Panningen, Netherlands

Maak kennis met Tim Niens, de prins van D’n Hab

Tim Niens (midden) en zijn adjudanten.
Muzikale klanken klinken al weken in het huis van Tim Niens uit Maasbree. Hij speelt maar al te graag een liedje op zijn piano. De vastelaovend kreeg hij met de paplepel ingegoten en dit jaar is hij de prins van CV D’n Hab.
Youri Buis | 30 januari 2024 17:19 | Aangepast op 30 januari 2024 17:19
Muziek
In aanloop naar de vastelaovend maakt Omroep P&M kennis met de hoogheden in de gemeente. We bezoeken ze thuis, op het werk of een plek die veel voor hen betekent. In het geval van Tim is dat bij hem thuis, achter de toetsen van zijn piano. Muziek speelt een belangrijke rol in het leven van Tim. Vorig jaar won hij met Naat Kwadraat de liedjesavond van D’n Hab met het nummer ‘Kloekslaäg’. Verder zit hij nog in twee bands: de carnavalsband Scheuriëzer en rock-coverband Old Gin. Net als de meeste prinsen vindt Tim het een eer om tijdens de vastelaovend voorop te lopen. “We hebben al zo veel lol gehad en we zijn pas twee weken uit”.

Carnavalsfamilie
Zijn woonkamer staat vol met kaarten. De afgelopen weken ontving Tim veel felicitaties. Terecht natuurlijk, als je de nieuwe prins van Maasbree bent. Hij groeide als kind op in een echte carnavalsfamilie. “Mijn vader is prins geweest en mijn moeder is een keer bruid geweest met de boerenbruiloft”, vertelt Tim. Zijn broer en zus waren daarnaast allebei jeugdprins- en prinses en zelf was hij al eens adjudant. Destijds was hij in de jeugdraad de adjudant van zijn huidige adjudant, Daan Bruijnen. “Elke carnaval in Maasbree hebben we wel meegemaakt.”

Adjudanten
En dan word je gevraagd om prins te worden. Tim zat thuis op de bank toen hij werd gebeld door de voorzitter van D’n Hab, Paul Bouten. “Volgens mij heb ik eerst een minuut niets gezegd, ik was helemaal verbaasd”, lacht Tim. Vervolgens vroeg hij of hij er een nachtje over mocht slapen. Een dag later belde hij terug: “Ja, we gaan het doen.” Om zijn beste vriend Daan te vragen als adjudant, nodigde Tim hem uit voor een etentje. “Het was echt wel spannend om te vragen, maar als je dan zo’n leuke reactie krijgt…”.

Tim’s andere adjudant is Mannie Martens. Via een ‘toevallige’ wandeling kwamen Tim en zijn vrouw Lenny Peeters bij Mannies woning uit. Hij is een jaar lid van D’n Hab en maakt onderdeel uit van de Raad van Elf. “Ik vroeg eerst hoe het was om daarbij te zitten. Daarna heb ik hem gevraagd of hij dit jaar misschien wat meer verantwoordelijkheid wilde nemen als adjudant van de grote prins”, vertelt Tim met een ondeugende grijns.

Creativiteit erop losgelaten
De spreuk van het Maasbreese trio luidt: ‘Met de Bekkers Werm en de Jes Naät gaon weej duchtig oët de plaät, dus geniet d’r van, bin neët te braäf; veurse ut wèts is ‘t AL AAF!’ Daarin zitten een aantal woordspelingen. Zo is ‘Bekkers Werm’ de naam van Mannies vriendengroep, en slaat ‘de naäte jes’ op de vriendengroep van Tim zelf en Daan. “De rest is gewoon een leuke zinspeling waarop ik mijn creativiteit heb losgelaten.”

Lees meer over:

't Anker|Prins|D'n Hab|

Meest gelezen

Ann Philipsen overleden

De redactie | 28 apr 2024 14:29

Woonboerderij in lichterlaaie: bewoners in veiligheid

Eric Reijnders | 27 apr 2024 09:22

Lees ook

Prins Guus van de Kemphazen staat deze vastelaovend aan de andere kant van de bar

Voor Guus Maessen is het café Bej Manders zijn thuis. Hij is ruim zes jaar eigenaar van de kroeg, sa...

Jarno Schijven is deze vastelaovend geen dj, maar prins van de Kieveloeët

Hij is dj, tambourmaître bij schutterij Sint Nicolaas, marketeer en communicatieadviseur bij INOVA, ...

Maak kennis met Luc Verkoelen, prins van De Kevers in Kessel

Tot aan de Vastelaovend leren we in P&M Vandaag de prinsen en prinsessen in Peel en Maas kennen. Wat...

Succes voor Dansgroep d’n Hab op gardefestival Velden

Tijdens het jaarlijkse Gardefestival op de eerste zondag in januari, georganiseerd door Carnavalsver...

Tim Niëns prins in Maasbree

Tim Niëns is uitgeroepen tot de nieuwe prins van CV D’n Hab uit Maasbree. De nieuwe heerser van het ...

Cafébaas Guus Maessen prins in Egchel

Guus Maessen is de nieuwe prins van CV De Kemphazen in Egchel. Hij is sinds 2018 eigenaar van Bej Ma...