Panningen, Netherlands

Ondernemers Raadhuisstraat tegen verdwijnen parkeerplaatsen

De ondernemers aan de Raadhuisstraat spraken dinsdag tijdens de raadsvergadering hun zorgen uit over het verdwijnen van de parkeerplaatsen op het Raadhuisplein in Panningen.
De redactie | 21 maart 2023 20:21 | Aangepast op 21 maart 2023 20:21
Dinsdagavond wordt de herinrichting van het Panningse centrum besproken in de gemeenteraadsvergadering. Het college wil het Raadhuisplein parkeervrij maken en inrichten als groen belevingspark. Om nieuwe parkeerplaatsen te realiseren, moeten zeven woningen worden gesloopt. De Leerlooierweg wordt in dit voorstel doorgetrokken, waardoor sloop onvermijdelijk is.

Parkeren voor de deur
Anita Thijssen, eigenaar van modezaak Carrièra, sprak namens de ondernemers aan de Raadhuisstraat: “Als je de dagelijkse boodschappen niet kunt doen wanneer je niet meer voor de deur kunt parkeren, dan ga je op zoek naar iets anders.”

Veiligheid
Wel zien de ondernemers de noodzaak dat er iets moet gebeuren aan de verkeersveiligheid. “Het idee om van de Raadhuisstraat een eenrichtingsweg te maken, onderstrepen wij ten zeerste.” De ondernemers aan deze straat vroegen meer tijd om aan een plan te werken. “Dit moet gedegen gebeuren. Wij vragen tijd”, aldus Thijssen.

Bewoners
Roel Schmidt is een van de eigenaren van de woningen die mogelijk gesloopt moeten worden. Hij sprak in de vergadering opnieuw zijn zorgen uit. Dat deed hij tijdens de commissievergadering ook al. “Het niet slopen van woningen is de juiste oplossing. Kies voor variant drie en ga voor een definitief ontwerp waar alle belangen worden behartigd.”

Wim Evers, voorzitter van het centrummanagement, stelt om blijvend te investeren in het centrum. Hij is voorstander van de eerste variant, inclusief sloop. “Een aantal woningeigenaren zijn hier tegen. Dat begrijp ik ook.”

Gesprek
Maandag werd er nog een gesprek gevoerd tussen het centrummanagement en bewoners van de inwoners van de woningen die mogelijk gesloopt gaan worden. Volgens hem zijn de bewoners bereid om in gesprek te gaan met de gemeente, op voorwaarde dat er geen dwang wordt toegepast om de woningen te verlaten. Hij gaat voor “een win-win situatie waarin variant één wordt vastgesteld, maar de realisatie zonder dwang en op termijn gestalte krijgt.”

Lees meer over:

Panningen|Centrum Panningen|

Lees ook

Schoenenzaak in centrum Panningen gaat sluiten: pand verkocht

Trend Schoenmode in Panningen gaat sluiten. Het pand aan de Raadhuisstraat waarin de schoenenzaak is...

Panningen krijgt Koningsdagevenement

DOK6 Horeca en Tinus in Panningen zoeken opnieuw de samenwerking. Nadat de twee kroegen in oktober e...

Wereldkattenshow dit weekend in Panningen

In Panningen Sporthallen Helden organiseren Limbra Cat Club en de Nederlandse vereniging van Kattenv...

Nieuwe naam voor Experience Centre in Panningen

Het Experience Centre in Panningen krijgt een nieuwe naam. Vanaf nu gaat de werkervaringsplek verder...

Panningse kapster stopt met zaak en gaat op reis

De zaak "She en Me" in het Panningse centrum verdwijnt. Aan het einde van de maand sluit kapster Mar...

Tweede verkeersproef in centrum Panningen gestart

Zes weken lang een gewijzigde verkeerssituatie in het centrum van Panningen. De kruising Raadhuisstr...