Panningen, Netherlands

SV Panningen nacompetitie in na gelijkspel tegen DSV

Voor Panningen was het de zoveelste finale, deze laatste wedstrijd van het reguliere seizoen. De groen-witten konden nog rechtstreeks degraderen, nacompetitie halen of zich ook nog veilig spelen. Voor DSV, “De Snel Voeters”, uit Sint Anthonis, stond niets meer op het spel, zij waren veilig.
Jari Janssen | 27 mei 2024 17:04 | Aangepast op 27 mei 2024 17:04
Stormen
Meteen na het beginsignaal stormden de Panningen-aanvallers naar voren om “hoog druk te zetten”. Maar de technisch begaafde Brabanders voetbalden gemakkelijk onder die druk uit en doken steeds gevaarlijker op voor het doel van Panningen-goalie Jordy Nelissen. Panningen kon zich het eerste half uur nog geen kansen scheppen. Anders was dat bij DSV. Nadat in de 10e minuut een doelpunt wegens buitenspel werd afgekeurd, was het Bram Deenen, die namens DSV, vanuit een standaardsituatie de 0-1 binnenkopte.

Kansjes
DSV was de absoluut bovenliggende ploeg in het eerste half uur, en Jordy Nelissen moest diverse malen handelend optreden. De meeste Panningen-aanhangers zagen de bui al weer hangen. Maar toch, af en toe doken groen-witte aanvallers gevaarlijk op voor het DSV-doel. Zo ook in de 35e minuut, toen Dion Vogelsanghs in allerlaatste instantie werd gestuit door de DSV-doelman. En Nick Wilmer ook net niet kon scoren na een leep passje van broer Bas. Panningen haalde de rust met een 0-1 achterstand en moest vrezen voor het ergste.

Sterk de kleedkamer uit
In de tweede helft knokten de groen-witten zich gewoon helemaal terug in de wedstrijd. Een inzet van Jordi Kirkels werd van de lijn gehaald, de DSV-doelman was toen al lang gepasseerd. Dion Vogelsanghs scoorde vanuit buitenspelpositie in de 52e minuut en het bleef dus 0-1. En toen in de 57e minuut, de inmiddels gebruikelijke wissel van scheidend trainer Naard Vaes. Met Robin van Osch, Youri van den Hurk en Tom Wilms kwamen drie verse krachten in het veld. Voor Youri van den Hurk was het optreden van korte duur, vijf minuten na zijn invalbeurt moest hij het veld geblesseerd weer verlaten.

Gelijkmaker
Remco Litjens verving de Panningen-captain, die na dit seizoen lager gaat voetballen. Panningen werd sterker en in de 69e minuut kende de goed leidende scheidsrechter Wessel Timmers een vrije trap toe aan Panningen op een meter of twintig van het DSV-doel. Bas Wilmer plaatste zich achter de bal en schoot hard en laag in. Robin van Osch promoveerde dit schot tot doelpunt en de stand was gelijk: 1-1.

Druk van Panningen
Max Lenders kwam in het veld. Regelmatig moest de DSV-doelman nu zijn kunnen tonen en zijn reactie op de inzet van Robin van Osch in de 84e minuut voorkwam dat Panningen er met de drie punten vandoor ging. Het bleef gewoon 1-1. Daar moeten beide partijen tevreden mee zijn.

Lees meer over:

Amateurvoetbal|SV Panningen|

Meest gelezen

Dubbele autobrand in Panningen

Jari Janssen | 14 jun 2024 09:01

Kessel-Eikse in nieuwe Videoland-serie

Jari Janssen | 14 jun 2024 08:57

Auto in brand op A67

De redactie | 13 jun 2024 20:53

Lees ook

Thriller in Helenaveen, Panningen trekt aan het langste eind en blijft derdeklasser

Het was een geweldige ambiance op sportpark de Stikker in Helenaveen. Op de rol stond de finale om d...

Zondag is D-Day voor SV Panningen en SV Grashoek: laatste kans op lijfsbehoud

SV Panningen en SV Grashoek spelen zondag de belangrijkste wedstrijd van dit seizoen. Zo spelen ze b...

Dames van VV Reuver zoeken nieuwe teamgenoten

De 7x7 dames van VV Reuver zoeken nieuwe leden. Het damesteam gaat komend seizoen haar derde seizoen...

SV Panningen speelt finale nacompetitie in Helenaveen

SV Panningen speelt zondag de finale van de nacompetitie om 12.00 uur in Helenaveen. De wedstrijd wo...

Panningen wint in nacompetitie en speelt finale

Het eerste team van SV Panningen heeft zondag in de tweede ronde van de nacompetitie van Maarheeze g...

Seizoen VV Kessel en VV Koningslust voorbij na nederlagen

Het seizoen van VV Kessel en VV Koningslust is voorbij. Na nederlagen tegen SVSH en VV Irene blijven...