Panningen, Netherlands

Maak kennis met Luc Verkoelen, prins van De Kevers in Kessel

Luc Verkoelen.
Tot aan de Vastelaovend leren we in P&M Vandaag de prinsen en prinsessen in Peel en Maas kennen. Wat doen zij in het dagelijks leven en wat betekent het voor hen om voorop te lopen? We beginnen met de prins van CV De Kevers in Kessel, Luc Verkoelen.
Youri Buis | 16 januari 2024 15:37 | Aangepast op 16 januari 2024 15:37
Interessant
Meten is weten, zo weet Luc als geen ander. Hij is mede-oprichter en directeur van een bedrijf in Baarlo dat meetstations maakt voor de agrarische sector. Dit kunnen weerstations zijn, maar bijvoorbeeld ook meetinstrumenten om de vocht in de grond te meten. Luc zelf houdt zich met name bezig met de ontwikkeling van de software voor de meetstations, het vinden van nieuwe klanten en de algemene bedrijfsvoering. De prins van De Kevers is blij met zijn werk. “Elke dag is anders. Je weet nooit van tevoren precies hoe de dag gaat worden. Dat maakt het interessant”, aldus Verkoelen.

Verdacht
Zijn droom om ooit prins te worden, is uitgekomen. En dat terwijl hij daar niet meer op rekende. Luc was bang dat hij te oud was, maar toen hij toch gevraagd werd, hoefde hij niet lang na te denken. Een geweldige eer, noemt hij het. Het moment dat hij werd benaderd, zal hij nooit vergeten. “We waren aan het koken met de kookclub en ineens kreeg ik een appje met de vraag of ik een keer wilde komen praten. Over twee jaar is namelijk het jubileum van de vereniging. Ik las het appje een tweede en derde keer en toen vond ik het verdacht. Waarom zou je nu al alles uiteen willen zetten voor iets dat pas over twee jaar is?”

Adjudanten
Toch maakte Luc een afspraak om het gesprek aan te gaan. Een week nadat hij het ‘verdachte’ berichtje ontving, was het zover. Toen Luc zag dat ook de vorst van de partij was, ging er langzaam maar zeker een lampje branden. “Toen werd ik inderdaad gevraagd of ik prins wilde worden. Ik had al ja gezegd voordat ik mijn partner Nicole had ingeseind”, lacht Luc. De prins koos John Jacobs en Ruud Heldens als zijn adjudanten. Net als bij hemzelf, vroeg hij de adjudanten op een bijzondere manier. Ruud heeft hij meegenomen op wandeling in Zuid-Limburg, bij John ging Luc zelf op de koffie. Beide heren zeiden, net als Luc, direct toe. “We waren alle drie gelijk enthousiast”, zegt Luc.

Spreuk
De slogan is volgens hem een levensles. “Ik vind het belangrijk dat als je een droom hebt, om die na te jagen. Maar je moet vooral niet vergeten het leven te vieren”, legt Luc uit. Zo is de spreuk ontstaan. ‘Druim van morge, vier vandaag’, zo luidt die,

Lees meer over:

Luc Verkoelen|Prins|De Kevers|

Meest gelezen

Ann Philipsen overleden

De redactie | 28 apr 2024 14:29

Woonboerderij in lichterlaaie: bewoners in veiligheid

Eric Reijnders | 27 apr 2024 09:22

Lees ook

Kesselse prins heeft beste spreuk van Limburg

De spreuk van prins Luc Verkoelen uit Kessel is bekroond door de beste spreuk van Limburg. De hooghe...

Prins Guus van de Kemphazen staat deze vastelaovend aan de andere kant van de bar

Voor Guus Maessen is het café Bej Manders zijn thuis. Hij is ruim zes jaar eigenaar van de kroeg, sa...

Jarno Schijven is deze vastelaovend geen dj, maar prins van de Kieveloeët

Hij is dj, tambourmaître bij schutterij Sint Nicolaas, marketeer en communicatieadviseur bij INOVA, ...

Maak kennis met Tim Niens, de prins van D’n Hab

Muzikale klanken klinken al weken in het huis van Tim Niens uit Maasbree. Hij speelt maar al te graa...

Cafébaas Guus Maessen prins in Egchel

Guus Maessen is de nieuwe prins van CV De Kemphazen in Egchel. Hij is sinds 2018 eigenaar van Bej Ma...

Luc Verkoelen is de nieuwe prins van CV De Kevers

Luc Verkoelen is de nieuwe prins van CV De Kevers in Kessel. Zijn adjudanten zijn John Jacobs en Ruu...