Panningen, Netherlands

Succesvol weekend voor Judoclub Helden

Judoclub Helden kan terugkijken op een succesvol weekend. Er stonden drie toernooien op het programma. Op zaterdag en zondag stonden er judoka’s in Sint-Oedenrode en Frankfurt op de mat, op zondag reisde een grote groep judoka’s af naar Valkenburg.
Youri Buis | 30 oktober 2023 17:33 | Aangepast op 30 oktober 2023 17:33
Sint-Oedenrode
In Brabant won Sepp Beckers zaterdag al zijn partijen en werd zeer overtuigend kampioen. Ook Andra Pestisor en Nina Donkers behaalden de finale, maar wisten deze niet te winnen. Zilver was er voor Andra Pestisor, Nina Donkers en Lia Moskal. Sofie Neessen behaalde met knap judo een derde plek. Op zondag kwamen Frits Hermans en Luuk van den Berg elkaar tegen in de finale. Van den Berg won de finale uiteindelijk waarmee de eerste gouden en zilveren medaille gewonnen werd. Xenia van Megen won twee partijen en verzekerde zich hiermee met een bronzen medaille. Als allerlaatste in Sint-Oedenrode was het Baer Verheijen die zich knap naar het brons vocht.

Frankfurt
Een paar honderd kilometer van Sint-Oedenrode vandaan, in Frankfurt, namen judoka’s van Judoclub Helden deel aan de Internationaler Frankfurt Adler Cup. Dat wordt gezien als één van de grootste en sterkste jeugdtoernooien. Djow Joris wist zaterdag met zeer overtuigend judo al zijn partijen te winnen en won daarmee zijn tweede gouden medaille op dit internationale toernooi. Later in de middag bereikte Marlouk Colbers ook het Duitse podium met een bronzen medaille. De zondag in Frankfurt zag er ook goed uit. In de ochtend won Sanne van Sundert een bronzen medaille na een spannende finale. Daisy van Os en Maud Wolsing bereikten de finale, maar wisten die allebei niet in winst om te zetten.

Valkenburg
Tegelijk met de toernooien in Sint-Oedenrode en Frankfurt, stond er ook een groep judoka’s op de mat in Valkenburg. Vanwege het dubbele programma kwamen daar geen judoka’s tot 15 kilogram in actie, omdat zij actief waren op het toernooi in Sint-Oedenrode. Toch werd er een eerste prijs gewonnen door Andra Pestisor, Dannee van Buiten, Anouk Gubbels, Ziva Horio en Lia Moskal. Teun Schaareman zat daar ook dichtbij, maar de scheidsrechter besloot anders en kende hem een tweede plaats toe. Die plek werd ook behaald door Guus van Ninhuijs, Mirthe Gubbels, Silke Coopmans en Jona Holthuijsen.

Lees meer over:

Judoclub Helden|Sporttoernooi|

Meest gelezen

Woonboerderij in lichterlaaie: bewoners in veiligheid

Eric Reijnders | 27 apr 2024 09:22

Consendo breidt uit met zorgtak

De redactie | 24 apr 2024 10:44

Lees ook

Judoclub Helden organiseert ‘Helden Tournament’

Op zondag 3 maart organiseerde de Judoclub Helden voor het eerst het ‘Lenssen Advies Helden Tourname...

Judoclub Helden ontvangt keurmerk van judobond

Judoclub Helden is nu officieel in het bezit van een JBN-keurmerk. Namens Judo Bond Nederland reikte...

Judoclub Helden wint opnieuw de Teamcup Deventer

Het herenteam van Judoclub Helden heeft voor het tweede jaar op rij de Teamcup Deventer gewonnen. Oo...

Aftrap nieuw aikido-seizoen bij Judoclub Helden

Voor het zevende jaar op rij kunnen liefhebbers van de Japanse aikidosport hun passie beoefenen in P...

Egchelse judoka naar Chinees sporttoernooi

De Egchelse judoka Mark van Dijk is door de Judobond geselecteerd voor de World University Games 202...

Vroegtijdige uitschakeling voor Mark van Dijk op EK

Mark van Dijk uit Egchel heeft zaterdag op het Europees Kampioenschap in Sarajevo geen indruk kunnen...