Panningen, Netherlands

Opruimactie World Cleanup Day: 120 vuilniszakken

De opbrengst van Grashoek Foto: Peel en Maas Schoon
De opruimactie van Peel en Maas Schoon heeft 120 volle vuilniszakken zwerfafval opgeleverd. Er waren tien opruimacties in de gemeente.
De redactie | 19 september 2022 16:50 | Aangepast op 19 september 2022 16:50
'Vergeleken met een paar jaar geleden is dat niet veel' aldus Hay Steegs, de organisator van Panningen, 'maar we hebben nu veel vaste vrijwilligers die wekelijks hun stuk schoonhouden. En dan is 120 zakken toch weer veel.'

Oproep
De organisatie had een oproep gedaan om sterk vervuilde plekken aan te melden. Op die plekken bleek de hoeveelheid rommel mee te vallen. 'Het meeste afval hebben we toch weer langs de doorgaande wegen opgeruimd. Een aantal vaste adoptanten had hun wekelijkse opruimactie naar zaterdag verplaatst, waardoor daar genoeg op te ruimen was.' Peel en Maas Schoon blijft elk half jaar opruimacties organiseren, want de reacties van de vrijwilligers waren heel positief en zo kunnen ook niet-geadopteerde straten worden opgeruimd.

Bijzondere vondst
De meeste bijzondere vondst deze keer? 'Twee strijkijzers langs de Kesselse weg in Helden. 'Blijkbaar weet nog niet iedereen dat elektrische apparaten gratis bij het milieupark of elektrozaak kunnen worden ingeleverd', aldus de organisatoren.

Meest gelezen

Nieuwe ondernemers in Bistro Kepel in Panningen

Niels van Rens | 26 jan 2023 11:39

De School neemt intrek in gebouw De Violier

De redactie | 25 jan 2023 16:26

Van Happen neemt inzameling Berings bedrijf over

De redactie | 26 jan 2023 18:52