Panningen, Netherlands

Panningen zit in de hoek waar de klappen vallen

Melderslo tegen Panningen stond op het programma, deze Palmzondag, ook wel Palmpasen genoemd. De blijde intocht van Jezus Christus in Jeruzalem wordt deze zondag gevierd. Maar voor Panningen viel er weinig te vieren.
Jari Janssen | 25 maart 2024 15:10 | Aangepast op 25 maart 2024 15:10
Zware omstandigheden
Het hoofdveld was afgekeurd, nat en drassig en feitelijk gold dat ook, weliswaar in mindere mate, voor het bijveld. Maar als de bal stuiterde, dan hoorde en zag je hoe zwaar het veld was. Een gure westenwind, die dwars over het veld joeg, completeerde de zware omstandigheden. Goed voetbal is moeilijk onder deze omstandigheden, en daar was dan ook geen sprake van. 

Sterk Melderslo
Panningen startte met Robin van Osch in de basis; verder waren Youri van den Hurk en Roy Cuppen er weer bij. Maar ondanks deze positieve elementen kon Panningen het niet laten zien. Vanaf het begin drong Melderslo aan en met name de corners waren gevaarlijk. Panningen-doelman Jordi Nelissen mocht enkele malen in zijn handjes knijpen, toen de voorwaartsen van Melderslo het vizier niet goed hadden staan. Het enige echte wapenfeit van Panningen was het schot van Bas Wilmer in de 29e minuut. De Melderslo-doelman moest al zijn talenten aanwenden om een achterstand te voorkomen. De rust ging in met een 0-0 gelijke stand.

Kansen
Meteen na rust werd Robin van Osch weer eens een keer gelanceerd en diens perfecte voorzet belandde op het hoofd van de na rust in het veld gekomen Remco Litjens. De kopbal ging echter over. Panningen gaf nu redelijk partij en verscheen ook enkele keren gevaarlijk voor het Melderlose doel. Maar de echte finishing touch in de vorm van een doelpunt ontbrak en langzaam nam Melderslo het initiatief weer over. In de 77e minuut dan nog de ultieme kans voor Panningen om de wedstrijd naar zich toe te trekken, Robin van Osch deed alles goed en probeerde het met een lobje over de doelman, maar weer gooide de Melderslo-keeper roet in het eten en met zijn vingertoppen redde hij uitstekend.

Laat doelpunt
Panningen-trainer Naard Vaes probeerde het met twee verse krachten: Jordi Kirkels en Max Lenders vielen in. Nick Wilmer kreeg nog een kansje maar kwam in een scrimmage niet tot scoren. En dat was iets wat aan Melderlose kant uiteindelijk wel lukte. Ver in blessuretijd schoot Teun Peeters Melderslo naar een 1-0 overwinning.

Cruciale duels
Ook het tweede cruciale degradatieduel ging verloren en Panningen vindt zichzelf terug op een 13e plek in 3C; een directe degradatieplaats. Twee weken heeft de technische staf van Panningen om alle neuzen dezelfde richting op te krijgen; met Pasen wordt immers niet gevoetbald in 3C. Dan wacht subtopper Sparta ’18 uit Sevenum voor een duel op Panningen–Noord, waar het degradatiespook al af en toe wordt gesignaleerd.

Lees meer over:

SV Panningen|Amateurvoetbal|

Meest gelezen

Woonboerderij in lichterlaaie: bewoners in veiligheid

Eric Reijnders | 27 apr 2024 09:22

Consendo breidt uit met zorgtak

De redactie | 24 apr 2024 10:44

Lees ook

Panningen pakt belangrijke punten in de strijd tegen degradatie

Met nog vier finales te gaan wist Panningen de gasten uit Oploo op de knieën te krijgen. Maar gemakk...

Samenvatting: VV Helden moet kampioenschap nog even uitstellen

Het had zo mooi kunnen zijn: op kermiszondag in eigen dorp kampioen worden. Het liep even anders, wa...

Uitslagen voetbal: Panningen en Baarlo pakken belangrijke punten

Een nieuwe speelronde aan het slot van de competitie. Dit zijn de uitslagen. De wedstrijd tussen Kes...

VV Helden verspeelt eerste matchpoint voor kampioenschap

VV Helden heeft haar eerste kans op het kampioenschap laten liggen. Tegen Sporting S.T. werd met 1-1...

Degradatie dichtbij voor MVC’19 na verlies tegen Hegelsom

Het is MVC’19 zondag niet gelukt om aansluiting te vinden met de overige degradatiekandidaten. Daarv...

Helden kan kampioenschap ruiken na overwinning op Grashoek

Voor VV Helden stond zondag de tweede Peel en Maas-derby op rij op het programma. Na de overwinning ...