Panningen, Netherlands

SV Panningen verliest in Stiphout

Het vaandelteam van SV Panningen trad na de doordeweekse winst op FCV aan tegen Stiphout Vooruit, koploper in de 3e Klasse C. Stiphout is sinds de annexatie een stadsdeel van Helmond.
De redactie | 11 maart 2024 19:26 | Aangepast op 11 maart 2024 19:26
Ideaal voetbalweer
Het schitterende sportpark Molenven telt maar liefst drie kunstgrasvelden en de club zelf telt zo’n 650 leden. Het was ideaal voetbalweer, niet te warm. Spelbepaler bij Stiphout Vooruit was Luuk de Vries, zoon van oud-Panningen-coryfee Pieter de Vries. Panningen startte zonder de nog geblesseerde Youri van den Hurk en zonder Robin van Osch en Auke Houben in de basis. De twee laatsten zouden na rust hun opwachting maken.

Sterker Stiphout
Panningen hield in het eerste kwartier nog redelijk gelijke tred met Stiphout, forceerde zelfs een corner na een actie van Jordi Kirkels in de derde minuut. Maar voorlopig zou dat de laatste keer zijn dat de Stiphout-doelman in actie moest komen. De rood-wit-blauwen uit Stiphout trokken het initiatief naar zich toe en de openingstreffer kon niet uitblijven. Een van richting veranderd schot in de 16e minuut leek Stiphout op voorsprong te brengen, maar na wat geharrewar voor het doel van Panningen was het nog steeds 0-0. Uitstel van executie echter, want Luuk de Vries schoot in de 20e minuut Stiphout naar een 1-0 voorsprong. Stiphout bleef de betere ploeg en de lichtgewicht-voorhoede van Panningen kon geen potten breken tegen de sterke Helmondse verdedigers. Het was een kwestie van tijd totdat Stiphout de voorsprong uitbouwde en dat gebeurde ook in de 45e minuut door Damian Donkers: 2-0. Dat was ook de ruststand.

Verdiende punten
Na rust kwamen Auke Houben, Robin van Osch en Ramon Sijben in het veld en Panningen deed bij vlagen iets terug. Met name de duelkracht en de snelheid van Robin van Osch en de technische vaardigheden van Auke Houben maakten dat Panningen af en toe gevaarlijk werd. En dat resulteerde in de 55e minuut in een strafschop voor Panningen wegens een handsbal binnen het strafschopgebied. Ramon Sijben benutte de pingel feilloos en Panningen kwam zowaar terug tot 2-1. Stiphout bleef toch wel de bovenliggende ploeg en Lex Molenaar bracht in de 68e minuut de stand op 3-1. Panningen dook nog wel af en toe gevaarlijk op voor het vijandelijke doel. Met name Robin van Osch in de 72e minuut en Auke Houben in minuut 84 kwamen nog in kansrijke positie. Maar de stand bleef 3-1 en Stiphout Vooruit hield zo de verdiende punten in eigen huis.

Zondag
Panningen blijft 10e in de 3e Klasse C, een nacompetitieplaats. Komende zondag wacht de thuiswedstrijd tegen concurrent MVC’1. Weer een cruciale wedstrijd in de strijd om lijfsbehoud in de 3e klasse.

Meest gelezen

Woonboerderij in lichterlaaie: bewoners in veiligheid

Eric Reijnders | 27 apr 2024 09:22

Consendo breidt uit met zorgtak

De redactie | 24 apr 2024 10:44

Lees ook

Panningen pakt belangrijke punten in de strijd tegen degradatie

Met nog vier finales te gaan wist Panningen de gasten uit Oploo op de knieën te krijgen. Maar gemakk...

Samenvatting: VV Helden moet kampioenschap nog even uitstellen

Het had zo mooi kunnen zijn: op kermiszondag in eigen dorp kampioen worden. Het liep even anders, wa...

Uitslagen voetbal: Panningen en Baarlo pakken belangrijke punten

Een nieuwe speelronde aan het slot van de competitie. Dit zijn de uitslagen. De wedstrijd tussen Kes...

VV Helden verspeelt eerste matchpoint voor kampioenschap

VV Helden heeft haar eerste kans op het kampioenschap laten liggen. Tegen Sporting S.T. werd met 1-1...

Nipt verlies voor Bevo tegen Lions in HandbalNL-League

Het zijn de handballers van Bevo Hc niet gelukt om de goede start van de HandbalNL-League een vervol...

Degradatie dichtbij voor MVC’19 na verlies tegen Hegelsom

Het is MVC’19 zondag niet gelukt om aansluiting te vinden met de overige degradatiekandidaten. Daarv...