Panningen, Netherlands

Weer verlies voor MVC’19, dit keer tegen Hegelsom

MVC’19 heeft donderdag met 3-0 verloren van Hegelsom. De club uit Maasbree leed veel balverlies en er was onvoldoende overtuiging om in deze wedstrijd een resultaat te halen.
Youri Buis | 24 november 2023 17:40 | Aangepast op 24 november 2023 17:40
Eerste kans
Al vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Grutters was duidelijk dat Hegelsom die overtuigen wel op de mat wilde leggen. Al in de eerste minuut moest keeper Rick van der Zee aan de bak om zijn doel schoon te houden. Vijf minuten later kreeg Daan Peters de eerste kans van de wedstijd voor MVC’19. Hij werd door een verdediger van Hegelsom vastgehouden waardoor hij geen vrije doorgang meer had tot het vijandige doel. Meteen na deze mogelijkheid was het aan de andere kant bijna raak door een kopbal die maar net langsging.

Buitenspel
Het bleek uitstel van executie, want in de elfde minuut was het alsnog raak voor Hegelsom. Marc van Rens kon vrij inkoppen na een hoekschop. Na een kwartier werd Nuno Zoontjens onderuit geschopt en moest hij na een blessurebehandeling geblesseerd het veld verlaten. Hij werd vervangen door Lars Janssen, speler van de Onder-19. In het verdere verloop van de eerste helft kregen beide teams nog één opgelegde kans. MVC’19 kreeg die via de in buitenspel staande Daan Peters, maar zijn inzet belandde via een been van een Hegelsomse verdediger op de paal. Doelman Van der Zee maakte een kans voor Hegelsom onschadelijk.

30 meter
Na de rust werd er meer gevraagd van MVC’19. Dat maakte trainer Roel Verberk zijn ploeg ook duidelijk in de kleedkamer. Toch ging het al vrij snel in de tweede helft mis. Na 8 minuten kreeg Hegelsom een vrije trap, die van 30 meter afstand snoeihard de kruising in werd gejaagd door Joey Joosten. Vlak hierna kreeg Hegelsom nog een kans, maar ditmaal werd de lat geraakt. In de 70e minuut kreeg MVC’19 via Peters haar eerste echte kans in de tweede helft, maar de keeper stond goed opgesteld. Tien minuten voor tijd kwam de 3-0 eindstand op het scorebord, waarbij een corner via Van der Zee in eigen doel belandde.

Twaalfde
De nederlaag tegen Hegelsom betekende voor MVC’19 de vijfde competitienederlaag op rij. Het staat nu twaalfde met 6 punten uit 8 wedstrijden. Er werd alleen gewonnen van SV United, in het eerste competitieduel van dit seizoen, en van DSV in speelronde 3. Komende zondag kan MVC’19 opnieuw proberen om punten te pakken. Dan staat het treffen in en tegen Melderslo op het programma.

Meest gelezen

Geschokte reacties na overlijden Maasbreese

De redactie | 16 feb 2024 14:29

Panningse lingeriewinkel opent tweede vestiging

Youri Buis | 15 feb 2024 15:12

Politie zoekt getuigen na woninginbraak in Egchel

Niels van Rens | 18 feb 2024 14:56

Lees ook

MVC’19 speelt gelijk tegen ONDO

MVC’19 heeft zondag met 1-1 gelijkgespeeld tegen ONDO. Beide ploegen speelden voor de overwinning ma...

Duel SV Panningen afgelast, VV Helden wint in Ysselsteyn

De wedstrijd van SV Panningen tegen DSV is zondagmiddag vlak voor de aanvang van het duel afgelast. ...

Nederlaag voor SV Panningen in Helmond

Het was een druilerige februarizondag vlak voor vastelaovend. De Keiebijters waren in geen velden of...

MVC’19 wint na 99 minuten van SV United

MVC’19 heeft zondag de belangrijke uitwedstrijd tegen SV United uit Wanssum gewonnen. In de allerlaa...

Uitslagen amateurvoetbal 4 februari

De bal rolde weer op de velden, vlak voor het carnavalsweekend. Koningslust en Bieslo deden goede za...

MVC’19 zoekt trainer voor damesteam

Altijd al trainer willen zijn van een damesvoetbalteam? Dat kan nu bij MVC’19 in Maasbree. De club i...