Panningen, Netherlands

Panningen speelt gelijk tegen Sparta

Bij de wedstrijd tussen Panningen en Sparta '18 heeft Panningen een gelijkspel weten te behalen. Voor trainer Naard Vaes van Panningen, die heeft aangekondigd aan het einde van het seizoen te stoppen als hoofdcoach, zal dit gelijkspel als een positief resultaat worden beschouwd.
De redactie | 13 november 2023 13:33 | Aangepast op 13 november 2023 13:33
Op het kunstgrasveld van Sevenum nam Sparta’18 direct het initiatief. De spelers van de thuisploeg waren gewend aan het kunstgras, dit in tegenstelling tot de voetballers van Panningen. Een niet te onderschatten voordeel voor Sparta ’18.
De thuisploeg had vanaf het begin het middenveld in handen. En zette meteen druk op de groenwitte verdediging. Panningen kwam in de aanvangsfase steeds iets te kort om onder deze druk uit te komen. Echter mocht er een gevaarlijke situatie ontstaan, dan stond Panningen keeper Jordi Nelissen zijn mannetje. Met goed keeperswerk wist hij menig gevaar te neutraliseren. Alleen met de lange bal kon Panningen wat gevaar stichten, Remco Litjens wist Patrick Joosten te bereiken, echter zijn schot smoorde in een mêlee van spelers. En toen Dion Cuijpers alleen op het vijandelijk doel afstevende, leek de 0-1 in de maak, maar zijn doelpoging werd onschadelijk gemaakt door keeper Willemsen van Sparta.

In de 18e minuut wist de thuisploeg het veldoverwicht te verzilveren. Een voorzet van links wist de spits van Sparta knap tot doelpunt te promoveren.

De thuisploeg zette nog meer druk, echter ook in deze fase redde keeper Jordi Nelissen zijn ploeg voor een grotere achterstand. Na ruim een half uur wist Panningen wat meer naar voor te spelen en kwam dreigend in het strafschopgebied. Echter uitgespeelde kansen bleven uit.

En dan de 37e minuut, een fikse overtreding op Ayoub Amhaouch liet de scheidsrechter onbestraft en Ayoub reageerde zich af op deze tegenstander. Ayoub Amhaouch kreeg direct rood van de leidsman. Panningen moest met 10 man verder. En alsof het niet genoeg was, in 44e minuut wist Sparta ’18 de score te verdubbelen, wederom een voorzet van links werd in het doel getikt.

Toen de scheidrechter voor rust floot, gaf werkelijk niemand nog een cent voor een goede uitslag van Panningen.
Na rust kwamen Robin van Osch en Remon Sijben in het veld voor Remco Litjens en Dion Cuijpers. Panningen ging compact spelen en loerde op de counter. En met succes, twee minuten na de hervatting wist Remon Sijben met een puike voorzet Robin van Osch te bereiken en hij wist te scoren.

Sparta wist de overtalsituatie niet uit te buiten, in tegenstelling, Panningen had het middenveld in handen en de thuisploeg liep zich vast en kwam niet meer aan voetballen toe. Zij gingen de lange bal hanteren terwijl Panningen zijn twee snelle spitsen van ballen bleef voorzien. En in minuut 70 was het weer Robin van Osch die op schitterende wijze de 2-2 liet aantekenen. Sparta was van slag en toen enkele minuten later Remon Sijben alleen op de keeper afging, leek de sensatie compleet, maar tot ontzetting van de Panningen-aanhang, wist hij niet doel te treffen.

De laatste 10 minuten was het overleven voor Panningen. Sparta bleef de bal er in pompen, maar zoals in eerdere wedstrijden, keeper Jordi Nelissen hield zijn ploeg op de been. En toen hij in de 90e minuut een onhoudbare kopbal op sublieme wijze uit de winkelhaak tikte, was het duidelijk dat Panningen met een verdiend punt huiswaarts zou keren.
Aanstaande donderdag speelt Panningen thuis de inhaalwedstrijd tegen Melderslo.

Lees meer over:

Voetbal|SV Panningen|

Meest gelezen

Ann Philipsen overleden

De redactie | 28 apr 2024 14:29

Woonboerderij in lichterlaaie: bewoners in veiligheid

Eric Reijnders | 27 apr 2024 09:22

Lees ook

Panningen laat de punten in Heusden

Panningen trad aan op het knusse sportpark “de Heikamp” tegen SV ONDO uit Asten – Heusden. ONDO is d...

Voetbaluitslagen: VV Kessel wint Maasderby en SV Panningen verspeelt kostbare punten in Asten

Dit weekend werden de afgelaste wedstrijden ingehaald. Dit zijn de uitslagen van die wedstrijden.

Panningen pakt belangrijke punten in de strijd tegen degradatie

Met nog vier finales te gaan wist Panningen de gasten uit Oploo op de knieën te krijgen. Maar gemakk...

Panningen verliest van titelkandidaat Bruheze

SV Panningen heeft zondag verloren van titelkandidaat Bruheze. De groenwitten waren lange tijd gelij...

Amateurvoetbal: uitslagen 14 april

De lokale voetbalvelden waren afgelopen zondag het toneel van intense wedstrijden, waarbij clubs str...

Panningen toont karakter door winst op Sparta ’18

SV Panningen versloeg zondag Sparta’18. De groenwitten moesten diep gaan, maar wisten uiteindelijk d...