Panningen, Netherlands

Samir Kebli kroont zich tot Nederlands kampioen kickboksen

Samir Kebli (rechts) in gevecht met zijn opponent. foto: King of the Ring
De 25-jarige Samir Kebli heeft zich gekroond tot Nederlands kampioen kickboksen in de gewichtsklasse -72,5 kilogram. Kebli traint in Panningen bij Appie’s Fightgym.
Youri Buis | 14 juni 2024 14:06 | Aangepast op 14 juni 2024 14:06
Spectaculair
Kebli won zijn Nederlandse titel op het terugkerende kickboksgala King of the Ring, dat wordt georganiseerd in Arnhem. De Nederlands-Marokkaanse vechter is een stuk minder ervaren dan zijn tegenstander, maar dat was tijdens het duel niet terug te zien.

Unaniem
Beide kickboksers maakten er een spectaculaire wedstrijd van die vijf rondes duurde. Ze toonden allebei veerkracht, maar Kebli wist iedere ronde naar zich toe te trekken. Uiteindelijk behaalde hij unaniem de overwinning.

Staande knock-out
De zege van Kebli volgt ruim een half jaar na zijn sensationele knock-out tijdens een kickbokswedstrijd van organisator Enfusion in Alkmaar. Daar versloeg hij in december zijn tegenstander met een staande knock-out, nadat hij een getimede hoge trap uit zijn hoge hoed toverde.

Plek één
Dit moment betekende voor Kebli zijn grote doorbraak in de vechtsportwereld. Bij de organisatie van Enfusion staat deze staande knock-out al maanden op plek één van grootste hoogtepunten. Daarnaast wordt Kebli door professionals gezien als een van de meest veelbelovende kickbokstalenten.

Meest gelezen

Dak zwembad Baarlo ingestort

De redactie | 13 jul 2024 12:02

Video: Zo stort het dak van zwembad Baarlo in

De redactie | 13 jul 2024 17:37

Woensdag helikopteroefeningen boven Peel en Maas

De redactie | 16 jul 2024 18:37