Panningen, Netherlands

Behoeftepeiling voor nieuwe school in Meijel

Odilia Rens (Buurtonderwijs), Danielle Verbugt (oudercoördinator OBS Meijel), Sara en Rutger Nieuwenhuis (Stichting Kansrijk), Nicole Corstjens en Michaela Vullings (OBSM).
Een initiatiefgroep in Meijel wil een tweede basisschool in Meijel starten. Ouders met kinderen van 2, 3 en 4 jaar kunnen met een ouderverklaring het initiatief steunen.
De redactie | 5 juli 2022 13:29 | Aangepast op 5 juli 2022 13:29
Keuzevrijheid
"Met een tweede basisschool in Meijel krijgen de ouders van nu en in de toekomst keuzevrijheid in het onderwijs. Op deze manier kan elk kind in Meijel het onderwijs krijgen dat het beste bij hem/haar past zodat het zich optimaal kan ontwikkelen en zijn/haar talenten kan ontplooien", zo vertelt Danielle Verbugt. Zij is een van de initiatiefnemers. Haar kinderen kunnen volgens haar zich onvoldoende ontwikkelen op een grote school zoals basisschool Den Doelhof. "Dat wil niet zeggen dat het niet goed is wat ze doen op de school", vult ze aan. "Dat is voor elk kind anders."

Peiling
Een groep ouders wil al een langere tijd een openbare school stichten in Meijel. Het initiatief wordt niet door de gemeente gesteund. Dat openbare karakter wordt nu even losgelaten, om aan te tonen dat er een behoefte is onder ouders wordt er eerst een behoeftepeiling gehouden.

Meer plekken
Dat gebeurt niet alleen in Meijel, ook in andere dorpen. Zo wordt bekeken of ook in Venray, Roermond en Venlo scholen gesticht kunnen worden die aansluiten bij de Agora middelbare scholen, zoals die ook in Panningen en Roermond liggen. In Weert werden eerder niet genoeg handtekeningen opgehaald. "Vandaar dat we aanhaken op dit initiatief", zegt ouder Rutger Nieuwenhuis. "Al vanaf 2017 zijn we bezig. We hopen een doorstart te kunnen maken via het initiatief in Meijel."

Ouderverklaringen
Er moeten dus vier nieuwe basischolen komen en nog eens drie nieuw agora middelbare scholen. Om een nieuwe basisschool te realiseren in Meijel zijn 100 ouderverklaringen voor kinderen van 2 t/m 4 jaar nodig van ouders uit Meijel en omgeving. Tot midden oktober kunnen de ouderverklaringen online worden ingediend bij DUO. Als er voldoende behoefte blijkt te zijn, kan een aanvraag worden ingediend.

Meest gelezen

Nachtcross Kessel opnieuw afgelast

Youri Buis | 17 sep 2023 10:42

Lees ook

Bijeenkomst ‘Tegenlicht’ in Meijel over vrijheid

In gemeenschapshuis D’n Binger in Meijel was er dinsdagavond een bijeenkomst rond het thema vrijheid...

Schutterij Sint Willibrordus wint dekenale beker

Schutterij Sint Willibrordus heeft zondag de dekenale beker gewonnen. Het was het laatste dekenale s...

Battle of Meijel: abseilen vanaf de kerktoren

Enkele Meijelse verenigingen organiseren in samenwerking met Stichting 10R Events de ‘Battle of Meij...

Vrijheidsvuur De Peel op 19 en 23 september in Meijel

Het Vrijheidsvuur voor de peelgemeenten arriveert op dinsdagavond 19 september bij de Sint Nicolaask...

Vrijheidsvuur de Peel dit jaar van Laarbeek naar Meijel

De jaarlijkse herdenking van de Limburgse bevrijding vindt dit jaar plaats in Laarbeek. Stichting Vr...

Meijelse Stultiens wordt tweede bij rit in Gravel World Series

Bij de Gravel World Series in België is Sabrina Stultiens uit Meijel tweede geworden. De wedstrijd w...