Panningen, Netherlands

Dorpsoverleg Egchel uit zorgen fusie voetbalclubs aan gemeente

Het dorpsoverleg van Egchel heeft in een brief aan de gemeente Peel en Maas haar zorgen geuit over de leefbaarheid in het dorp wanneer de voetbalverenigingen van Panningen en Egchel gaan fuseren en de nieuwe vereniging buiten Egchel komt te liggen.
De redactie | 10 augustus 2022 13:08 | Aangepast op 10 augustus 2022 13:08
"Wij pleiten daarom nadrukkelijk voor vestiging van de fusieclub op de huidige locatie van SV Egchel aan de Emmastraat", zo schrijft voorzitter Resie Kempen van het dorpsoverleg aan de gemeente.

Fusieplan
Beide clubs werken gezamenlijk aan een fusieplan om de gemeente Peel en Maas hierover een besluit te laten nemen. De jeugdafdelingen van de voetbalclubs spelen sinds het seizoen 2020/2021 al onder de naam SJO PEC'20. Nu gebeurt dit nog op de beide sportparken, maar in de toekomst worden de wedstrijden en trainingen wellicht op één sportcomplex afgewerkt. Dat is het streven van beide verenigingen.

Leefbaarheid in gevaar
Het Dorpsoverleg van Egchel is bang dat de leefbaarheid in gevaar komt, wanneer de grootste vereniging van Egchel zou verkassen. "Het is de vraag hoeveel van de Egchelse voetballers lid blijven van een club die (aanzienlijk) verder van Egchel af ligt." Ook zou het verdwijnen van de velden betekenen dat verenigingen, zoals Kindervakantiewerk, sommige activiteiten niet meer kunnen organiseren.

Plus- en minpunten
SV Egchel vindt de ligging en het medegebruik van de velden door onder andere KVW, Jong Nederland en Het Bouwens een pluspunt. Ook de dreigende aantasting van de leefbaarheid in Egchel wordt als een nadeel genoemd. SV Panningen stelt op haar beurt dat de huidige locatie qua veldenaantal al voorziet in de behoefte van de fusievereniging. Ook is het complex na de brand bijna geheel herbouwd.

Geen knoop doorhakken
De gemeente laat in een reactie op de brief van het dorpsoverleg weten richting de werkgroep te hebben aangegeven, dat de gemeente op basis van het voorliggende fusieplan geen knoop doorhakt. "We staan wel aan de lat voor uiteindelijke locatiekeuze, maar willen dit graag doen op basis van een meer gezamenlijk verhaal", zo staat te lezen in een reactie.

Plan
Beide clubs trekken samen op en werken samen een plan uit waarbij de voordelen van iedere locatie wordt benoemd zodat de gemeenteraad van Peel en Maas dit mee kan nemen in de te maken keuze.

Meest gelezen

Fietser raakt gewond in Panningen

Niels van Rens | 5 dec 2022 12:55

Club Ultra sluit de deuren

De redactie | 30 nov 2022 20:25

Gemeente past GFT-inzameling aan

De redactie | 2 dec 2022 09:10

Lees ook

Geen EGOpop, maar wel live muziek op Hemelvaartsdag

De organisatie van EGOpop organiseert dit jaar toch een evenement. Op Hemelvaartsdag op donderdag 26...

Snelheidsmaatregelen op de Jacobusstraat Egchel

De gemeente gaat maatregelen nemen op de Jacobusstraat en Gielenhofweg in Egchel. In overleg met het...

Eerste team Panningen verliest van Arcen

Het eerste team van SV Panningen trad zondag aan voor de uitwedstrijd tegen DEV uit Arcen. En om de ...

Nieuwe opzet EGOpop

Het muziekfestival EGOpop in Egchel krijgt vijf stages. Dat heeft de organisatie bekend gemaakt. Op ...

Accommodatie SV Panningen weer in gebruik

De accommodatie van SV Panningen kan weer worden gebruikt, na de brand van vorig jaar. Janssen Bouwe...

Overwinning van Panningen in de derby tegen Kessel

Op een nat en glibberig veld werd de derby gespeeld tussen Panningen en Kessel. Een clash tussen twe...