Panningen, Netherlands

Ruime nederlaag voor MVC’19 tegen Sparta’18

MVC’19 heeft zondag met 0-4 verloren van Sparta’18. Jotte Pompen scoorde een glaszuivere hattrick en zorgde er mede voor dat MVC’19 weer met nul punten het veld moest verlaten.
Youri Buis | 4 december 2023 12:50 | Aangepast op 4 december 2023 12:50
Balverlies
Vanaf het eerste fluitsignaal nam Sparta’18 het initiatief en dat leidde al snel tot een eerste doelpunt. Bij de eerste poging in de twaalfde minuut stond doelman Rick van der Zee nog goed opgesteld, maar bij de poging daarna kon hij geen redding brengen. Na Maasbrees balverlies kon Thomas Lucassen van dichtbij de 0-1 tegen de touwen schieten.

Meer initiatief
Een minuut na de openingstreffer kon MVC’19 iets terugdoen via Daan Peters, maar Sparta-keeper Joop Willemssen kon zijn inzet keren. Het was wel het startsein voor een fase waarin MVC’19 het initiatief langzaam wat meer naar zich toe trok. In minuut 20 kreeg Koen Boots een kans, maar hij schoot de bal over het doel. In het restant van de eerste helft kregen beide ploegen nog wat kansen, maar gescoord werd er niet meer en zo was de ruststand 0-1 in het voordeel van Sparta’18.

Doorzetten
MVC-trainer Roel Verberk gaf in de rust aan dat er zeker mogelijkheden zouden komen om de wedstrijd nog om te buigen. Het was dan ook de ploeg uit Maasbree die meteen na rust volop in de aanval ging. Dat leverde na vier minuten spelen in de tweede helft een mogelijkheid op voor Bart Houben, maar de doelman van Sparta’18 wist zijn poging in twee instanties onschadelijk te maken. Na 66 minuten voetballen werd het 0-2. Milan de Kanter zette goed door en bracht Jotte Pompen in stelling, die met een mooi schot scoorde.

Hattrick
Met drie aanvallende wissels probeerde MVC’19 nog het tij te keren. De grootste kans was voor Koen Boots die de bal mooi over de keeper schoot, maar hij zag zijn bal van de lijn worden gehaald door een Sevenumse verdediger. In de 81e minuut was het Pompen die zijn tweede goal van de wedstrijd maakte. Hij zag Rick van der Zee te ver voor zijn doel staan en verschalkte hem met een fraaie lob: 0-3. Diezelfde Pompen maakte vijf minuten voor tijd zijn hattrick compleet en bracht de eindstand daarmee op 0-4.

Degradatiekandidaat
Sparta’18 kon met een tevreden gevoel terugreizen naar Sevenum. Met nog één wedstrijd gaat MVC’19 als degradatiekandidaat de winterstop in en zal er vanaf januari uit een ander vaatje moeten worden getapt om degradatie te voorkomen. Komende zondag staat de moeilijke uitwedstrijd tegen titelkandidaat Bruheze uit Helmond op het programma.

Meest gelezen

Geschokte reacties na overlijden Maasbreese

De redactie | 16 feb 2024 14:29

Panningse lingeriewinkel opent tweede vestiging

Youri Buis | 15 feb 2024 15:12

Politie zoekt getuigen na woninginbraak in Egchel

Niels van Rens | 18 feb 2024 14:56

Lees ook

MVC’19 speelt gelijk tegen ONDO

MVC’19 heeft zondag met 1-1 gelijkgespeeld tegen ONDO. Beide ploegen speelden voor de overwinning ma...

Duel SV Panningen afgelast, VV Helden wint in Ysselsteyn

De wedstrijd van SV Panningen tegen DSV is zondagmiddag vlak voor de aanvang van het duel afgelast. ...

Nederlaag voor SV Panningen in Helmond

Het was een druilerige februarizondag vlak voor vastelaovend. De Keiebijters waren in geen velden of...

MVC’19 wint na 99 minuten van SV United

MVC’19 heeft zondag de belangrijke uitwedstrijd tegen SV United uit Wanssum gewonnen. In de allerlaa...

Uitslagen amateurvoetbal 4 februari

De bal rolde weer op de velden, vlak voor het carnavalsweekend. Koningslust en Bieslo deden goede za...

MVC’19 zoekt trainer voor damesteam

Altijd al trainer willen zijn van een damesvoetbalteam? Dat kan nu bij MVC’19 in Maasbree. De club i...