Panningen, Netherlands

Panningen verliest ongelukkig van ONDO

SV Panningen heeft zondag op ongelukkge wijze verloren van SV ONDO. Op sportpark Panningen-Noord werd het 1-2 voor de ploeg uit Heusden.
De redactie | 5 december 2023 11:11 | Aangepast op 5 december 2023 11:11
Natuurlijk, de trainers Naard Vaes en Sjaak de Bruijn zochten de oorzaak voor het verlies tegen ONDO in eerste instantie bij hun eigen team. En inderdaad miste Panningen een aantal dotten van kansen, maar in het voetbal speelt de factor geluk (en diens tegenhanger pech) een prominente rol. De bal heeft zo zijn eigen willetje en de groen-witte elf wisten de kansen toch maar te creëren tegen de gasten uit Asten-Heusden. Want SV ONDO (Op Naar De Overwinning) had met name in de eerste helft weinig tot niets te vertellen. Hun eerste doelpoging vond plaats in de 21e minuut en de eerste echte kans in de vierde minuut van de tweede helft. En die was meteen raak. Voeg daarbij de beslissing van scheidsrechter Peeters om het vlagsignaal van zijn assistent straal te negeren in de 53e minuut, welke uiteindelijk leidde tot een penalty voor ONDO, en de nederlaag van Panningen is verklaard.

Kansen
Panningen start overdonderend. Een fraaie combinatie via uitblinker Jordi Kirkels wordt door Dion Cuijpers na 30 seconden spelen doeltreffend afgerond: Panningen leidt met 1-0. Remco Litjens verschijnt in de elfde minuut na een slim passje van Jordi Kirkels alleen voor ONDO-doelman Luuk van de Boer. Hij schiet over. Nick Wilmer schiet rakelings voorlangs, na alweer een voorzet van Jordi Kirkels. Ondertussen noteerde ONDO in de 21e minuut ook een doelpoging. In de 27e minuut is het Jordi Kirkels zelf, die zich gestuit ziet door de ONDO-goalie. De rebound van Nick Wilmer kan Luuk den Boer nog met de nagel van zijn wijsvinger overtikken. De eerste gele kaart is dan al getrokken door arbiter Peeters. Een razendsnelle aanval van Panningen via natuurlijk Jordi Kirkels tikt de ONDO-doelman ook met zijn vingertoppen over het doel. Scheidsrechter Peeters trekt in deze fase nog drie gele kaarten. Samen met dat pechduiveltje leidt dat tot toenemende frustraties bij de groen-witte elf.

Vlagsignaal
Na rust maken Ramon Sijben en Robin van Osch hun opwachting in een poging van trainer Naard Vaes om de voorsprong verder uit te bouwen. Maar het gebeurt niet. In de 49e minuut lost Ward Slegers namens ONDO een zondagsschot en doelman Jordi Nelissen is kansloos: 1-1. Maar iedereen op Panningen-Noord verwacht dat Panningen orde op zaken gaat stellen. Nick Wilmer stormt in de 51e minuut alleen op ONDO-doelman Luuk den Boer af, maar krijgt op het hobbelige veld de bal net niet goed mee en verliest zo snelheid. Weer loopt een prima aanval op niets uit. En dan die 53e minuut. Scheidsrechter Peeters negeert het vlagsignaal van zijn assistent aan de zijlijn en in het vervolg van de ONDO-aanval constateert hij een overtreding binnen het strafschopgebied. Penalty dus. Ward Slegers weet wel raad met dit buitenkansje en schiet ONDO naar 1-2. Trainer Vaes tracht het tij nog te keren met twee verse krachten, Tom Wilmer en Ayoub Amhaouch. Bijna lukt dat ook, Bas Wilmer probeert het in de 76e minuut en de rebound van Youri van den Hurk wordt gestopt door de uitstekende ONDO-doelman. Ook een poging van Robin van Osch in de 84e minuut levert niets op.

Onderste regionen
Panningen verliest drie punten aan een zwakkere tegenstander. Het staat weliswaar boven de beruchte rode lijn die rechtstreekse degradatie betekent, maar het komt ook niet echt weg uit de onderste regionen van de 3e Klasse C. Wellicht gebeurt dat aankomende zondag, als de uitwedstrijd tegen SV United uit Meerlo/Wanssum op het programma staat.

Meest gelezen

Geschokte reacties na overlijden Maasbreese

De redactie | 16 feb 2024 14:29

Panningse lingeriewinkel opent tweede vestiging

Youri Buis | 15 feb 2024 15:12

Politie zoekt getuigen na woninginbraak in Egchel

Niels van Rens | 18 feb 2024 14:56

Lees ook

MVC’19 speelt gelijk tegen ONDO

MVC’19 heeft zondag met 1-1 gelijkgespeeld tegen ONDO. Beide ploegen speelden voor de overwinning ma...

Duel SV Panningen afgelast, VV Helden wint in Ysselsteyn

De wedstrijd van SV Panningen tegen DSV is zondagmiddag vlak voor de aanvang van het duel afgelast. ...

Tim van Ophoven blijft tweede team SV Panningen trainen

Tim van Ophoven blijft in het nieuw seizoen het tweede team van SV Panningen trainen en gaat samenwe...

Nederlaag voor SV Panningen in Helmond

Het was een druilerige februarizondag vlak voor vastelaovend. De Keiebijters waren in geen velden of...

MVC’19 wint na 99 minuten van SV United

MVC’19 heeft zondag de belangrijke uitwedstrijd tegen SV United uit Wanssum gewonnen. In de allerlaa...

Uitslagen amateurvoetbal 4 februari

De bal rolde weer op de velden, vlak voor het carnavalsweekend. Koningslust en Bieslo deden goede za...