Panningen, Netherlands

Panningen wint ruim van Kessel en bekert door

Het is SV Panningen gelukt om ten koste van VV Kessel de volgende ronde van het bekertoernooi te bereiken. Na overwinningen op MVC’19 en BEVO had de Panningse ploeg vooraf de beste papieren en dat zou ook op het veld zo blijken. In Kessel werd met 1-5 gewonnen.
Youri Buis | 19 september 2023 09:05 | Aangepast op 19 september 2023 08:09
Woede bij Kessel
Al in de eerste minuut moet Panningen-doelman Jordi Nelissen vol aan de bak na een lastige terugspeelbal, maar deze weet hij knap te verwerken. Een minuut of tien later is het dan toch Panningen dat de ban breekt. Remco Litjens verovert de bal, vindt Jordi Kirkels, die op zijn beurt Dion Cuijpers ziet vrijstaan. Laatstgenoemde werkt prima af en brengt de stand op 0-1. Bij Kessel denken ze aan buitenspel, maar dat wordt door de arbitrage weggewuifd, tot woede aan Kesselse zijde.

Blessures
Kessel is zeker niet slechter dan Panningen, maar echte kansen levert dat niet op. Rick Peeters is nog het dichtstbij met een laag schot rakelings langs de paal. Halverwege de eerste helft raken twee spelers van Panningen geblesseerd. Achtereenvolgens Cuijpers en Tom Wilmer moeten noodgedwongen het veld verlaten voor Ramon Sijben en Rowan van den Dungen. Niet veel later verdubbelt Panningen de score. Litjens scoort op aangeven van invaller Sijben de 0-2. In de slotfase van het eerste bedrijf krijgt Kessel meer mogelijkheden. Wessel van Nisselrooy, kleinzoon van oud Panningen-coryfee Theo van Nisselrooy, schiet voor het Panningen-doel vrij over.

Beslissing
Na rust liet Panningen zien waarom het kampioen is geworden in de 4e Klasse, al moet het wel eerst een tegentreffer incasseren. Peeters benut een strafschop voor Kessel en brengt de stand zo terug tot 1-2. Een vrije trap biedt vervolgens uitkomst voor Panningen. Litjens ziet een gat in de muur, sprint in de ruimte en werkt de bal langs de Kesselse doelman in het net: 1-3. In de 70e minuut wordt het duel definitief beslist, voor het geval dat nog niet gebeurd was. Sijben soleert door de Kesselse verdediging en tekent voor de 1-4.

Competitiestart
De mooiste goal wordt voor het laatst bewaard. Na een fraaie combinatie en enkele schitterende passeerbewegingen van Litjens, scoort Sijben zijn tweede van de wedstrijd: 1-5. Panningen bekert dus verder, maar eerst wacht zondag de start van de competitie in de 3e Klasse C. Op sportpark Panningen-Noord is HVV Helmond vanaf 14:30 uur de tegenstander. Kessel speelt dit seizoen in de 4e Klasse D en gaat zondag op bezoek bij SVC 2000 in Roermond.

Meest gelezen

Ann Philipsen overleden

De redactie | 28 apr 2024 14:29

Woonboerderij in lichterlaaie: bewoners in veiligheid

Eric Reijnders | 27 apr 2024 09:22

Lees ook

Panningen pakt belangrijke punten in de strijd tegen degradatie

Met nog vier finales te gaan wist Panningen de gasten uit Oploo op de knieën te krijgen. Maar gemakk...

Samenvatting: VV Helden moet kampioenschap nog even uitstellen

Het had zo mooi kunnen zijn: op kermiszondag in eigen dorp kampioen worden. Het liep even anders, wa...

Uitslagen voetbal: Panningen en Baarlo pakken belangrijke punten

Een nieuwe speelronde aan het slot van de competitie. Dit zijn de uitslagen. De wedstrijd tussen Kes...

VV Helden verspeelt eerste matchpoint voor kampioenschap

VV Helden heeft haar eerste kans op het kampioenschap laten liggen. Tegen Sporting S.T. werd met 1-1...

Degradatie dichtbij voor MVC’19 na verlies tegen Hegelsom

Het is MVC’19 zondag niet gelukt om aansluiting te vinden met de overige degradatiekandidaten. Daarv...

Helden kan kampioenschap ruiken na overwinning op Grashoek

Voor VV Helden stond zondag de tweede Peel en Maas-derby op rij op het programma. Na de overwinning ...