Panningen, Netherlands

P&M Jaaroverzicht 2023: deze inwoners overleden het afgelopen jaar

Omroep P&M zendt de komende dagen het P&M Jaaroverzicht 2023 uit. Dit tv-programma bevat de belangrijkste nieuwsfragmenten van het afgelopen jaar. Zo ook een memoriam voor de personen in de regio die het afgelopen jaar zijn overleden.
De redactie | 29 december 2023 16:05 | Aangepast op 29 december 2023 16:05
Verkeersongevallen
In 2023 kwamen verschillende inwoners om het leven door een tragisch ongeluk.
Een 19-jarige Beringenaar kwam om bij een auto-ongeluk in Heibloem. Het verlies schokte Beringe. De carnavalsvereniging hield een stiltemoment en een lange stoet tractoren bracht vlak voor de uitvaart een eerbetoon.

Ook de dood van de 21-jarige Pien Verheijen uit Egchel schokte Peel en Maas. Ze overleed na een noodlottig verkeersongeval in Maasbree, toen een vrachtwagen in botsing met haar auto kwam. Pien was lid van de voetbalclub in Helden en speelde eerder bij SV Egchel. Daarom werd op het Egchelse sportcomplex haar afscheid gehouden. Ook de politieacademie stond stil bij het overlijden van Pien. Ze was in opleiding tot politieagente.

Treinongeluk
In Voorschoten kwam in april een 65-jarige man uit Beringe om het leven bij een treinongeluk in. Een spoorwegovergang botste eerst op een kraanvoertuig van bouwbedrijf BAM. Het kraanvoertuig en brokstukken daarvan kwamen terecht op een ander spoor, waar op dat moment een intercity van NS reed. De Beringenaar bestuurde de bouwkraan.

Anget Mestrom
Het overlijden van wethouder Anget Mestrom zorgde ook voor een schok door de gemeente. De Meijelse was ongeneeslijk zien en maakte een zwaar ziekteproces door. In september 2021 werd bij de Meijelse wethouder een kwaadaardige tumor in de bijnier ontdekt, zo groot als een handbalbal. In haar laatste interview met Omroep P&M sprak Mestrom uitgebreid over haar ziekte. “Kanker doet wat met je lichaam. Heel vlot, kan ik je vertellen.”

Toen de bijnier werd verwijderd waren er geen aanwijzingen op uitzaaiingen. Mestrom stelde zichzelf vol goede moed beschikbaar voor een nieuwe periode als wethouder. Toch ging het later bergafwaarts, waarbij er alsnog uitzaaiingen werden ontdekt. Ondanks de tegenslagen deed ze mee aan het tv-programma ‘Dancing Peel en Maas’, waar ze Meijel vertegenwoordigde. “Ook als je gezondheidsproblemen hebt, kun je meedansen”, zo bleef Mestrom positief.

Haar hoop was gevestigd op immuuntherapie, maar die sloeg niet aan. De laatste maanden ging Mestrom snel achteruit, maar ze bleef scherp, ook in haar laatste interview op 2 juni. “Ik heb heel graag mijn steentje willen bijdragen, maar het gaat niet meer. Ik zal het stokje moeten overdragen. Een mens is een mens en iedereen is vervangbaar, dat besef ik ook.” Een maand na het interview overleed Mestrom. Ze werd 59 jaar.

Het volledige P&M Jaaroverzicht wordt morgenavond uitgezonden op Omroep P&M en is ook online te bekijken.

Meest gelezen

Woonboerderij in lichterlaaie: bewoners in veiligheid

Eric Reijnders | 27 apr 2024 09:22

Consendo breidt uit met zorgtak

De redactie | 24 apr 2024 10:44

Lees ook

Oud-burgemeester voormalige gemeente Helden overleden

Ben Schellekens, oud-burgemeester van de voormalige gemeente Helden, is overleden. Hij werd 86 jaar.

In memoriam: Leo van Crooy

Vrijdag bereikte Omroep P&M het bericht dat voormalig medewerker Leo van Crooy is overleden. De Pann...

Bekerfinale Bevo live op Omroep P&M

Omroep P&M zendt zaterdagmiddag de bekerfinale van Bevo Hc live uit op tv. De Panningse ploeg speelt...

Podcast: het nieuws van week 11 in Peel en Maas en Beesel

In de podcast ‘De week van P&M Vandaag’ blikken we binnen 10 minuten terug op het belangrijkste nieu...

Eerste hulp bij… werken bij Defensie

Een nieuwe aflevering van de podcast ‘Eerste hulp bij…’ is vrijdag verschenen. In aflevering twee va...

Maasbree staat stil bij overleden Sam

In Maasbree wordt vandaag en morgen afscheid genomen van de Maasbreese Sam Wulms die bij een ongeval...