Panningen, Netherlands

Steven Kazàn & Jamie komen naar DOK6: “Veel zelfspot”

Steven Kazàn.
Goochelaar Steven Kazàn en zijn partner Jamie komen op 24 februari naar DOK6 in Panningen met hun theatershow ‘Super Magic’. Voor het tv-programma Dwars Door Limburg maakte Steven tijd om te vertellen wat bezoekers van de voorstelling kunnen verwachten. Ook deelt hij goed nieuws over de gezondheid van zijn bekende vader.
Youri Buis | 27 januari 2024 13:10 | Aangepast op 27 januari 2024 13:10
Op een winterse donderdagmiddag neemt Steven Kazàn, geboren als Steven Mulders, plaats voor zijn beeldscherm. Vanwege zijn volle agenda geeft hij het interview digitaal. Hij en zijn vrouw Jamie zijn namelijk druk bezig met de voorbereidingen van hun theatervoorstellingen, twee dagen later in Veghel en drie dagen later in Oldenzaal. Tussendoor moet er ook nog worden gefilmd, want Steven en Jamie zijn naast het theater ook regelmatig op televisie en YouTube te zien. Volgende maand komt het duo naar Panningen om het publiek in DOK6 Theater te vermaken met de nodige humor en verrassende goocheltrucs.

Komisch
Het goochelen is in de familie Mulders nooit ver weg. Hans Kazàn is waarschijnlijk de bekendste naam, vooral voor de wat oudere generatie. Zijn zoon Steven heeft het dus niet ‘van een vreemde’, al is hij zelf wel een andere weg ingeslagen. Steven richt zich namelijk meer op de komische kant van goochelen. Dat komt ook duidelijk naar voren in Super Magic, de theatershow waarmee hij en Jamie momenteel door het land trekken. Het idee voor de show is ontstaan door de filmpjes die zij maakten. Daar begon het koppel tijdens de corona-pandemie mee. Het werd een succes, er kwam televisie bij en daarna dus ook een theatershow. “Vanaf dag één gaat het ontzettend goed. Het is een hele leuke show geworden”, aldus Steven.

Samenwerking
De goochelaar omschrijft Super Magic als een familieshow, leuk voor jong en oud. “Het is een show vol magie natuurlijk. Er is interactie en er zitten heel veel verhalen in”, vertelt hij. Steven geniet ervan om samen met zijn vrouw op de bühne te staan. Er is een goede onderlinge samenwerking. “Af en toe hoor je mensen zeggen: ‘ik zou niet met mijn partner samen kunnen werken’. Nou, wij kunnen dat gelukkig wel en vinden het juist heel fijn”, legt hij uit.

Zelfspot
Dat ze veel samen onderweg zijn, ziet hij dan ook als een voordeel. “We moeten straks naar jullie toe en dan zitten we toch eventjes in de auto. Dat vinden we altijd leuk en zo kunnen we ook meteen wat dingen doornemen en over de show praten.” Wat is dan de kracht van Steven en Jamie als duo? “We hebben allebei best wel veel zelfspot. We vinden het helemaal niet erg om voor gek te worden gezet, daar houden we alleen maar van.”

Gezondheid Hans
Nog even terug naar vader Hans Kazàn. In 2022 werd bekend dat zijn gezondheid hard achteruit ging. Hij werd met spoed opgenomen in het ziekenhuis. Toen hij een maand later al weer de oude was, werd dat minder groots uitgelicht, vindt Steven. “Het probleem is: daar schrijft nooit iemand wat over. Maar het gaat eigenlijk al heel lang heel goed met hem. Hij treedt nog steeds op en binnenkort komt hij weer naar Nederland.” De 70-jarige Hans woont in Spanje en reist regelmatig op en neer om voorstellingen te geven. Hij blijft dan een aantal dagen op Nederlandse bodem, voordat hij weer terugreist naar de Spaanse zon.

Kaartverkoop
Voorlopig zijn Steven en Jamie ‘gewoon’ in Nederland te vinden. Hun familieshow Super Magic begint op zaterdag 24 februari om 19.00 uur en de kaartverkoop gaat hard. Wie zich nog van een ticket wil verzekeren, kan deze kopen via de website van DOK6.

Meest gelezen

Ann Philipsen overleden

De redactie | 28 apr 2024 14:29

Woonboerderij in lichterlaaie: bewoners in veiligheid

Eric Reijnders | 27 apr 2024 09:22

Lees ook

Switch en DOK6 verzorgen koningsdagfeesten in Peel en Maas

Met koningsdag zullen er verschillende grote feesten zijn in de gemeente Peel en Maas. Zo ook bij Sw...

Autobiografisch schrijven is goed voor mentale gezondheid

Schrijven over jezelf en je leven. Het kan helpen bij het stimuleren van mentale gezondheid. Schrijf...

ZijActief met filmavond in DOK6 in Panningen

ZijActief staat op 9 april in onder andere DOK6 voor een filmavond. Ruim 800 vrouwen komen bijeen in...

Siem van Spoor10 te gast in Dwars Door Limburg

In een nieuwe Dwars Door Limburg is Siem te gast. Hij zit in de band van Spoor10, een project van de...

Toneelgroep Meijel speelt twee theaterstukken tegelijkertijd

Met de show ‘De C.O.M. draait door’ gaat de toneelgroep uit Meijel op de planken staan in d’n Binger...

Marcel Coenen brengt soloalbum uit als gitarist

Gitarist Marcel Coenen uit Sittard brengt een eigen album uit. Het is een album waar niet zang, maar...