Panningen, Netherlands

Rotary Venlo-Maas en Peel steunt stichting in Bangladesh

Rotary Club Venlo Maas en Peel steunt Stichting Land Ontwikkelings Projecten Bangladesh met €2.000 in de strijd tegen baarmoederhalskanker in Bangladesh.
De redactie | 12 juli 2022 11:59 | Aangepast op 12 juli 2022 11:59
Motalib Weijters van de stichting ontving de cheque uit handen van Rotary Club Venlo Maas en Peel voorzitter Mark Theewen. “Het verhaal van Motalib inspireert ons, ook bestaat onze mooie Rotary Club dit jaar 50 jaar en we zullen ons meer dan ooit inzetten voor de samenleving zowel lokaal als internationaal”.

Baarmoederhalskanker
Een belangrijk onderdeel van de strijd tegen baarmoederhalskanker is de Femiscope. Dit instrument wordt gebruikt voor inwendig onderzoek bij vrouwen en kan in combinatie met een HD camera foto’s maken. Deze worden door artsen beoordeeld via mobiele telefoons. Dat maakt het opsporen van kanker in een vroeg stadium mogelijk. Een test kost ca €10 per persoon. “We hebben al tienduizenden vrouwen gered van baarmoederhalskanker en de dood”, zegt Weijters. SLOPB mikt op screening van 75.000 vrouwen en de behandeling van 1.500 vrouwen in de komende drie jaar samen met partner ziekenhuizen.

Onderscheiding
Motalib Weijters komt uit Bangladesh. Als zelfverklaard wees en straatjochie groeide hij op tot een succesvol zakenman. Met zijn maatschappelijk hart zet hij zich al meer dan 27 jaar via zijn Stichting SLOPB. Voor zijn inzet voor vrouwen en meisjes is Motalib recent onderscheiden door Rotary International als “Champion of Girls’ Empowerment” tijdens de Rotary International conventie in Houston.

Rotaryclub Venlo Maas en Peel is onderdeel van Rotary International, ‘s werelds oudste organisatie van serviceclubs met ruim 1,2 miljoen leden, verdeeld over 34.000 clubs in meer dan 200 landen. Rotary in Nederland telt 19.000 leden verenigd in 450 clubs.
Mark Theewen, voorzitter Rotary Club Venlo Maas en Peel en Motalib Weijters van SLOPB Foto: Rotary

Meest gelezen

Maasbree staat stil bij overleden Sam

De redactie | 29 feb 2024 12:05

Vrouw mishandeld in steegje; politie zoekt getuigen

De redactie | 29 feb 2024 08:51

Winkel Coolen-Pluijm gaat dicht, webshop blijft

De redactie | 1 mrt 2024 14:27

Lees ook

Benefietconcert Rotary Venlo Maas en Peel levert 20.000 op

Het benefietconcert van Rotaryclub Venlo Maas en Peel met het Orkest Koninklijke Luchtmacht heeft 20...

Carillonconcert voor Oekraïners door bijdrage Rotary Venlo-Maas en Peel

Rotary Venlo-Maas en Peel organiseert vrijdag een carillonconcert vanuit de historische toren van de...