Panningen, Netherlands

SV Panningen wint derby van Bevo

SV Panningen heeft zondag de derby van BEVO gewonnen.
De redactie | 28 maart 2022 13:59 | Aangepast op 28 maart 2022 13:59
Broers in de basis
Panningen startte ook in deze wedstrijd met de drie broers Wilmer in de basis. Tom Wilmer verving de geblesseerde Jeroen Beeks. In de eerste minuten was het aftasten, met vooral veel duels op het middenveld. Er waren wat halve kansen over en weer, zo kopte Roy Cuppen, in vrije positie, over uit een corner van Nick Wilmer. Maar ook Bevo liet zich niet onbetuigd. Een doorgeschoten bal kwam voor de voeten van Kris Hermans en hij ging op de rechterflank vandoor. Echter zijn schot mistte kracht en was een prooi voor Panningse keeper. De wedstrijd kwam op stoom en er ontstonden felle duels om de bal.

Strafschop
In 20e minuut was Tom Wilmer iets te laat bij de bal en haakte Guus Dielissen in het strafschopgebied. Scheidsrechter Verhaegh wees onmiddellijk naar de stip. Een penalty voor Bevo. Stan Spee ging achter de bal staan, maar de goed genomen strafschop werd uitstekend gestopt door keeper Jordy Nelissen.

Bevo was van slag door deze gemiste penalty en Panningen putte moed hieruit. Want enkele minuten later scoorde Nick Wilmer uit een vrije trap. Zijn schot werd door niemand aangeraakt en verdween in het doel. De gasten herpakte zich en togen ten aanval. Maar dit was een kolfje naar de hand van de snelle vleugelspits van Panningen. Robin van Osch gebruikte zijn snelheid en voetballend vermogen, omspeelde enkele verdedigers, liet keeper Nick Steeghs kansloos en scoorde de 2-0 voor Panningen.

Tweede helft
Panningen kreeg nog enkele goede kansen maar Bevo haalde de rust zonder nog een tegentreffer te moeten incasseren. Wie dacht dat na de thee de gasten uit Beringe uit een ander vaatje zouden tappen, kwamen bedrogen uit. Panningen was heer en meester en wist tal van kansen te creëren, maar de Kepelse voorwaartsen wisten geen doel te treffen. Bevo wist ook geen vuist maken en bleef met kunst en vliegwerk overeind.

In de 65e minuut sneed Nick Wilmer wederom door de verdediging, echter in een uiterste poging om hem af te stoppen, werd hij, in het strafschopgebied, onreglementair gestopt. Ook nu wees de goede leidende scheidsrechter naar de stip. En Ramon Sijben wist wel raad met dit buitenkansje en scoorde de 3-0. Beide trainers wisselden hierna enkele spelers, maar het spelbeeld bleef hetzelfde. Alleen Jordi Kirkels wist, met een bekeken schot, in de laatste minuut doel te treffen.

Meest gelezen

Politie zoekt naar vermiste 18-jarige

De redactie | 3 feb 2023 16:09

Politie deelt camerabeelden cashtrapper

De redactie | 1 feb 2023 18:23

Plattelandshoés krijgt nieuwe appartementen

De redactie | 31 jan 2023 19:21

Opening Straotzitting dit jaar extra bijzonder

De redactie | 2 feb 2023 18:33

Lees ook

Ongelukkige start Bevo Hc

Het eerste herenteam van Bevo HC uit Panningen is niet goed uit de startblokken gekomen in de strijd...

Ongeluk scooter: vrouw gewond

Een vrouw is in de nacht van zaterdag op zondag op de Wilhelminastraat in Panningen gewond geraakt. ...

MVC’19 omzeilt lastige klip

Koploper MVC’19 is in de 3e klasse een lastige klip IVO in Velden omzeild. De Maasbreese ploeg won...

FC Polska kampioen na horrorscenario

Het vierde team van SV Grashoek, oftewel, FC Polska, is maandag kampioen geworden.

Kijkje op het HMT in Panningen

Liefhebbers van trekkers en motoren konden het afgelopen weekend genieten van de voertuigen tijdens ...

Gemeente koopt Pannings kalkoenbedrijf

De gemeente Peel en Maas gaat een kalkoenbedrijf aan Zelen in Panningen kopen. De gemeente gaat de s...