Panningen, Netherlands

Vakantiepark De Lommerbergen komt onverwachtse controle goed door

Bij een onverwachtse controle van ACT! is vakantiepark De Lommerbergen in Reuver geslaagd. De controle is vooral bedoeld om misstanden als permanente bewoning, witwassen, drugscriminaliteit en prostitutie tegen te gaan.
Jari Janssen | 17 april 2024 09:12 | Aangepast op 17 april 2024 09:12
Volledig meegewerkt
ACT! laat weten dat De Lommerbergen volledig heeft meegewerkt aan de controle. burgemeester Bob Vostermans is blij met de resultaten van het onderzoek. “We hebben de volledige medewerking gekregen van de bedrijfsleider. De medewerkers hebben ons inzicht gegeven in hoe zij zorgen voor rust en orde achter de slagboom. Er is bijvoorbeeld continue bewaking actief op het park. Ook zijn ze dag en nacht bereikbaar. Ze gaan actief het gesprek aan met vakantiegangers en zorgen dat alle gasten een aangenaam verblijf hebben. Maar ook kleine dingen zoals het verwijderen van gokkasten uit de horeca draagt bij aan de veiligheid”, vertelt de burgemeester.

Inzicht
Met de controles krijgt ACT! beter inzicht in de processen. Ook kunnen er tips gegeven worden aan de eigenaar om het park eventueel te verbeteren. “Binnen onze gemeente hebben wij één groot vakantiepark met ruim 500 vakantiewoningen”, zegt Vostermans. De Lommerbergen is de afgelopen jaren grootschalig gerenoveerd. We hebben goed contact met de leiding van het bedrijf. Vanuit preventief oogpunt is het goed om een bezoek te brengen. Het belang van de toerist staat bovenaan. Gezamenlijk hebben we gekeken of we onze samenwerking kunnen verbeteren”, sluit de burgemeester af.

ACT!
ACT! is in het leven geroepen om bestuurlijke controles uit te voeren. Het team opereert al jaren in Noord-Limburg en zal de komende maanden verder uitrollen over de provincie. Het team, bestaande uit toezichthouders van de gemeenten, werkt samen met de politie en overige overheidspartners. Het controleert vooral preventief om misstanden te voorkomen.

Er was voor ACT! geen directe aanleiding om het Reuverse vakantiepark te controleren. De controle was preventief.

Meest gelezen

Hoveniersbedrijf uit Maasbree gaat uitbreiden

Jari Janssen | 13 mei 2024 13:45

Marc Demandt wordt nieuwe rector van Het Bouwens

De redactie | 15 mei 2024 14:23

Lees ook

Horeca kijkt uit naar toeristisch seizoen

Met de zomerse temperaturen van vorige week is het voor de ondernemers duidelijk dat het voorjaar is...

Procedure dwangsom vakantiepark Gillis loopt nog

De dwangsom van in totaal € 1.000.000 die is opgelegd aan Oostappen Vakantiepark De Berckt is tot op...

Politie ontdekt materialen voor hennepproductie in Egchel

Een interventieteam van onder andere de politie en brandweer heeft dinsdag tijdens een controle in h...