Panningen, Netherlands

SV Panning kan geen potten breken tegen SV Blerick

Panningen trad aan tegen SV Blerick, titelkandidaat in de 3e klasse c. Onder een stralend voorjaarszonnetje was sportpark Panningen-Noord, voorlopige thuishaven voor de toekomstige fusievereniging PEC’20, plaats van handeling.
Jari Janssen | 5 maart 2024 11:18 | Aangepast op 5 maart 2024 11:18
De jongens tegen de mannen
Beide verenigingen hebben in het verleden in top van het amateurvoetbal gespeeld; restjes van die grandeur zijn nog steeds aanwezig. Youri van den Hurk, uitblinker de laatste wedstrijden, was nog geblesseerd en doelman Jordy Nelissen was niet inzetbaar omdat hij vader was geworden. Geduchte aderlatingen voor Panningen dus. En dat zou, met name in de eerste helft ook blijken. Panningen had helemaal niets in te brengen en de lichtgewicht voorhoede van de groenwitten, met Robin van Osch dit keer in de basis, kon geen enkele pot breken in die eerste helft. Vandaar dat trainer Naard Vaes repte over “De jongens tegen de mannen”. In de tweede helft maakte Panningen er toch nog een wedstrijd van en kwam terug tot 1-2, om uiteindelijk met 1-3 te verliezen. . De Venlose slogan “venloverbroedert” is overigens prima op deze wedstrijd van toepassing: scheidsrechter Charles Kezer trok geen enkele kaart en had de hele wedstrijd een makkie. 

Een kwestie van tijd
De eerste grote kans voor SV Blerick doet zich voor in de 2e minuut als Tim Rohwer een hoekschop naast kopt. Nauwelijks 3 minuten later weer een mogelijkheid voor de zwartwitten uit Blerick, maar uit de ontstane scrimmage wordt niet gescoord. In de 8e minuut onstaat uit een Panningse aanval zowaar een kans voor Robin van Osch; het zal voorlopig de laatste keer zijn in deze helft, dat Panningen op de Blerickse helft verschijnt. Het is een kwestie van tijd, dat Blerick scoort en het gebeurt dan ook in de 17e minuut: Marijn den Hartigh scoort de 0-1. Daarna ebt het Blerickse offensief enigszins weg, maar in de 39e minuut is het weer raak en weer is het Marijn den Hartigh die profiteert: 0-2. En dat is ook meteen de ruststand. 

Voor even een wedstrijd
Na rust brengt Panningen-trainer Naard Vaes na een tiental minuten Ayoub Amhaough en Ramon Sijben in. Maar nog steeds is Blerick-spits Michal Kolodziejski in zijn eentje zwaarder dan de complete Panningse voorhoede. En toch wordt het een wedstrijd. In de 61e minuut mag Panningen zelfs een corner, hun eerste deze wedstrijd, nemen. Steeds vaker duikt Panningen nu op voor het Blerickse doel en in de 77e minuut is het zover, Robin van Osch scoort de “anschlusstreffer” : 1-2. Maar het antwoord van Blerick laat niet lang op zich wachten en Dennis Meho herstelt de marge een minuut later: 1-3. Een kwartier voor tijd maakt Auke Houben na lang blessureleed zijn opwachting en meteen werd duidelijk, dat dat voor Panningen een aanzienlijke versterking is. Alleen aan de stand verandert niets meer en Blerick gaat met de punten terug naar sportpark Soarbrook. 

Panningen staat weer op een 10e plek in 3C en dat is een nacompetitieplek. A.s. zondag gaat Panningen op bezoek bij Stiphout Vooruit, nummer 2 in 3C en titelkandidaat.

Lees meer over:

Amateurvoetbal|SV Panningen|

Meest gelezen

Woonboerderij in lichterlaaie: bewoners in veiligheid

Eric Reijnders | 27 apr 2024 09:22

Consendo breidt uit met zorgtak

De redactie | 24 apr 2024 10:44

Lees ook

Panningen pakt belangrijke punten in de strijd tegen degradatie

Met nog vier finales te gaan wist Panningen de gasten uit Oploo op de knieën te krijgen. Maar gemakk...

Samenvatting: VV Helden moet kampioenschap nog even uitstellen

Het had zo mooi kunnen zijn: op kermiszondag in eigen dorp kampioen worden. Het liep even anders, wa...

Uitslagen voetbal: Panningen en Baarlo pakken belangrijke punten

Een nieuwe speelronde aan het slot van de competitie. Dit zijn de uitslagen. De wedstrijd tussen Kes...

VV Helden verspeelt eerste matchpoint voor kampioenschap

VV Helden heeft haar eerste kans op het kampioenschap laten liggen. Tegen Sporting S.T. werd met 1-1...

Degradatie dichtbij voor MVC’19 na verlies tegen Hegelsom

Het is MVC’19 zondag niet gelukt om aansluiting te vinden met de overige degradatiekandidaten. Daarv...

Helden kan kampioenschap ruiken na overwinning op Grashoek

Voor VV Helden stond zondag de tweede Peel en Maas-derby op rij op het programma. Na de overwinning ...