Panningen, Netherlands

Drie Reuvernaren ontvangen koninklijke onderscheiding

Burgemeeester Bob Vostermans van Beesel heeft dinsdag drie inwoners onderscheiden tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Peter van der Biezen, Jac Heijnen en Heinz Heines ontvingen een lintje.
De redactie | 26 april 2022 15:35 | Aangepast op 26 april 2022 15:35
Peter van der Biezen
Peter van der Biezen (71) uit Reuver is vanaf 2013 lid van het bestuur van Zwembad De Bercken. Hij leidt eveneens de werkgroep techniek die ervoor zorgt dat de technische staat van het zwembad in goede staat blijft. Onder zijn leiding is in 2021 een volledig nieuw ondiep bassin gerealiseerd. Van der Biezen heeft zijn bestuurskwaliteiten eerder ingezet ten behoeve van het mannenkoor in Reuver (1985-2014). Hij heeft zich in deze periode ingezet voor muzikale vernieuwing en was gedurende enkele jaren voorzitter van het Koninklijk-Nederlands-Zangverbond-Limburg Rayon 3. Tenslotte was Peter van der Biezen van 1992 tot 1998 voorzitter van Stichting Gemeenschapshuis De Schakel; een stichting met maatschappelijke belangen. Hij speelde een belangrijke rol in de goede samenwerking en verstandhouding tussen de beheerders, de vrijwillige medewerkers en de vaste gebruikers van De Schakel.
Peter van der Biezen met zijn vrouw Fotograaf: Ozan Tastan
Jac Heijnen
Jac Heijnen (63) uit Reuver ontvangt zijn onderscheiding uit hoofde van zijn brede en intensieve maatschappelijke betrokkenheid. Zo was hij van 2010 tot en met 2020 lid van de gemeenteraad in Beesel voor de fractie van de VLP. Hij was gedurende 8 jaar voorzitter van de VLP-fractie en lid van de auditcommissie van de gemeente Beesel. Eveneens was hij lid van het toezichthoudende orgaan op het onderwijs. Deze laatste positie dankte hij aan zijn ruime ervaring in het onderwijsbestuur. Al vanaf 1988 was Heijnen betrokken bij OJBS De Triolier. Daar heeft hij niet alleen zitting gehad in de oudervereniging en de medezeggenschapsraad, maar hij heeft eveneens deel uitgemaakt van verschillende werkgroepen. Van 2018 tot 2020 heeft Jac Heijnen zich ingezet als vrijwillige coach van statushouders via Synthese. Tenslotte zet hij zich samen met zijn echtgenote al meer dan 15 jaar in voor Born in Afrika en steunt hij in die hoedanigheid studenten en lokale projecten.

Jac Heijnen en zijn vrouw Foto: Ozan Tastan
Heinz Heines
Heinz Heines (74) uit Reuver is ruim 30 jaar actief als bestuurslid bij PDV De Duivensport te Reuver. In deze periode heeft hij belangrijke en uiteenlopende (bestuurs)functies vervuld waardoor veel liefhebbers van de duivensport in Reuver en omgeving hun hobby hebben kunnen uitoefenen. Naast zijn inzet voor de postduivenvereniging heeft Heines gedurende zeker 20 jaar mantelzorg verleend aan zijn ernstig zieke echtgenote. Hij heeft ervoor gezorgd dat zij, ondanks haar ernstige ziekte, thuis in haar eigen omgeving heeft kunnen blijven tot haar overlijden. Daarnaast had hij eveneens de zorg voor zijn twee opgroeiende kinderen.

Heinz Heines was verrast Foto: Ozan Tastan

Lees ook

Vrachtwagen gestrand in Reuver

Op de A73 bij Reuver is een vrachtwagen gestrand. Daardoor ontstond een lange file.

Beeselse Anita Smeets wint Limburgse Popprijs

Anita Smeets uit Beesel heeft zondag de Limburgse Popprijs gewonnen in de categorie 'Beste Initiatie...

Onderzoek: meer woningen erbij in Beesel en Peel en Maas

In een jaar tijd zijn er in Beesel en Peel en Maas 99 woningen bij gekomen. Daarmee is de woningvoor...

Scooterrijder gewond in Reuver

Een scooterrijder is woensdagochtend ernstig gewond geraakt bij een val in Reuver. Dit gebeurde op d...

Nieuwe opvanglocaties voor Oekraïense vluchtelingen in gemeente Beesel

Nog altijd komen er wekelijks vele Oekraïense vluchtelingen naar Nederland. De gemeente Beesel wil h...

Vrouw van 20 jaar vermist in omgeving van Reuver

In de omgeving van Reuver werd donderdagmiddag een 20-jarige vrouw vermist. Inmiddels is de vrouw aa...