Panningen, Netherlands

VV Tupos Heren 1 kampioen Derde divisie

VV Tupos Heren 1 heeft zaterdag het kampioenschap in de Derde divisie binnengehaald. Na een 0-4 overwinning tegen VCE/PSV uit Eindhoven kon de Baarlose volleybalclub feest vieren.
Jari Janssen | 17 april 2024 11:31 | Aangepast op 17 april 2024 11:31
Degradant
VV Tupos begon het seizoen als degradant uit de Tweede divisie. Een slecht seizoen in die competitie vorig jaar zorgde daarvoor. Het vizier moest dus weer op scherp gesteld worden. Promotie terug naar de Tweede divisie was de doelstelling van de club.

Sterk begin
Het huidige seizoen in de Derde divisie werd sterk gestart door een 4-0 overwinning tegen de nummer twee van vorig jaar. De wedstrijden die volgden werden ook gewonnen en het momentum leek aan de kant van de Baarlose volleyballers te staan. Nieuwe trainer Jean Thijssen was een echte aanwinst voor het team en zorgde voor een goede teamsfeer en met zijn enthousiasme en spelinzicht motiveerde hij de selectie.

Krappe selectie
Halverwege seizoen had VV Tupos een ruime voorsprong in de competitie. Alles leek rooskleurig, maar niets bleek minder waar. De krappe selectie van acht spelers bleek een struikelpunt. Zo raakte middenspeler Timo Thomas geblesseerd voor de rest van het seizoen en daarmee leek het momentum de andere kant op te vallen. Er werden namelijk onnodige punten verspeeld en verloren.

Eerste kans
Toch behielden de mannen uit Baarlo de eerste plek. De voorlaatste wedstrijd van het seizoen tegen heren 2 van Peelpush uit Meijel was de eerste kans om kampioen te worden. De kans werd echter niet gegrepen. Sterker nog de zenuwen en slecht spel zorgde voor een ruime 4-0 nederlaag. Peelpush wipte over VV Tupos heen en de kansen op het kampioenschap leken te slinken.

Laatste wedstrijd
VV Tupos keek voor de laatste wedstrijd tegen een achterstand aan. Peelpush Heren 2 stond twee punten voor op de Baarlose volleyballers. Dat betekent dat er met minimaal drie sets gewonnen moest worden van VCE/PSV uit Eindhoven. 

Gespannen
De wedstrijd begon ietwat gespannen, maar snel bleek VV Tupos de overhand te nemen. De eerste set bleef toch spannend, al wonnen de mannen uit Baarlo deze met 24-26. Ook de tweede set bleef spannend, maar werd ook gewonnen met 21-25. 

Allesbeslissende set
De derde en allesbeslissende set begon zwakjes. De Eindhovenaren wisten zich goed te verzetten tegen de druk van de mannen uit Baarlo. Toch wist VV Tupos de set om te draaien en het initiatief weer over te nemen. Genoeg initiatief om de set 21-25 te winnen en het kampioenschap binnen te slepen. 

Bonus
De laatste set van de wedstrijd is een bonus. Er staat namelijk niets meer op het spel. Toch werd deze laatste set ruim gewonnen met 15-25. Het leek wel of de druk eraf was voor VV Tupos.

Het kampioenschap ging dus mee naar Baarlo. Er kon feest gevierd worden dat doorging tot de late uurtjes.

Lees meer over:

VV Tupos|Volleybal|

Meest gelezen

Plannen voor woningbouw Helden in volgende fase

Youri Buis | 26 mei 2024 10:21

Sloophamer in voormalige bakkerij Werts

De redactie | 23 mei 2024 14:35

Bus vat vlam op Noorderbaan

De redactie | 23 mei 2024 08:13

Lees ook

VV Tupos meiden A1 vieren kampioenschap

De meiden A1 van VV Tupos zijn zondag kampioen geworden. In Sporthal de Kazing in Baarlo werd het 4-...

Peelpush verliest twee keer

De dames van Peelpush hebben twee keer verloren het afgelopen weekend. Van Utrecht en Dynamo kon nie...

Peelpush verliest opnieuw

Peelpush heeft weer verloren, deze keer tegen de laatst geplaatste Activia. De wedstrijd eindigde me...

Tweede overwinning van seizoen voor Peelpush

De volleybalvrouwen van Peelpush uit Meijel hebben met 1-3 gewonnen van Dynamo, waarmee ze hun tweed...

Twee meiden uit Peel en Maas naar EK volleybal onder-17

De Nederlandse volleybalmeiden onder de 17 jaar maken zich op voor het jeugd-EK in Italië. Tot de se...

Eerste team van VC Grashoek kampioen

Het eerste damesteam van VC Grashoek is dit weekend kampioen worden. Ook dames 3 werd kampioen.