Panningen, Netherlands

Panningen wint ruim van Kessel en bekert door

Het is SV Panningen gelukt om ten koste van VV Kessel de volgende ronde van het bekertoernooi te bereiken. Na overwinningen op MVC’19 en BEVO had de Panningse ploeg vooraf de beste papieren en dat zou ook op het veld zo blijken. In Kessel werd met 1-5 gewonnen.
Youri Buis | 19 september 2023 09:05 | Aangepast op 19 september 2023 08:09
Woede bij Kessel
Al in de eerste minuut moet Panningen-doelman Jordi Nelissen vol aan de bak na een lastige terugspeelbal, maar deze weet hij knap te verwerken. Een minuut of tien later is het dan toch Panningen dat de ban breekt. Remco Litjens verovert de bal, vindt Jordi Kirkels, die op zijn beurt Dion Cuijpers ziet vrijstaan. Laatstgenoemde werkt prima af en brengt de stand op 0-1. Bij Kessel denken ze aan buitenspel, maar dat wordt door de arbitrage weggewuifd, tot woede aan Kesselse zijde.

Blessures
Kessel is zeker niet slechter dan Panningen, maar echte kansen levert dat niet op. Rick Peeters is nog het dichtstbij met een laag schot rakelings langs de paal. Halverwege de eerste helft raken twee spelers van Panningen geblesseerd. Achtereenvolgens Cuijpers en Tom Wilmer moeten noodgedwongen het veld verlaten voor Ramon Sijben en Rowan van den Dungen. Niet veel later verdubbelt Panningen de score. Litjens scoort op aangeven van invaller Sijben de 0-2. In de slotfase van het eerste bedrijf krijgt Kessel meer mogelijkheden. Wessel van Nisselrooy, kleinzoon van oud Panningen-coryfee Theo van Nisselrooy, schiet voor het Panningen-doel vrij over.

Beslissing
Na rust liet Panningen zien waarom het kampioen is geworden in de 4e Klasse, al moet het wel eerst een tegentreffer incasseren. Peeters benut een strafschop voor Kessel en brengt de stand zo terug tot 1-2. Een vrije trap biedt vervolgens uitkomst voor Panningen. Litjens ziet een gat in de muur, sprint in de ruimte en werkt de bal langs de Kesselse doelman in het net: 1-3. In de 70e minuut wordt het duel definitief beslist, voor het geval dat nog niet gebeurd was. Sijben soleert door de Kesselse verdediging en tekent voor de 1-4.

Competitiestart
De mooiste goal wordt voor het laatst bewaard. Na een fraaie combinatie en enkele schitterende passeerbewegingen van Litjens, scoort Sijben zijn tweede van de wedstrijd: 1-5. Panningen bekert dus verder, maar eerst wacht zondag de start van de competitie in de 3e Klasse C. Op sportpark Panningen-Noord is HVV Helmond vanaf 14:30 uur de tegenstander. Kessel speelt dit seizoen in de 4e Klasse D en gaat zondag op bezoek bij SVC 2000 in Roermond.

Meest gelezen

Nachtcross Kessel opnieuw afgelast

Youri Buis | 17 sep 2023 10:42

Lees ook

Panningen wint ruim van Kessel en bekert door

Het is SV Panningen gelukt om ten koste van VV Kessel de volgende ronde van het bekertoernooi te ber...

Uitslagen bekervoetbal: deze ploegen bereiken volgende ronde

Panningen had niet veel moeite met Kessel en bereikte de volgende bekerronde. Ook Helden en Bieslo w...

MVC’19 uit bekercompetitie, zware blessure voor Albers

MVC’19 is uitgeschakeld in het bekertoernooi voor amateurteams. Donderdag wist de club uit Maasbree ...

SV Panningen wint ruim van BEVO in tweede bekerduel

SV Panningen heeft zondag een ruime zege geboekt op BEVO in de tweede bekerwedstrijd. In Beringe wer...

Uitslagen tweede bekerronde voor amateurteams

Voor de amateurteams in de regio stond zondag de tweede speelronde in het bekertoernooi op het progr...

Panningen verslaat MVC’19 in bekerderby

SV Panningen heeft zondag de eerste groepswedstrijd van het regionale bekertoernooi gewonnen. MVC’19...