Panningen, Netherlands

Zo vieren verenigingen in Peel en Maas de 11devande11de

Zaterdag is het 11devande11de, traditioneel de opening van het vastelaovesseizoen. De carnavalsverenigingen in Peel en Maas trappen het seizoen ieder op eigen wijze af. We zetten het programma van de verenigingen per dorpskern voor je op een rij.
Youri Buis | 9 november 2023 12:00 | Aangepast op 9 november 2023 12:00
Baarlo
Op de Markt in Baarlo luidt CV De Kook zaterdag om 19.11 uur het nieuwe vastelaovesseizoen in. Dit gebeurt met elf kanonschoten die worden afgevuurd door schutterij Sint Antonius & Sint Petrus. Muzikale ondersteuning is er van fanfare Kapel Baolder. Vanaf 20.11 uur wordt in D’n Bats het trio voor komend seizoen uitgeroepen, gevolgd door een afterparty.

Helden
CV De Dörper Kuus heeft in november een druk programma en ook in Helden wordt komende zaterdag de aftrap van het vastelaovesseizoen gevierd. Op 18 november wordt tijdens het Prinsoetkome de prins voor het komende seizoen bekendgemaakt.

Kessel
CV De Kevers schotelt zaterdag een uitgebreid programma voor met als hoogtepunt het ‘Prinsoëtkômme’. Om 19.00 uur wordt er verzameld bij café De Boesjer, waarna om 20.11 uur het inschieten op de Markt in Kessel begint. Om 20.45 uur begint het programma in De Paort. Het ‘Prinsoëtkômme’ begint om 21.15 uur.

Kessel-Eik
Luttele kilometers verderop, in Kessel-Eik bij CV De Eikkaters, wordt de 11devande11de zaterdag gevierd in het gemeenschapshuis en op het Mariaplein. Een dag later wordt om 14.11 uur op het Mariaplein de Vastelaovend ingeschoten, waarna er in het gemeenschapshuis nog geproost kan worden.

Koningslust
CV De Brookhaze begint op zondag met de aftrap van het vastelaovesseizoen. De vereniging organiseert op zondag het Prinsebal, waar de nieuwe prins en adjudant zullen worden uitgeroepen. Ook de prins en prinses van de Brookhaeskes en het kinderboerenbruidspaar worden dan bekendgemaakt. Het programma in De Sprunk begint
’s middags om 17.11 uur. De zaal opent een uur eerder.

Maasbree
CV Den Hab combineert de traditionele opening van het vastelaovesseizoen met de plaatselijke liedjesavond. Daar blijft het qua muziek niet bij, want vastelaovesband Scheuriëzer zweept de feeststemming nog wat verder op. Zaterdag om 19.33 uur gaan de deuren van het Mafcentrum open.

Meijel
In Meijel wordt het carnavalsseizoen zaterdag ingeluid bij ’t Kievelmènneke, tegenover het Alexanderplein. CV De Kieveloeët roept ‘s avonds de nieuwe prins uit tijdens het Prinsebal, vanaf 20.00 uur in de zaal van De Heere van Meijel. In de middag treedt regerend prins Erwin I eerst af.

Panningen
In Panningen begint het feestgedruis vanaf 13.11 uur. Er komen regionale artiesten naar Tinus om het vastelaovesseizoen te openen. Ook enkele grote namen als Hoondervel en Marleen Rutten zijn van de partij. Natuurlijk zal de Kuus Oeht Kepèl ook op traditionele wijze het kanon afvuren.

Geen 11devande11de
In Beringe (CV De Beringse Kuus), Egchel (CV De Kemphazen) en Grashoek (CV De Graasvraeters) doen de verenigingen het nog even rustig aan. Daar is er in het weekend van de 11devande11de geen openingsprogramma gecommuniceerd. De verenigingen in deze kernen beginnen een week later aan de aftrap van het nieuwe seizoen, allemaal met de prinsuitroeping. In Egchel is dat op 18 november vanaf 20.11 uur.

11devande11de bij Omroep P&M
Ook de thuisblijvers kunnen zaterdag genieten van de vastelaovessferen. Omroep P&M zendt vanaf 10.00 uur een live radioprogramma uit met uitsluitend vastelaovesmuziek. Verschillende dj’s praten de nummers aan elkaar. Het programma is ook te volgen op televisie.

Meest gelezen

Geschokte reacties na overlijden Maasbreese

De redactie | 16 feb 2024 14:29

Panningse lingeriewinkel opent tweede vestiging

Youri Buis | 15 feb 2024 15:12

Politie zoekt getuigen na woninginbraak in Egchel

Niels van Rens | 18 feb 2024 14:56

Lees ook

Minder vastelaovesafval in Peel en Maas door statiegeld op blikjes

Vastelaovend is inmiddels voorbij en dat is op verschillende plekken in Peel en Maas te zien. Er is ...

Koen en Julia trouwen in het onecht tijdens boorebroelof in Maasbree

Tijdens de vastelaovend wordt er volop getrouwd, maar wel in het onecht. Zo ook in Maasbree. Daar or...

Dit zie je vandaag op Omroep P&M

De laatste vastelaovesdag volg je bij Omroep P&M met optochten, muziek en veel sfeer.

Terugkijken: Optocht Reuver

Bij Vastelaovesvereiniging De Windjbuujels in Reuver trekt op maandag altijd de optocht. Ook dit jaa...

Terugkijken: Optocht Panningen

Met ruim 30 deelnemers vond maandag de optocht van de Kuus Oeht Kepèl plaats. Vele toeschouwers zage...

Terugkijken: Optocht Kessel

CV De Kevers organiseerde maandag de optocht door Kessel.