Panningen, Netherlands

Panningen toont karakter door winst op Sparta ’18

SV Panningen versloeg zondag Sparta’18. De groenwitten moesten diep gaan, maar wisten uiteindelijk de drie punten bij te schrijven in de strijd tegen degradatie.
De redactie | 7 april 2024 20:33 | Aangepast op 7 april 2024 20:33
De gasten uit Sevenum hadden in de beginfase een overwicht. Panningen opereerde uit een versterkte verdediging. Onder leiding van Jeroen Beeks bleef de Panningse achterhoede makkelijk overeind. En mocht er toch enig gevaar ontstaan, dan toonde keeper Jordy Nelissen zijn kunnen. Zo ook in de 10e minuut, een Sparta aanvaller ontsnapte aan de aandacht, maar zijn schot was een prooi voor de groenwitte keeper. In de tegenaanval wist Dion Cuijpers bijna het doel te treffen maar zijn kopbal ging net over. Het was een duel op het middenveld. Sparta had een optisch overwicht en Panningen loerde op de counter. Halverwege deze eerste helft kwam de Panningse ploeg iets meer opzetten en vocht zich in de wedstrijd. Zo schoot de uitstekend spelende Youri v.d. Hurk in het zijnet. Maar ook Sparta liet zich niet onbetuigd. Zo werd een gevaarlijk schot vanaf 16 meter op het laatste moment nog geblokt. Echter de ruststand was en bleef 0-0.
Tweede helft
Na de thee wisselde Panningen en kwamen Robin van Osch en Patrick Joosten in het veld. Maar de eerste minuten waren voor Sparta welke Panningen onder druk zette. En toen scheidsrechter Rutgers van Eck in minuut 51 voor een strafschop floot voor Sparta, Roy Cuppen haakte een Sparta aanvaller, vreesde de Panningen-aanhang weer voor een doemscenario. De 0-1 voor Sparta was een feit.

Aanval
Panningen moest hierna de aanval zoeken. Ook Remco Litjens kwam de groenwitte aanval versterken. En toen in de 59e minuut dezelfde Remco Litjens in de zestien werd vastgehouden aan zijn shirt, kon de scheidsrechter niets anders dan voor strafschop te fluiten. Bas Wilmer benutte dit buitenkansje en trok de stand gelijk. Na deze gelijkmaker voerde Panningen de druk op en 10 minuten later toonde Robin van Osch zijn klasse door iedereen zijn hielen te laten zien en met een bekeken schot liet hij de bezoekende keeper kansloos. Panningen had de wedstrijd omgekeerd en leidde met 2-1.

Risico's
Sparta moest risico’s nemen en zocht de aanval. Echter de achterhoede van Panningen gaf geen krimp en bleef vrij eenvoudig overeind. De Panningen voorwaartsen wisten wel raad met de ruimte die de Sparta verdediging weggaf. En het was wederom Robin van Osch die ietwat fortuinlijk de 3-1 liet aantekenen. Het werd, ver in blessuretijd, zelfs 4-1 voor Panningen. Ayoub Amhaouch wist zijn tegenstander te verschalken en alleen voor de keeper schoot hij beheerst de bal tegen de touwen. Panningen kan drie punten bijschrijven in de strijd tegen degradatie.

Lees meer over:

SV Panningen|voetbal|

Meest gelezen

Hoveniersbedrijf uit Maasbree gaat uitbreiden

Jari Janssen | 13 mei 2024 13:45

Marc Demandt wordt nieuwe rector van Het Bouwens

De redactie | 15 mei 2024 14:23

Lees ook

Panningen wint van rechtstreekse concurrent om nacompetitieplek

We kunnen niet echt spreken van een degradatiekraker, maar de belangen waren groot in het duel tusse...

MVC’19 degradeert door verlies op Bruheze

MVC’19 heeft kermiszondag 12 mei thuis een zure nederlaag geleden tegen hoogvlieger Bruheze. Voor de...

Tweede kans voor VV Helden op kampioenschap

VV Helden krijgt zondag een herkansing om het kampioenschap in de vierde klasse F binnen te slepen. ...

Tiende editie Dotje Toernooi

De tiende editie van het Dotje toernooi vindt op Hemelvaartsdag plaats in Panningen. Het toernooi vi...

Panningen laat de punten in Heusden

Panningen trad aan op het knusse sportpark “de Heikamp” tegen SV ONDO uit Asten – Heusden. ONDO is d...

Voetbaluitslagen: VV Kessel wint Maasderby en SV Panningen verspeelt kostbare punten in Asten

Dit weekend werden de afgelaste wedstrijden ingehaald. Dit zijn de uitslagen van die wedstrijden.