Panningen, Netherlands

SV Panningen sluit seizoen af met ruime zege op Reuver

SV Panningen heeft het seizoen 2022-2023 afgesloten met een overtuigende overwinning. De kampioen van de 4e Klasse D won de derby tegen VV Reuver met 0-3.
De redactie | 30 mei 2023 17:30 | Aangepast op 30 mei 2023 17:30
Erehaag
Beide ploegen speelden nergens meer voor. Panningen werd op 21 mei kampioen van de 4e Klasse D en dat werd groots gevierd, onder meer in de binnenstad. Ook sportpark Dijckerhof was maandag goed gevuld met fans uit Panningen. Bij het betreden van het veld vormden de spelers van Reuver een erehaag voor de kampioenen.

Panningen beter
Het was geen spannende wedstrijd, slechts spaarzaam creëerden beide ploegen kansen. Panningen was wel de betere ploeg en kwam na ruim een half uur verdiend op voorsprong. Het uitverdedigen ging helemaal mis aan de kant van Reuver en daar wist Jordi Kirkels van te profiteren: 0-1. Zo zat de stemming er goed in, vooral bij het groene deel van de toeschouwers.

Rood
Vlak na de openingstreffer kwam er een kanteling in de wedstrijd. Na een opstootje gaf de scheidsrechter een rode kaart aan een speler van Reuver. Enkele minuten later, vlak voor rust, verdubbelde Panningen de voorsprong. Kirkels kopte op de lat, waarna Youri van den Hurk de rebound kon benutten: 0-2. Dat was ook de eindstand.

Strafschop
In de tweede helft werd het niet meer spannend, al had dat wel degelijk gekund. Na een klein uur spelen kreeg Reuver een strafschop. Dat betekende een uitgelezen kans om terug te komen in de wedstrijd, maar niets bleek minder waar. De strafschop werd zwak ingeschoten en zo bleef de marge van twee goals gehandhaafd.

Beslissing
Aan de andere kant was het niet veel later wel raak. Via een vlotte aanval over de as van het veld werd Robin van Osch gevonden. Met een fraaie actie legde hij de bal in het net en gooide de wedstrijd daarmee definitief in het slot: 0-3.

3e Klasse
Dankzij deze overwinning sluit SV Panningen dit seizoen af met 60 punten uit 26 wedstrijden. Volgend seizoen komt Panningen uit in de 3e Klasse. VV Reuver eindigt de competitie met 33 punten en blijft volgend seizoen voetballen in de 4e Klasse.

Bekijk hieronder de samenvatting van de wedstrijd tussen VV Reuver en SV Panningen.

Lees ook

SV Panningen wint op karakter van Excellent

SV Panningen heeft zondag met 1-2 gewonnen in de uitwedstrijd tegen Excellent uit Oploo. Vooraf was ...

Veel doelpunten in competitieronde

Het was een doelpuntrijk weekend voor de ploegen in het amateurvoetbal. De wedstrijd van Koningslust...

SV Panningen niet opgewassen tegen Bruheze

In een midweekse speelronde heeft SV Panningen verloren van Bruheze. De club uit de Helmondse wijk B...

Weer verlies voor MVC’19, dit keer tegen Hegelsom

MVC’19 heeft donderdag met 3-0 verloren van Hegelsom. De club uit Maasbree leed veel balverlies en e...

Inhaalprogramma voetbal: alleen Koningslust wint

Vier clubs uit Peel en Maas en Beesel kwamen donderdagavond in actie voor het inhaalprogramma in de ...

Uitslagen amateurvoetbal 19 november

Hoewel er veel wedstrijden niet doorgingen vanwege de natte velden, werd er bij een aantal clubs toc...