Panningen, Netherlands

Dorpsoverleg Egchel uit zorgen fusie voetbalclubs aan gemeente

Het dorpsoverleg van Egchel heeft in een brief aan de gemeente Peel en Maas haar zorgen geuit over de leefbaarheid in het dorp wanneer de voetbalverenigingen van Panningen en Egchel gaan fuseren en de nieuwe vereniging buiten Egchel komt te liggen.
De redactie | 10 augustus 2022 13:08 | Aangepast op 10 augustus 2022 13:08
"Wij pleiten daarom nadrukkelijk voor vestiging van de fusieclub op de huidige locatie van SV Egchel aan de Emmastraat", zo schrijft voorzitter Resie Kempen van het dorpsoverleg aan de gemeente.

Fusieplan
Beide clubs werken gezamenlijk aan een fusieplan om de gemeente Peel en Maas hierover een besluit te laten nemen. De jeugdafdelingen van de voetbalclubs spelen sinds het seizoen 2020/2021 al onder de naam SJO PEC'20. Nu gebeurt dit nog op de beide sportparken, maar in de toekomst worden de wedstrijden en trainingen wellicht op één sportcomplex afgewerkt. Dat is het streven van beide verenigingen.

Leefbaarheid in gevaar
Het Dorpsoverleg van Egchel is bang dat de leefbaarheid in gevaar komt, wanneer de grootste vereniging van Egchel zou verkassen. "Het is de vraag hoeveel van de Egchelse voetballers lid blijven van een club die (aanzienlijk) verder van Egchel af ligt." Ook zou het verdwijnen van de velden betekenen dat verenigingen, zoals Kindervakantiewerk, sommige activiteiten niet meer kunnen organiseren.

Plus- en minpunten
SV Egchel vindt de ligging en het medegebruik van de velden door onder andere KVW, Jong Nederland en Het Bouwens een pluspunt. Ook de dreigende aantasting van de leefbaarheid in Egchel wordt als een nadeel genoemd. SV Panningen stelt op haar beurt dat de huidige locatie qua veldenaantal al voorziet in de behoefte van de fusievereniging. Ook is het complex na de brand bijna geheel herbouwd.

Geen knoop doorhakken
De gemeente laat in een reactie op de brief van het dorpsoverleg weten richting de werkgroep te hebben aangegeven, dat de gemeente op basis van het voorliggende fusieplan geen knoop doorhakt. "We staan wel aan de lat voor uiteindelijke locatiekeuze, maar willen dit graag doen op basis van een meer gezamenlijk verhaal", zo staat te lezen in een reactie.

Plan
Beide clubs trekken samen op en werken samen een plan uit waarbij de voordelen van iedere locatie wordt benoemd zodat de gemeenteraad van Peel en Maas dit mee kan nemen in de te maken keuze.

Meest gelezen

Weg tussen Meijel en Beringe weer open

De redactie | 12 apr 2024 20:17

Politie vindt per toeval hennepkwekerij in Kessel

De redactie | 14 apr 2024 11:40

Lees ook

Opkikker ambassadeurs uit Egchel krijgen speciale onderscheiding

Hayley en Jason uit Egchel hebben zaterdag op de speciale Ambassadeursdag van Stichting Opkikker een...

Panningen verliest van titelkandidaat Bruheze

SV Panningen heeft zondag verloren van titelkandidaat Bruheze. De groenwitten waren lange tijd gelij...

Judoka’s grote winnaars bij Sportgala Peel en Maas

Judoka Mark van Dijk uit Egchel heeft vrijdagavond de gemeentelijke sporttrofee van Peel en Maas ont...

Panningen toont karakter door winst op Sparta ’18

SV Panningen versloeg zondag Sparta’18. De groenwitten moesten diep gaan, maar wisten uiteindelijk d...

Kersten wint Grote Prijs in Spanje

Lars Kersten heeft zijn eerste Grote Prijs op zijn naam geschreven. Met Viola sprong de Egchelse spr...

Experiment in Egchel: oranje zonnepanelen wekken meer stroom op

Zonnepanelen voorzien van oranje filters wekken meer stroom op dan zonder deze oranje kleur. Dat bli...