Panningen, Netherlands

Dit zijn de genomineerden voor de Iedereen Kans Sporten (IKS) prijs bij het Sportgala

Handbikester Chantal Haenen, rolstoeldansers Sjuul en Denise Walboomers en dansgroep DSG Expression zijn genomineerd voor de Iedereen Kans Sport (IKS) award bij het Peel en Maas sportgala. Dat werd zaterdag bekendgemaakt in een uitzending van het gala.
De redactie | 17 februari 2024 18:19 | Aangepast op 17 februari 2024 18:19
Chantal Haenen
De 26-jarige handbikester werd al eerder genomineerd voor deze award. Het seizoen verliep erg goed voor Haenen. Zo behaalde ze eerste plek op het NK op de weg en op de tijdrit. Tijdens de worldcup in België behaalde ze een eerste plek bij de tijdrit en een tweede plek bij de rit op de weg. Deze prestatie wist ze te herhalen tijdens het WK in Glasgow.
Naast handbiken, roeit Haenen ook op hoog niveau. Zo behaalde ze tijdens het EK roeien in Slovenië een zilveren plak. Toch focust Haenen zich voorlopig op het handbiken. Dit omdat ze graag mee wil doen aan de Paralympische Spelen in Parijs op dat onderdeel.

Sjuul en Denise Walboomers
Al 22 jaar lang dansen de broer en zus uit Reuver samen dansen. Het plezier spat er vanaf bij het duo. Sjuul is meervoudig gehandicapt en zit daardoor in een rolstoel. Tijdens de wedstrijden zal Denise dan ook de staande partner zijn. Zij geeft door middel van speciale handbewegingen aan waar Sjuul heen moet rijden en draaien. Als ze in duovorm dansen, zit Denise ook in een rolstoel. Een wedstrijddag is pas geslaagd als Sjuul aan het einde van zijn optreden een daverend applaus krijgt van het publiek. Het CV van de Walboomers is ook indrukwekkend. Zo deden ze in 2017 en 2019 mee aan het WK rolstoeldansen. De mooiste prestatie voor de broer en zus is het deel uit maken van 45 concerten van Andre Riue. Daar waren ze samen met negen andere rolstoelparen en 150 stijldansparen.
DSG Expression
De dansgroep werd in 2007 opgericht. Het grootste gedeelte van de groep was er toen ook bij. Ze kennen elkaar dus al lang. De meiden stralen energie uit en kunnen niet wachten om wekelijks te trainen. Elk jaar focust de groep op een ander soort dans, choreografie en outfits. Uiteindelijk laten ze hun kunsten zien op de presentatiedag van Expression. De groep treedt regelmatig op en doet mee aan wedstrijden in de regio, al is er daar geen concurrentie voor het team. Het hoogtepunt voor de groep was in een vol MECC in Maastricht optreden op de elfde van de elfde optreden samen met Spik & Span. Een herinnering die de groep nog lang bij blijft.

Meest gelezen

Woonboerderij in lichterlaaie: bewoners in veiligheid

Eric Reijnders | 27 apr 2024 09:22

Consendo breidt uit met zorgtak

De redactie | 24 apr 2024 10:44

Lees ook

Judoka’s grote winnaars bij Sportgala Peel en Maas

Judoka Mark van Dijk uit Egchel heeft vrijdagavond de gemeentelijke sporttrofee van Peel en Maas ont...

Wie wint het Sportgala 2023?

Welke sporter of sportploeg wint vanavond het Sportgala? In DOK6 wordt de dertiende editie vanavond ...

Sportgala vrijdag live bij Omroep P&M

De uitreiking van de gemeentelijke sportprijzen is vrijdagavond live te zien bij Omroep P&M. De uitz...

Dit zijn de genomineerden voor ‘sportploeg van het jaar’ bij het Sportgala Peel en Maas

Volleybalteam Meisjes C/B Peelpush, het eerste voetbalteam van SV Panningen en het herenteam van Jud...

Dit zijn de genomineerden voor ‘sportman/sportvrouw van het jaar’ bij het Sportgala Peel en Maas

Judoka Mark van Dijk, springruiter Henrik von Eckermann en zwemmer Tijn van Kuijk zijn genomineerd v...

Dit zijn de genomineerden voor ‘talent van het jaar’ bij het Sportgala Peel en Maas

Handballer Deliano Antonio, volleybalster Nina Evers en judoka Marlouk Colbers zijn genomineerd voor...