Panningen, Netherlands

Gemeenten in gesprek met provincie overdragen weg

De gemeente Peel en Maas gaat een gesprek voeren met de gemeente Leudal en de provincie Limburg om de weg van Koningslust naar Roggel over te dragen van de provincie aan de gemeenten. De gemeenten zijn dan niet langer afhankelijk van de provincie en kunnen zelf dingen aanpakken.
De redactie | 3 maart 2022 11:23 | Aangepast op 3 maart 2022 11:23
De weg
De weg bestaat uit de Roggelseweg, Molenstraat en Maasbreeseweg. De gemeente Peel en Maas heeft al langere tijd de wens om de weg in beheer te krijgen. De gemeente wil al jaren dat de verkeersveiligheid van de weg wordt aangepakt voor fietsers en voetgangers. Op de Roggelseweg bij Egchel gebeurden de afgelopen maanden vier ongelukken.

Het onderhoud van de weg, binnen de bebouwde kom, is door de provincie vervroegd, namelijk naar 2023. Dat heeft de provincie aan de gemeente Peel en Maas laten weten.

Gevaarlijke bocht
Ook de gevaarlijke bocht ter hoogte van Egchel wordt daarin meegenomen. ''Je zou de bocht wat minder scherp kunnen maken'', aldus wethouder Paul Sanders. ''Samen met de provincie en de gemeente Leudal gaan we praten over de overdracht van de weg. Ik kan me voorstellen dat er financiele middelen worden toegezegd om de bocht veiliger te maken.''


Meest gelezen

Zo ziet de Woeste Hoeve er van binnen uit

De redactie | 12 aug 2022 09:31

Politie zoekt getuigen geweldsincident

De redactie | 13 aug 2022 23:43

Vakantiemarkt afgelast vanwege hitte

De redactie | 9 aug 2022 18:41

Geen winst, wel geluk in de liefde voor Fé

De redactie | 14 aug 2022 13:16

Lees ook

Nieuwe poging om tractoren toe te laten op N277

De gemeente wil opnieuw aan de provincie voorstellen om tractoren toe te laten op de N277 tussen Maa...