Panningen, Netherlands

SV Panningen wint derby van Bevo

SV Panningen heeft zondag de derby van BEVO gewonnen.
De redactie | 28 maart 2022 13:59 | Aangepast op 28 maart 2022 13:59
Broers in de basis
Panningen startte ook in deze wedstrijd met de drie broers Wilmer in de basis. Tom Wilmer verving de geblesseerde Jeroen Beeks. In de eerste minuten was het aftasten, met vooral veel duels op het middenveld. Er waren wat halve kansen over en weer, zo kopte Roy Cuppen, in vrije positie, over uit een corner van Nick Wilmer. Maar ook Bevo liet zich niet onbetuigd. Een doorgeschoten bal kwam voor de voeten van Kris Hermans en hij ging op de rechterflank vandoor. Echter zijn schot mistte kracht en was een prooi voor Panningse keeper. De wedstrijd kwam op stoom en er ontstonden felle duels om de bal.

Strafschop
In 20e minuut was Tom Wilmer iets te laat bij de bal en haakte Guus Dielissen in het strafschopgebied. Scheidsrechter Verhaegh wees onmiddellijk naar de stip. Een penalty voor Bevo. Stan Spee ging achter de bal staan, maar de goed genomen strafschop werd uitstekend gestopt door keeper Jordy Nelissen.

Bevo was van slag door deze gemiste penalty en Panningen putte moed hieruit. Want enkele minuten later scoorde Nick Wilmer uit een vrije trap. Zijn schot werd door niemand aangeraakt en verdween in het doel. De gasten herpakte zich en togen ten aanval. Maar dit was een kolfje naar de hand van de snelle vleugelspits van Panningen. Robin van Osch gebruikte zijn snelheid en voetballend vermogen, omspeelde enkele verdedigers, liet keeper Nick Steeghs kansloos en scoorde de 2-0 voor Panningen.

Tweede helft
Panningen kreeg nog enkele goede kansen maar Bevo haalde de rust zonder nog een tegentreffer te moeten incasseren. Wie dacht dat na de thee de gasten uit Beringe uit een ander vaatje zouden tappen, kwamen bedrogen uit. Panningen was heer en meester en wist tal van kansen te creëren, maar de Kepelse voorwaartsen wisten geen doel te treffen. Bevo wist ook geen vuist maken en bleef met kunst en vliegwerk overeind.

In de 65e minuut sneed Nick Wilmer wederom door de verdediging, echter in een uiterste poging om hem af te stoppen, werd hij, in het strafschopgebied, onreglementair gestopt. Ook nu wees de goede leidende scheidsrechter naar de stip. En Ramon Sijben wist wel raad met dit buitenkansje en scoorde de 3-0. Beide trainers wisselden hierna enkele spelers, maar het spelbeeld bleef hetzelfde. Alleen Jordi Kirkels wist, met een bekeken schot, in de laatste minuut doel te treffen.

Meest gelezen

Maasbree staat stil bij overleden Sam

De redactie | 29 feb 2024 12:05

Vrouw mishandeld in steegje; politie zoekt getuigen

De redactie | 29 feb 2024 08:51

Winkel Coolen-Pluijm gaat dicht, webshop blijft

De redactie | 1 mrt 2024 14:27

Lees ook

Panningse kapster stopt met zaak en gaat op reis

De zaak She en Me in het Panningse centrum verdwijnt. Aan het einde van de maand sluit kapster Maria...

MVC’19 verliest onnodig van DSV

In een doelpuntrijke wedstrijd heeft MVC’19 zondag onnodig verloren van DSV uit Sint Anthonis. Het w...

Uitslagen amateurvoetbal zondag 3 maart

Op de voetbalvelden van de amateurclubs werd zondagmiddag weer gespeeld. Alleen Reuver, Egchel, Bevo...

Wim Rijs nieuwe coach van VV Baarlo

Wim Rijs wordt de nieuwe hoofdcoach van het eerste team van VV Baarlo. De 61-jarige Rijs is nu nog ...

Amateurvoetbal: Panningen, Helden en Koningslust winnen

In het amateurvoetbal werd zondag weer gevoetbald. Alle clubs kwamen weer in actie.

Panningen pakt kostbare punten in de thuiswedstrijd tegen Hegelsom

Het was een wedstrijd op het scherpst van de snede, drie rode kaarten, diverse gele kaarten en twee ...