom

Het was een wedstrijd op het scherpst van de snede, drie rode kaarten, diverse gele kaarten en twee penalty’s. Maar het werd nooit een onvriendelijke pot. Uiteindelijk was Panningen de betere ploeg en wist verdiend de drie punten bij te schrijven.
Jari Janssen | 26 februari 2024 09:36 | Aangepast op 26 februari 2024 09:36
Middenveldduel
In de eerste minuut werd de toon gezet, in een fel duel kreeg Roy Cuppen een gele kaart van de scheidsrechter. De thuisploeg kwam goed uit de startblokken. En al in de 7e minuut wist Panningen te scoren. Nick Wilmer stuurde Dion Cuypers op de rechtervleugel weg en alleen voor de keeper. Als laatste legde hij de bal breed op Remco Litjens en hij maakte de 1-0 aan Panningse zijde.
Hegelsom rechtte de rug, maar wist niet enig gevaar te stichten. Panningen stond goed en hield de gasten ver van het doel. Er ontstond een middenveldduel met weinig kansen over en weer. In de 23e minuut moest verdediger Roy Cuppen geblesseerd het veld verlaten. Een aderlating voor Panningen maar zijn vervanger Youri v.d. Hurk speelde een puike partij.

Over en weer
Na een half uur kwam Hegelsom gevaarlijk opzetten. Maar keeper Jordi Nelissen redde bekwaam toen een Hegelsom-aanvaller voor hem opdook.
In het laatste kwartier van de eerste helft wist Panningen weer het initiatief naar zich toe te trekken en creëerde enkele zeer goede kansen. Maar de thuisploeg wist niet te scoren. De thee werd gedronken met een 1-0 voorsprong voor Panningen.

Strafschop
Panningen benutte de ruimte die ontstond en Robin van Osch was dicht bij de 2-0. En toen Ayoub Amhaouch in de zestien van achteren werd neergehaald, kreeg Panningen een strafschop en de Hegelsom-verdediger direct rood.  Matijs Heesen benutte koelbloedig de penalty en met nog een half uur op de teller leek de strijd beslecht. Niets was minder waar. Hegelsom gaf zich niet gewonnen en met de moed der wanhoop zochten ze de aanval. En een kwartier voor einde wisten ze te scoren uit een corner.

Vol op de aanval
De gasten gooiden alles op de aanval maar de Panningen-verdediging gaf geen krimp. En toen Robin van Osch met een droge knal de stand op 3-1 bracht leek het pleit beslecht. Zeker toen enkele minuten voor het einde de Hegelsom-goalie ook de rode kaart kreeg. Ramon Sijben werd, op volle snelheid, getorpedeerd door deze keeper. De wedstrijd was gespeeld, de thuisploeg wist nog in de allerlaatste minuut een strafschop te missen. Remon Sijben wist niet doel te treffen.

Panningen was de bovenliggende partij en won verdiend met 3-1. Maar moest wel tot het uiterste gaan. Aankomende zondag speelt SV Panningen thuis tegen SV Blerick.

Lees meer over:

Amateurvoetbal|SV Panningen|

Meest gelezen

Woonboerderij in lichterlaaie: bewoners in veiligheid

Eric Reijnders | 27 apr 2024 09:22

Consendo breidt uit met zorgtak

De redactie | 24 apr 2024 10:44

Lees ook

Panningen pakt belangrijke punten in de strijd tegen degradatie

Met nog vier finales te gaan wist Panningen de gasten uit Oploo op de knieën te krijgen. Maar gemakk...

Samenvatting: VV Helden moet kampioenschap nog even uitstellen

Het had zo mooi kunnen zijn: op kermiszondag in eigen dorp kampioen worden. Het liep even anders, wa...

Uitslagen voetbal: Panningen en Baarlo pakken belangrijke punten

Een nieuwe speelronde aan het slot van de competitie. Dit zijn de uitslagen. De wedstrijd tussen Kes...

VV Helden verspeelt eerste matchpoint voor kampioenschap

VV Helden heeft haar eerste kans op het kampioenschap laten liggen. Tegen Sporting S.T. werd met 1-1...

Degradatie dichtbij voor MVC’19 na verlies tegen Hegelsom

Het is MVC’19 zondag niet gelukt om aansluiting te vinden met de overige degradatiekandidaten. Daarv...

Helden kan kampioenschap ruiken na overwinning op Grashoek

Voor VV Helden stond zondag de tweede Peel en Maas-derby op rij op het programma. Na de overwinning ...