Panningen, Netherlands

Politie deelt camerabeelden cashtrapper

De verdachte Foto: Politie
De politie heeft camerabeelden naar buiten gebracht van een persoon die in Kessel, Helden en Horn geldkleppen plaatst om inwoners vervolgens geld afhandig te maken.
De redactie | 1 februari 2023 18:23 | Aangepast op 1 februari 2023 18:23
Op maandag 2 december tussen 19.00 en 20.30 uur zijn er op drie geldmaat-pinautomaten in Kessel, Helden en Horn deze zogenaamde cashtrappers geplaatst. Het gaat om een nagemaakte geldklep, die geen geld uitgeeft, maar aan de achterzijde voorzien is van een plakstrip die het geld van pinners opvangt.

Signalement
Op camerabeelden is te zien dat op alle drie de locaties dezelfde verdachte de vervalste geldkleppen plaatst. Het gaat om een man van ongeveer 25-30 jaar oud en hij droeg die avond een donkerkleurig vest met capuchon, een donkerkleurige jas en een zwarte pet. Ook droeg hij een zwart mondmasker. De politie vraag mensen die tips hebben, om zich te melden.

Cashtrapper
Wie pint bij een geldautomaat voorzien van een cashtrapper, zal in eerste instantie niets in de gaten hebben, aangezien de procedure voor de uitgifte van het geld op de normale manier verloopt. Maar als de bankpas uit de automaat is gehaald, komt er vervolgens geen geld uit. Pinners lopen dan zonder geld weg, waarna de dief de buit komt collecteren. De politie waarschuwde hier begin december ook voor.

Lees meer over:

Cashtrapper|Pinautomaat|

Meest gelezen

Ann Philipsen overleden

De redactie | 28 apr 2024 14:29

Woonboerderij in lichterlaaie: bewoners in veiligheid

Eric Reijnders | 27 apr 2024 09:22

Lees ook

Twee tips over cashtrapper na uitzending Opsporing Verzocht

De politie heeft twee tips ontvangen na een oproep in het tv-programma Opsporing Verzocht over de ca...

Aandacht voor cashtrapper in Opsporing Verzocht

In het programma Opsporing Verzocht is vanavond aandacht voor de fraudeur bij geldautomaten in Helde...