Panningen, Netherlands

VV Helden verspeelt eerste matchpoint voor kampioenschap

VV Helden heeft haar eerste kans op het kampioenschap laten liggen. Tegen Sporting S.T. werd met 1-1 gelijkgespeeld. Directe concurrent RKSV Meterik bleef tegen SV Grashoek wel foutloos en zodoende is Helden nog geen kampioen van de 4e Klasse F.
Jari Janssen | 21 april 2024 17:37 | Aangepast op 21 april 2024 17:37
Gemiste kansen
De wedstrijd begon erg tam. Beide ploegen waren aftastend. Sporting S.T. had van tevoren een duidelijke tactiek: verdedigen. Helden wist er lang niet doorheen te breken. Het creëerde in de vijftiende minuut haar eerste kans, maar de bal ging voorlangs. Drie minuten later werd de lat nog geraakt door de blauw-witten. Tienray kreeg wel eens een verloren kans, maar het was Helden dat de kansen uitdeelde. Helaas voor Helden zonder succes, want na 45 minuten voetballen in de eerste helft bleef de welbekende brilstand op het bord staan. Met 0-0 werd de kleedkamers opgezocht.

Beloning
Na rust was het wederom Helden dat de kansen creëerde. Zo kwamen er twee kansen in de 50e en 52e minuut die bijna identiek voorlangs gingen. Even later werd wederom de lat geraakt door de mannen uit Peel en Maas. Via de bovenkant van het houtwerk ging de bal over het doel. Na iets meer dan een uur voetballen werd het harde werken van Helden beloond. Via een corner kwam de bal bij een aanvaller van Helden, maar die schoot tegen de Tienrayse doelman aan. Via de keeper kwam hij tegen een verdediger van Sporting en zo belandde de bal in het doel.

Lobje
Helden wist door te zetten en een kwartier voor tijd werd er weer gescoord. Er werd gejuicht, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel. Het leek een klap in het gezicht van de mannen uit Helden. Sporting S.T. kwam na dit moment steeds beter in de wedstrijd. Met succes, want het tot dan toe onzichtbare team kon in de 83e minuut een aanvaller één-op-één sturen richting de keeper van Helden. Met een prachtig lobje werd de stand weer gelijkgetrokken: 1-1.

Strafschop
Lang leek het niet meer mogelijk te zijn voor de blauw-witten, maar ineens kwam Helden oog in oog met de keeper uit Tienray. De doelman haalde de aanvaller onderuit en Helden kreeg in de allerlaatste minuut een strafschop. De spits van Helden ging achter de bal staan, maar de keeper bracht redding. Zo was een uitgelezen mogelijkheid om de titel alsnog binnen te slepen, verkeken. De Heldense mannen kregen nog een paar mogelijkheden, maar deze werden ruim gemist.

Zes punten
Het eindigde in 1-1 en zo speelde Sporting S.T. voor de tweede keer dit seizoen gelijk tegen Helden. Directe concurrent Meterik won met 4-1 van Grashoek en blijft daarmee in het spoor van Helden. Het verschil tussen beide ploegen is zes punten met nog twee wedstrijden te gaan. Dat betekent dat VV Helden nog steeds de touwtjes in handen heeft. Op 12 mei krijgt Helden een nieuwe kans om de titel veilig te stellen, wederom op Sportpark Kerkeböske. Tegen SSA SV Lottum is een gelijkspel dan voldoende.

Meest gelezen

Vriendengroep valt 'met de deur in huis'

Eric Reijnders | 18 mei 2024 19:41

Uitgever van de Hallo failliet

De redactie | 18 mei 2024 19:58

VV Baarlo vrouwen kampioen vierde klasse

Jari Janssen | 21 mei 2024 09:52

Lees ook

SV Panningen lijdt nederlaag in ‘t Ven

Er valt weinig te vertellen over de belangrijke wedstrijd van SV Panningen tegen een van de concurre...

VV Baarlo vrouwen kampioen vierde klasse

De vrouwen van VV Baarlo zijn maandag kampioen geworden van de vierde klasse. Een 3-1 overwinning op...

MVC’19 verliest met ruime cijfers in Oploo

MVC’ 19 moest maandag genoegen nemen met een 5-1 nederlaag tegen Excellent uit Oploo. Excellent was ...

Uitslagen amateurvoetbal 20 mei

Er werd op Pinkstermaandag weer gevoetbald. Het is voor sommige ploegen spannend aan het einde van d...

VV Baarlo komt met ludieke actie tegen aartsrivaal MVC’19

VV Baarlo is met een ludieke actie gekomen tegen de aartsrivaal MVC’19. Bij het kombord van Maasbree...

Nu wél kampioen: VV Helden wint 4e Klasse F

Drie weken geleden tijdens de Heldense kermis lukte het niet, maar gisteren op Moederdag was het wel...