Panningen, Netherlands

Drie Reuvernaren ontvangen koninklijke onderscheiding

Burgemeeester Bob Vostermans van Beesel heeft dinsdag drie inwoners onderscheiden tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Peter van der Biezen, Jac Heijnen en Heinz Heines ontvingen een lintje.
De redactie | 26 april 2022 15:35 | Aangepast op 26 april 2022 15:35
Peter van der Biezen
Peter van der Biezen (71) uit Reuver is vanaf 2013 lid van het bestuur van Zwembad De Bercken. Hij leidt eveneens de werkgroep techniek die ervoor zorgt dat de technische staat van het zwembad in goede staat blijft. Onder zijn leiding is in 2021 een volledig nieuw ondiep bassin gerealiseerd. Van der Biezen heeft zijn bestuurskwaliteiten eerder ingezet ten behoeve van het mannenkoor in Reuver (1985-2014). Hij heeft zich in deze periode ingezet voor muzikale vernieuwing en was gedurende enkele jaren voorzitter van het Koninklijk-Nederlands-Zangverbond-Limburg Rayon 3. Tenslotte was Peter van der Biezen van 1992 tot 1998 voorzitter van Stichting Gemeenschapshuis De Schakel; een stichting met maatschappelijke belangen. Hij speelde een belangrijke rol in de goede samenwerking en verstandhouding tussen de beheerders, de vrijwillige medewerkers en de vaste gebruikers van De Schakel.
Peter van der Biezen met zijn vrouw Fotograaf: Ozan Tastan
Jac Heijnen
Jac Heijnen (63) uit Reuver ontvangt zijn onderscheiding uit hoofde van zijn brede en intensieve maatschappelijke betrokkenheid. Zo was hij van 2010 tot en met 2020 lid van de gemeenteraad in Beesel voor de fractie van de VLP. Hij was gedurende 8 jaar voorzitter van de VLP-fractie en lid van de auditcommissie van de gemeente Beesel. Eveneens was hij lid van het toezichthoudende orgaan op het onderwijs. Deze laatste positie dankte hij aan zijn ruime ervaring in het onderwijsbestuur. Al vanaf 1988 was Heijnen betrokken bij OJBS De Triolier. Daar heeft hij niet alleen zitting gehad in de oudervereniging en de medezeggenschapsraad, maar hij heeft eveneens deel uitgemaakt van verschillende werkgroepen. Van 2018 tot 2020 heeft Jac Heijnen zich ingezet als vrijwillige coach van statushouders via Synthese. Tenslotte zet hij zich samen met zijn echtgenote al meer dan 15 jaar in voor Born in Afrika en steunt hij in die hoedanigheid studenten en lokale projecten.

Jac Heijnen en zijn vrouw Foto: Ozan Tastan
Heinz Heines
Heinz Heines (74) uit Reuver is ruim 30 jaar actief als bestuurslid bij PDV De Duivensport te Reuver. In deze periode heeft hij belangrijke en uiteenlopende (bestuurs)functies vervuld waardoor veel liefhebbers van de duivensport in Reuver en omgeving hun hobby hebben kunnen uitoefenen. Naast zijn inzet voor de postduivenvereniging heeft Heines gedurende zeker 20 jaar mantelzorg verleend aan zijn ernstig zieke echtgenote. Hij heeft ervoor gezorgd dat zij, ondanks haar ernstige ziekte, thuis in haar eigen omgeving heeft kunnen blijven tot haar overlijden. Daarnaast had hij eveneens de zorg voor zijn twee opgroeiende kinderen.

Heinz Heines was verrast Foto: Ozan Tastan

Meest gelezen

Club Ultra sluit de deuren

De redactie | 30 nov 2022 20:25

Agent geslagen met bierfles op feest Baarlo

De redactie | 27 nov 2022 21:22

Opnieuw afvaldumping; nu in Grashoek

De redactie | 29 nov 2022 13:48

Lees ook

In gesprek met de lijsttrekker: Rian Janssen

Rian Janssen is de lijsttrekker van Samen Verder in de gemeente Beesel. Vier jaar geleden deed de pa...

Deze kandidaten zijn in de raad van Beesel gekozen

De raad van Beesel veel vertrouwde gezichten in de nieuwe gemeenteraad.

Nieuw vrijwilligersteam bij de Sint Anthoniusmolen in Kessel

Een nieuw vrijwilligersteam start zaterdag bij de Sint Anthoniusmolen in Kessel. De vrijwilligers st...

Tijdelijke priklocaties in Panningen en Reuver

De GGD Limburg-Noord opent in Panningen een tijdelijke priklocatie. Inwoners kunnen er een coronapri...

Kunstharten onthuld bij heropening centrum Reuver

Het centrum van Reuver is het afgelopen weekend officieel heropend. In samenwerking met de gemeente,...

Politie bekeurt sluipverkeer

De politie heeft donderdag twaalf bekeuringen uitgeschreven aan automobilisten die op de Reuverseweg...