Panningen, Netherlands

Masterplan om meer woningen in Kessel-Eik te realiseren

Er wordt werk gemaakt om meer woningen in Kessel-Eik te realiseren. De gemeente Peel en Maas en het dorpsoverleg van het dorp komen met een masterplan om nieuwe woningen te bouwen. Twee locaties worden gezien als mogelijke locaties voor de komst van maximaal 40 woningen. Daarnaast is een particuliere ontwikkelaar bezig met de bouw van zes appartementen.
De redactie | 30 augustus 2023 12:18 | Aangepast op 30 augustus 2023 12:18
Het dorpsoverleg wil al jaren meer woningen in het dorp om de leefbaarheid in het dorp te behouden. Wanneer er te weinig nieuwe inwoners geboren worden, komt de toekomst van de basisschool en andere voorzieningen in gevaar, zo zeggen ze. Uit een eerder woningmarktonderzoek blijkt dat er een behoefte is aan 34 woningen voor Kessel-Eik. De gemeente laat weten dat dit aantal nu mogelijk nog hoger is. Het doel van dit masterplan is om beter in te kunnen spelen op de vragen die er liggen.

Meerdere locaties
"Gekozen is om in te zetten op twee locaties, die prioriteit krijgen in een lijst van meerdere potentiële locaties. Dat resulteert nog niet tot nieuwe woningen op korte termijn, maar biedt wel het door Kessel-Eik en de gemeente gezochte positieve perspectief'', zo laat het college weten.

Karreweg Zuid
Aan de Karreweg Zuid worden zes appartementen ontwikkeld door een particuliere ontwikkelaar. Daarnaast wordt gekeken of er op een locatie in het dorp en op de plek van de kerk en pastorie woningen gebouwd kunnen worden. Het gaat om zo´n 25 tot 40 woningen. De gemeente heeft nog meer locaties achter de hand, mocht blijken dat de locaties niet tot uitvoering gebracht kunnen worden. Welke locaties dat zijn, wordt niet naar buiten gebracht. Dit wordt niet gedaan om dat de gemeente geen eigenaar is van de gronden. Het zal dan moeten worden aangekocht.

Kerk
Het initiatief voor de locatie kerk en de pastorie wordt voorgesteld aan de werkgroep wonen in Kessel-Eik. Er moet eerst onderzocht worden of het plan haalbaar is. Ook de uitwerking van het type woningen, geïnteresseerde marktpartijen, inrichting omgeving en uiteindelijk de financiële haalbaarheid moet worden onderzocht.

Hoogspanning
In het masterplan staat verder dat de hoogspanningsleiding voorlopig een forse belemmering vormt voor enkele woningbouwlocaties. De bedoeling is om de hoogspanningskabels, die nu over de kern lopen, in de grond te stoppen. Een onderzoek hiervoor loopt. De definitieve goedkeuring moet nog door de gemeenteraad gegeven worden.

Lees meer over:

Kessel-Eik|Masterplan|

Meest gelezen

Nachtcross Kessel opnieuw afgelast

Youri Buis | 17 sep 2023 10:42

Lees ook

Werkzaamheden Musschenberg in Kessel-Eik van start

Bij de Musschenberg in Kessel-Eik is dinsdag een start gemaakt met het afgraven van de kleilaag met ...

Woningen op de plek van kerk? “We krijgen er iets moois voor terug”

Jarenlang werd er geen woning in Kessel-Eik gebouwd. Tot grote ergernis van de inwoners en het dorps...

Lokale artiesten op Kessels Pleinfestijn brengen dorpsgevoel terug

Het Kessel en Eiks Pleinfestijn moet de saamhorigheid in het dorp terugbrengen. De tweede editie von...

Tweede editie van het Kessels en Eiks Pleinfestijn

Het jaarlijks terugkerende dorpsfeest in Kessel krijgt een tweede editie. Zaterdag wordt het ‘Kessel...

Kunst in zeven Kesselse tuinen

Beeldwerken, schilderijen en gedichten bewonderen in de open lucht. Dat kon zondag tijdens ‘Kunst in...

Nieuwe promoborden in Kessel-Eik

In Kessel-Eik zijn zaterdag nieuwe borden geplaatst die de kern doen promoten. Met de slogan 'Bekijk...