Panningen, Netherlands

SV Panningen niet opgewassen tegen Bruheze

In een midweekse speelronde heeft SV Panningen verloren van Bruheze. De club uit de Helmondse wijk Brouwhuis was met 2-4 te sterk op sportpark Panningen-Noord.
Youri Buis | 24 november 2023 17:57 | Aangepast op 24 november 2023 17:57
Overklast
Bruheze geldt als één van de titelfavorieten in de 3e Klasse C. Dat was in de eerste helft van de wedstrijd tegen Panningen al vlug merkbaar. Na een prima start werd de ploeg van trainer Naard Vaes overklast en moest het zich beperken tot het tegenhouden van de Helmondse aanvalsgolven.

Discutabel
Een discutabele beslissing van de scheidsrechter leidde in de 12e minuut de voorsprong voor Bruheze in. Kenvis Gomez schoot raak, maar bij zijn aanname raakte de bal zijn hand. Ondanks protesten aan Panningse zijde werd de goal toegekend: 0-1. In de eerste helft was het uitsluitend Bruheze dat de klok sloeg en dat leidde in de 26e minuut tot de verdubbeling van de score. Een hoekschop van de uitblinkende aanvaller Johan van Lierop zeilde zomaar over Panningen-doelman Jordy Nelissen het doel in: 0-2. Bruheze kon vlak voor rust ook nog een derde doelpunt maken, maar enkele opgelegde kansen werden niet benut. Panningen kreeg via Bas Wilmer nog wel een mogelijkheid, maar zijn schot ging naast.

Terugknokken
Na de rust bracht Vaes met subersub Robin van Osch en jeugdspelers Glenn Verschaeren en Max Reijnders nieuwe krachten in het veld. Met hen binnen de lijnen werd het weer een wedstrijd, al kwam dat wellicht ook doordat Bruheze wat gas terugnam. Toch breidden de bezoekers vlak na rust hun voorsprong verder uit. Via Robin Kemper en Emre Bars stond er na 55 minuten voetballen 0-4 op het scorebord. Daar waar Bruheze het wel prima vond, daar knokte Panningen zich terug. In minuut 69 scoorde Remco Litjens en 10 minuten voor tijd werd de 2-4 gemaakt. Kansen voor Van Osch en de ingevallen Dion Cuijpers veranderde niets meer aan die score.

Eén-na-laatste
Bruheze boekte een terechte overwinning en staat tweede in de competitie. Panningen reist aanstaande zondag als één-na-laatste af naar Oploo, waar Excellent 1 wacht. Die ploeg staat op dit moment negende met negen punten uit acht wedstrijden. Panningen heeft vier punten minder.

Meest gelezen

Geschokte reacties na overlijden Maasbreese

De redactie | 16 feb 2024 14:29

Panningse lingeriewinkel opent tweede vestiging

Youri Buis | 15 feb 2024 15:12

Politie zoekt getuigen na woninginbraak in Egchel

Niels van Rens | 18 feb 2024 14:56

Lees ook

MVC’19 speelt gelijk tegen ONDO

MVC’19 heeft zondag met 1-1 gelijkgespeeld tegen ONDO. Beide ploegen speelden voor de overwinning ma...

Duel SV Panningen afgelast, VV Helden wint in Ysselsteyn

De wedstrijd van SV Panningen tegen DSV is zondagmiddag vlak voor de aanvang van het duel afgelast. ...

Tim van Ophoven blijft tweede team SV Panningen trainen

Tim van Ophoven blijft in het nieuw seizoen het tweede team van SV Panningen trainen en gaat samenwe...

Nederlaag voor SV Panningen in Helmond

Het was een druilerige februarizondag vlak voor vastelaovend. De Keiebijters waren in geen velden of...

MVC’19 wint na 99 minuten van SV United

MVC’19 heeft zondag de belangrijke uitwedstrijd tegen SV United uit Wanssum gewonnen. In de allerlaa...

Uitslagen amateurvoetbal 4 februari

De bal rolde weer op de velden, vlak voor het carnavalsweekend. Koningslust en Bieslo deden goede za...