Panningen, Netherlands

Maak kennis met Lynn Nellen, prinses van De Eikkaters

Lynn Nellen.
Tot aan de vastelaovend leren we in P&M Vandaag de prinsen en prinsessen in Peel en Maas kennen. Wat doen zij in het dagelijks leven en wat betekent het voor hen om voorop te lopen? Vandaag is het de beurt aan Lynn Nellen, de prinses van CV De Eikkaters in Kessel-Eik.
Youri Buis | 19 januari 2024 15:48 | Aangepast op 19 januari 2024 15:48
Neurologie
Het dorp heeft de primeur in Peel en Maas: de vereniging heeft een prinses, de eerste sinds het bestaan van de gemeente Peel en Maas. Lynn is een echte Eikkater, al woont ze in Baarlo. Deze vastelaovend loopt ze voorop bij de vereniging. Lynn is werkzaam in het VieCuri-ziekenhuis in Venlo, waar ze nu vijf jaar werkt als verpleegkundige. Haar specifieke aandacht ligt bij de afdeling neurologie. “Het werk is leuk omdat het heel erg divers is, elke casus is anders. Neurologie is een heel interessant gebied dat heel veel verschillende componenten met zich meebrengt”, vertelt de prinses.

Diensten opvangen
Het ziekenhuis draait altijd door, dus er zijn onregelmatige werktijden. Om vrij te krijgen voor alle activiteiten rond de vastelaovend, moest Lynn dus vooraf aangeven dat ze prinses zou worden. Ze heeft haar collega’s ruim van tevoren op de hoogte gebracht. Niet alleen februari moest worden vrijgepland, maar ook de weekenden in januari. “Dat was dus een grote vraag voor mijn team, want dat betekent dat zij die diensten moeten opvangen”, aldus Lynn. “Iedereen is heel blij en enthousiast en gunt het mij. Daar ben ik hun heel dankbaar voor.”

Kaartjes van onbekenden
Als prinses kreeg Lynn de keuze uit een kroontje of een traditionele prinsenmuts met veren. “Ik zei: doe toch maar de muts, want dan ben ik zichtbaar. En omdat ik twee mannelijke adjudanten naast me heb staan, is het ook wel fijn om een beetje een eenheid te hebben”, legt ze uit. Nog steeds is het voor Lynn overweldigend dat ze zich de eerste prinses van De Eikkaters mag noemen. Ze ontvangt kaartjes van onbekenden en op straat wordt ze herkend. Ook patiënten spreken haar aan, want in het ziekenhuis hangen posters. “Dat is wel heel bijzonder.”

‘Alles kan veranderen
Nu ze zo in het middelpunt van de belangstelling staat, beseft Lynn des te beter hoe belangrijk het is om samen vastelaovend te vieren. Ze staat er extra bij stil dat ze van het leven moet genieten. Tijdens haar werk maakt ze vaak genoeg mee dat het leven van een patiënt van het een op het andere moment veranderd, bijvoorbeeld door een hersenbloeding. Die momenten hebben veel impact op de betrokkenen. “Dat weten we en daar proberen we ook zo veel mogelijk steun bij te bieden, maar in deze tijd sta je er toch wat meer bij stil dat alles opeens kan veranderen. En wat je dan als verpleegkundige kan betekenen.”

Kessel-Eik maak uch klaor…
De prinses van De Eikkaters heeft natuurlijk ook een spreuk die daarbij past. Ze heeft er lang over nagedacht. “Ergens dacht ik: ik weet dat ik prinses word, maar heel veel anderen weten dat nog niet. Ik wilde er dus eigenlijk iets in verwerken, als: we hebben een prinses, de eerste keer, laten we eens wat veranderen. Toen floepte het er in één keer uit: Kessel-Eik maak uch klaor, we hubbe un prinses dit jaor! Zo is het, toch?!”

Lees meer over:

Eikkaters|Lynn Nellen|Kessel-Eik|

Meest gelezen

Plannen voor woningbouw Helden in volgende fase

Youri Buis | 26 mei 2024 10:21

Sloophamer in voormalige bakkerij Werts

De redactie | 23 mei 2024 14:35

Bus vat vlam op Noorderbaan

De redactie | 23 mei 2024 08:13

Lees ook

Nieuw onderwijsconcept in Kessel-Eik: schooldagen van half negen tot vijf met leren en spelen

Een nieuw onderwijsconcept op de basisschool in Kessel-Eik. Vanaf volgend schooljaar worden onderwij...

Kessel-Eik doet mee aan landelijk onderzoek naar gemeenschapsontwikkeling

Kessel-Eik is een van de 32 dorpen waar onderzoek wordt gedaan naar gemeenschapszin.

Brouwerie ’t Eikkaterke stopt ermee

Brouwerie ’t Eikkaterke uit Kessel-Eik stopt. Dat laten eigenaren Wesley en Jessica Janssen weten.

Kaarsjes branden voor overleden Max op Prisma-scholen

Het is een dag met een lach en een traan. In Helden vond vrijdagochtend te uitvaart plaats van de He...

Maatregelen vanwege hogere waterstand van de Maas

In Kessel en Kessel-Eik worden maatregelen genomen vanwege een hogere waterstand van de Maas. Zo zij...

Verenigingen Baarlo en Kessel-Eik tonen verbondenheid

Een ludieke actie dinsdagavond in Baarlo. De carnavalsvlaggen van de Eikkaters in Kessel-Eik en De K...