Panningen, Netherlands

Vrijwilligers kunnen De Heuf niet meer beheren; gemeente moet club redden

Het lukt Bevo Hc niet meer om de exploitatie van De Heuf draaiend te houden. Daarom wil de gemeente Peel en Maas het gebouw kopen en zelf het beheer gaan uitvoeren. Gebeurt dat niet, dan komt de handbalclub op straat te staan.
De redactie | 9 januari 2024 16:43 | Aangepast op 9 januari 2024 16:43
Wethouder Erik Nijssen liet de afgelopen tijd verschillende opties onderzoeken. Zo werd bijvoorbeeld gekeken naar nieuwbouw, maar dat bleek vele malen duurder. "Overname en renovatie is de beste optie. Hier zijn alle faciliteiten en met aanpassingen kan het gebouw weer twintig jaar mee."

Overeind houden
Dieneke Joosten van de club vertelt dat momenteel alle energie gaat naar het in standhouden van het pand. De focus moet volgens haar liggen op het besturen van de club en de handbalsport. "We hebben een hele gezonde vereniging, maar veel van onze financiële middelen moeten we steken in de accommodatie om dit overeind te houden. Dat is al jaren steeds pittiger worden. We zien dat het niet meer gaat. De druk wordt te hoog."

Omgebouwd
In april 2005 nam de gemeenteraad van Helden het besluit garant te staan voor een lening, zodat de handbalclub de tennishallen in De Heuf kon aankopen en verbouwen. Eén hal werd omgebouwd tot handbalarena voor Bevo Hc. De andere hal werd geschikt gemaakt voor trainingen, toernooien en evenementen. Jarenlang ging het Bevo Hc voor de wind, maar nu kan het niet meer zo verder.

Alleenrecht
Wanneer de gemeente eigenaar wordt, betekent het dat Bevo niet het alleenrecht meer heeft op de hal Andere verenigingen kunnen dan ook gebruik gaan maken van de zalen. Volgens Bevo is dat geen probleem. "Nu wordt de zaal ook al gedeeld", zegt Joosten. "Bijvoorbeeld door de handbalclub uit Maasbree en de handbalschool Limburg. Ook worden er vaak toernooien georganiseerd."

Nieuwe vloer
In de voorste hal kan een multifunctionele nieuwe vloer komen te liggen. Op deze manier zou het aantrekkelijk zijn voor andere verenigingen om er gebruik van te maken. Ook kunnen er evenementen georganiseerd blijven worden.
Wethouder Nijssen is met deze hulp Bevo gered. "We hebben het goed besproken en de exploitatie bekeken. Hiermee gaat het opgelost worden." De gemeenteraad moet uiteindelijke akkoord gaan met de plannen.

Lees meer over:

De Heuf|Panningen|

Meest gelezen

Ann Philipsen overleden

De redactie | 28 apr 2024 14:29

Woonboerderij in lichterlaaie: bewoners in veiligheid

Eric Reijnders | 27 apr 2024 09:22

Lees ook

Brandweer moet eend bevrijden in vijver

De brandweer heeft zondagavond een eend moeten bevrijden die vast was komen te zitten in een visvijv...

Man (75) vermist in omgeving Panningen

De politie was vrijdagmiddag in de omgeving van Panningen op zoek naar een 75-jarige man die was ver...

Deze bands staan op het FIK Festival

Tijdens het Festival in Kepèl is er live muziek. De bands LOTØS, Lockdown en Greasy Grips treden op ...

Gewonde na aanrijding in Panningen

Bij een ongeval in Panningen is donderdagmiddag een kind gewond geraakt.

Paasmarkt Panningen druk bezocht

De paasmarkt in Panningen heeft maandag ruim tienduizend bezoekers getrokken. Van heinde en verre kw...

Panningen krijgt Koningsdagevenement

DOK6 Horeca en Tinus in Panningen zoeken opnieuw de samenwerking. Nadat de twee kroegen in oktober e...