Panningen, Netherlands

SV Panningen wint derby van Bevo

SV Panningen heeft zondag de derby van BEVO gewonnen.
De redactie | 28 maart 2022 13:59 | Aangepast op 28 maart 2022 13:59
Broers in de basis
Panningen startte ook in deze wedstrijd met de drie broers Wilmer in de basis. Tom Wilmer verving de geblesseerde Jeroen Beeks. In de eerste minuten was het aftasten, met vooral veel duels op het middenveld. Er waren wat halve kansen over en weer, zo kopte Roy Cuppen, in vrije positie, over uit een corner van Nick Wilmer. Maar ook Bevo liet zich niet onbetuigd. Een doorgeschoten bal kwam voor de voeten van Kris Hermans en hij ging op de rechterflank vandoor. Echter zijn schot mistte kracht en was een prooi voor Panningse keeper. De wedstrijd kwam op stoom en er ontstonden felle duels om de bal.

Strafschop
In 20e minuut was Tom Wilmer iets te laat bij de bal en haakte Guus Dielissen in het strafschopgebied. Scheidsrechter Verhaegh wees onmiddellijk naar de stip. Een penalty voor Bevo. Stan Spee ging achter de bal staan, maar de goed genomen strafschop werd uitstekend gestopt door keeper Jordy Nelissen.

Bevo was van slag door deze gemiste penalty en Panningen putte moed hieruit. Want enkele minuten later scoorde Nick Wilmer uit een vrije trap. Zijn schot werd door niemand aangeraakt en verdween in het doel. De gasten herpakte zich en togen ten aanval. Maar dit was een kolfje naar de hand van de snelle vleugelspits van Panningen. Robin van Osch gebruikte zijn snelheid en voetballend vermogen, omspeelde enkele verdedigers, liet keeper Nick Steeghs kansloos en scoorde de 2-0 voor Panningen.

Tweede helft
Panningen kreeg nog enkele goede kansen maar Bevo haalde de rust zonder nog een tegentreffer te moeten incasseren. Wie dacht dat na de thee de gasten uit Beringe uit een ander vaatje zouden tappen, kwamen bedrogen uit. Panningen was heer en meester en wist tal van kansen te creëren, maar de Kepelse voorwaartsen wisten geen doel te treffen. Bevo wist ook geen vuist maken en bleef met kunst en vliegwerk overeind.

In de 65e minuut sneed Nick Wilmer wederom door de verdediging, echter in een uiterste poging om hem af te stoppen, werd hij, in het strafschopgebied, onreglementair gestopt. Ook nu wees de goede leidende scheidsrechter naar de stip. En Ramon Sijben wist wel raad met dit buitenkansje en scoorde de 3-0. Beide trainers wisselden hierna enkele spelers, maar het spelbeeld bleef hetzelfde. Alleen Jordi Kirkels wist, met een bekeken schot, in de laatste minuut doel te treffen.

Meest gelezen

Grashoekse ‘Meiden’ gaan alleen verder

Jari Janssen | 12 mrt 2024 09:47

Panningen krijgt Koningsdagevenement

De redactie | 16 mrt 2024 17:21

Auto belandt rechtop tegen boom in Koningslust

Jari Janssen | 18 mrt 2024 11:18

Lees ook

VV Helden neemt afstand van directe concurrent Meterik

VV Helden heeft haar koppositie in de vierde klasse F versterkt. Zo werd er zondag met 4-0 gewonnen ...

Uitslagen amateurvoetbal zondag 17 maart

MVC’19 heeft in een spannende wedstrijd tegen SV Panningen het duel gewonnen. Het werd in de slotse...

Panningen krijgt Koningsdagevenement

DOK6 Horeca en Tinus in Panningen zoeken opnieuw de samenwerking. Nadat de twee kroegen in oktober e...

Wereldkattenshow dit weekend in Panningen

In Panningen Sporthallen Helden organiseren Limbra Cat Club en de Nederlandse vereniging van Kattenv...

SV Panningen verliest in Stiphout

Het vaandelteam van SV Panningen trad na de doordeweekse winst op FCV aan tegen Stiphout Vooruit, ko...

VV Helden verovert koppositie na zege op IVO

Na drie overwinningen op rij, waaronder tegen de nummers drie en vier van de 4e Klasse F, won VV Hel...